netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

onixon motor kullanıyor musun?

Tarih: 7 Mayıs 2007, 11:59 - İp: 213.***.**5.242
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

annem :d fazla karşı çıkınca babam kredi :d vermedi hehheeh

ucuza satıyordu biri HONDA 600F'yi(3000km) 1000RR almak için bunun sahibi olabilirdim.

Nese zaten para eridi , eve ve foto makineye yatırım ettik

Tarih: 7 Mayıs 2007, 12:21 - İp: 193.***.**5.42
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

sevgili stdyrdkn; o sis perdesi için (ben öyle tanımlıyorum) ya auto modda ölçüm yaptıktan sonra (F değerini ve enstantaneyi) TAV modunda aynı F fakat 1-2 stop altı enstantane değerini kullanacaksın yada çekim yaptığın modda + 1-2 stop pozlama vereceksin. Denemeni tavsiye ederim.

Tarih: 7 Mayıs 2007, 12:55 - İp: 213.***.**1.50
nicolayy
nicolayy (üye)
İstanbul / Amatör

EMİNÖNÜ

Tarih: 7 Mayıs 2007, 21:27 - İp: 88.***.**9.221
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

540 FGZ kullanan, memnun olan, olmayan var mı? önerir misiniz?
Satmak isteyen var mı?

Tarih: 7 Mayıs 2007, 23:58 - İp: 88.***.**4.200
fhakguder
fhakguder (üye)
Bursa / Amatör

Tarih: 8 Mayıs 2007, 00:09 - İp: 195.***.**2.130
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

fhakguder abi valla nerelere gidiyon ediyosun :d
bak gömük filan bulduysan :d yardıma geliyim

güzel,kareler

Tarih: 8 Mayıs 2007, 00:54 - İp: 85.***.**1.57
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

fhakguder,eline sağlık.Özellikle sadece adamın yüzü gözüken ve adını Rembrandt adlı ünlü ressamdan alan ışık tekniği ile çekilmiş karene bayıldım.

Tarih: 8 Mayıs 2007, 09:02 - İp: 81.***.**8.226
fhakguder
fhakguder (üye)
Bursa / Amatör

Onixon, Amati teşekkürler.Resimler Ağva ve İst.Arkeoloji müzesinden. Ayrıca arı fotoma beğenilerini ifade eden tüm arkadaşlara çok teşekkürler.
Amati makroda objektifi böceğin burnuna dayamadan şöyle 50 cm gibi çalışma uzaklığını nasıl sağlayabiliriz? Uzatma tübü veya closeup filtre işe yararmı? Göbek probleminden dolayı eğilemiyorumda.

Tarih: 8 Mayıs 2007, 11:17 - İp: 195.***.**2.130
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

fhakguder,merhaba.Macro dediğimiz şey senin de bildiğin gibi 1:1 yaşam boyutunu sensöre aktarmak demek.Bunun hesabı şu şekilde yapılıyor.

Lens odak uzaklığı
Büyütme = ---------------------------
Uzatma tüpü milimetresi

(büyütme = lens odak uzaklığı / uzatma tüpü milimetresi)

Örneğin 50mm lik lensin ile 50mm lik uzatma tüpü kullanırsan 1:1 büyütme sağlarsın.50mm lensin ile 25mm uzatma tüpü kullanırsan 50/25 = 1:2 yani yaşam boyutunun yarısı kadar büyüme elde edersin.50Mmm lensin normalde 50cm mesafeden netleme yapabiliyorken bu tüp ile daha yakından netleme yapmaya başlayacaktır.Şimdi diyeceksin ki ben daha uzaktan netleme yapmak istiyorum işte o zaman lensin odak uzaklığı devreye girecek.Yani örneğin tokina 80-400 ü 200mm de kullandığını farzedersek senin 1:1 büyüklük yakalamak için 200mm lik tüp kullanman lazım ki bu makinenin önünde lensle birleştiğinde bir tren vagonu oluşması anlamına geliyor İşte bu sebeple gerçek macro lensler pahalı.Normal lens boyutunda bu tren vagonunun işini yapabildikleri için.

Şimdi benim sana tavsiyem gittigidiyor dan uzatma tüpü seti alıp tokinan ile kullanman.Örneğin 100mm de 50mm uzatma tüpü takıp 1:2 büyütme elde edebilirsin ki bu yukarıda çektiğin kurbağayı aynı mesafeden karenin içinde daha büyük gösterebilmen ya da bu büyüklüğü hayvanı ürkütmeden daha uzaktan yakalamanı sağlar.

Krışık gözüküyor ama uzatma tüplerini alıp tecrübe ettiğinde ne kadar kolay ve mantıklıymış diyeceksin.Close uo filtre sana çok kalite kaybı yaratacaktır ve de özellikle orta nokta dışında hemen hemen karenşn her noktasında.
Benim acizane tavsiyem budur.Bütçe müsait ise sigma ya da tamron 180mm macro ise uzaktan macro çalışması için gerçek çözüm olacaktır.Ancak mevcut lenslerin artı uzatma tüpleri ile de çok keyif alacağından adım gibi eminim.

Selamlar.

#amati' tarafından 08.05.2007 12:57:22 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Mayıs 2007, 12:29 - İp: 81.***.**8.226