Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Schneider optik kullanan "B&W" filtre baya bi kaliteli bildiğim kadarıyla.
fhakguder abi çiçek sarı çıkmış mor değilmiydi o :D
stdyrdkn:
auto levels yapınca geçiyo. ama sinir oluyorum açıkcası; o sis perdesi için (ben öyle tanımlıyorum)
endorf:
ya auto modda ölçüm yaptıktan sonra (F değerini ve enstantaneyi) TAV modunda aynı F fakat 1-2 stop altı enstantane değerini kullanacaksın yada çekim yaptığın modda + 1-2 stop pozlama vereceksin. Denemeni tavsiye ederim.
anladıysam arap olayım... Fotoğraflarla yada linklerle anlatırmısınız olayı kaçırdım. Firmware 1.0 mı kullanıyorsunuz?
virgo uv filitre için 15-25 ytl arasında birşey aldınmı işini görür benim kullandığımda o fiyatlarda filitreler hakkında daha fazla bilgi edinmek istersen link http://forum.netfotograf.com/filtre_lens.asp?msg_id=14947 ulaşabilirsin
serkancım white balance ile ilgili bilgilerin çok güzel eline sağlık.Sorduğun soruyu cevaplamadan önce bir ilave yapayım.Manuel wb yapacağın zaman önce makineyi çekeceğin konuya tutup ölçüm alacaksın.M modunda isen problem yok ama Av ya Tv modda mutlaka ölçümü AE-L ile kitleyeceksin.Sonra manuel wb a girip makinenin önüne expodisc,düz beyaz kağıt ya da pringles kapağı takıp (örneğin dış çekim ise) makineyi güneşe ya da gökyüzüne çevirip bir kere çekim yapacaksın.Ekranda çıkan yeşil kareye OK diyeceksin ve bitti.Yani çekeceğin konudan yansıyan ışığa sabitlenmiş bir beyaz ayarı yapmış oldun.Işık koşulu değişmediği sürece o ayarı kullanabilirsin.Yalnız çok önemli birşey var.Mutlaka lensin tamamını kapatacak ve içeri ışık sızdırmayacak bir şey olmalı.Makinenin lens kapağı küçük kalıyor bu sebeple.En güzeli pringles kapağı alıp içine bir dosyakağıdından kapağın tam içine oturacak şekilde bir yuvarlak parça kesip koymak.Bu çakma expodisc harika iş yapıyor ve 72mm çaplı 17-70mm ye cuk oturuyor.Başka daha küçük çaplı lenslere bol gelmesi problem değil belirteyim.
Bu işlemi odada yapacaksan,güneş yerine odadaki lambaya tutarak yapacaksın.Ama çekeceğin konudan ölçüm alıp kitledikten sonra.
Flash ta ise bir iki deneme çekimi yapıp ölçüm değerlerini bulup sonra kapağı kapatım manuel wb a girip makineyi konuya çevirip flash açıkken bir kare çekeceksin ve OK ya basacaksın.Hepsi bu kadar.
Deneyimlerinizi paylaşırsanız daha fazla yardımcı olabilirim.
Selamlar.
yani mutlaka ölcüm almamız lazım,nesneden bunu hiç yapmıyordum.tam olarak ne kazandırır.
Eğer ışık kaynağı hakkaten güçlü olacak ise daha ince ayar demek bu,tahminim
Yoksa gene bir kaç kelvin sapıtacaktır dimi sabitlemessek?
valla paylaşarak daha iyi şeyler çıkacak tabi,pringles satışları patlayacak huhuehueuheuh :D
ÇİLEK : 50mm+2X TC + uzatma tüpü(1.ve 2.parça) %100 crop
#fhakguder' tarafından 10.05.2007 01:11:47 tarihinde düzenlendi.
çilekmi :d çilekli dartlumu
sdtyrdkn merhaba.
bikaç sayfa önce bi çiçek fotoğrafı göndermiştin ve
"herhangi bir çiçekti, raw çektim. sonra shadows'u sonuna kadar arttırdım"demiştin.
shadows'u hangi programı kullanarak artırıyosun?
ben photoshop kullanıyorum göremedim öyle bi başlık.
saygılar
shn58, merhaba.
adobe camera raw ile shadows arttırdım, o kadar. yoksa adjust menüsünden beceremiyorum.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
019206 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
016901 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk