Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Ahmed merhaba, yanlış hatırlamıyorsam bir ara Kenko'nun bir extension tube'ünden bahsetmiştin kontakları olan bu tüp ile diyafram halkası olmayan objektifler de kullanılabilir mi? Bu tüple ilgili rastladığın link var mı?
İlgin için şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba kardeşim.Evet kontakşarı olan kenkolar ile kullanılıyor ancak gördüğüm kenko tek boydu.Sanırım 50mm ama hatırlamıyorum nerede gördüğümü
selam amati usta,nasılsın iyimisin güzel yerler gördün ,çektin valla.
bu arada Panoromik fotolar için Panorado v3.3.1.157 ilaçlı :D çıktı isteyene mail ile adresini atarım özelden mail adres verirseler.
sağol serkancım iyiyim.İnşallah sen de çok iyisindir.İş gezilerini fotoğraf gezisine çeviriyorum başka zaman yok malum
ben rice ederim programı.,
[email protected]
bende iyi mail gitti =) ayın 15inde ürün lansmanı var onla ilgileniyorum.Bir yandanda microsoft logo testleri valla.
Eeee terfilerden sonra hep yüklerler böyle tam kapasite Ama halledersin sen kardeşim.
benim de finallerim yaklaşıyo işte..
öğrencilik
28mm prime 2.8 bi lensim vardı. 18 55 i de 28mm e getirdim, sonra ikisini de en iyi diyaframlardan biri olan f8 e getirdim.. birer fotoğraf çektim 2sn gecikmeli, tripodla. bir dıştan bir de ortadan fotoğraflara %100 crop yaptım. gerçekten kalite farkı var. 28mm prime daha ii sonuç verdi. bir de 50mm pentax bir lensle deneme imkanım olsa keşke, farkları görsek..
bu arada e-bay'de en dandik 50mm 1.7 AF lensler bile 100 120 $ dan aşağı gitmiyor. burada 200ytl ve altında bulursanız kesin bildirin bana
Bana da bugün serçeler mankenlik yaptılar.
Tamamı jpeg,tokina 80-400, auto contrast,crop,usm. Renkler orijinal.
Objelerin yeri üçler kuralına uymuyor çünkü kondukları yerde 2 saniye bile durmuyor keratalar.
bir diğer topice yüklediğin fotoğraflarda oğlunu gördüm fhakguder abi, yakışıklıymış, maşallah
ikinci fotoğrafı çok beğendim ben! doğal hayatını da içinde barındırıyor çok güzel..
fhakguder abi hayranlıkla izlemeye devam.
10d ile Pringles (beyaz hafif şeffaf yoktu k10d gövde kapağı kullandım) kapağı white balance :D .AdobeRgb
benim odadaki yanıltıcı sarı ışık , ilk resim auto white balance , ikinci resim k10d kapağı ile.
işte manual wb kolayca . Yeni alanlara anlatayım yoksa :D sarı sarı çekiyo oluyo :D , AdobeRgp kullanın.
Yapılcak işlem çok basit.Fn tuşuna basın AWB yi yukarı okla değişin manuele gelince sağ ok tuşuna basın shutter yazacak.
Beyaz kapağı lens önünde tutarak en baskın ışık kaynağına getirin (manual focus tabi yoksa çekemezsiniz.) bir poz çekin.
Makine yeşilleyecek ok dedinizmi size o ortamdaki ışık için uygun WB
#onixon' tarafından 09.05.2007 02:40:23 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
018706 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
016701 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk