netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
nicolayy
nicolayy (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşlar bu Hama 2x teleconverter den bir verim alabilir miyim fotoğraf kalitesinde ne gibi bir bozulmz ypr?

Tarih: 11 Mayıs 2007, 20:47 - İp: 85.***.**9.80
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

ben de düşündüm o ürünü. hama 2x için kötü dediler forumda ben de vazgeçtim. kaliteyi çok etkiliyormuş. bir de sadece diyafram oto çalışıyormuş. yani netleme manuel oluyor.

Tarih: 11 Mayıs 2007, 21:00 - İp: 85.***.**3.239
nicolayy
nicolayy (üye)
İstanbul / Amatör

sağol sedat bugün 70-300 apo makro aldım yarın kırklareline gidiyorum kakav şenliklerine bakalım nasıl fotolar çıkck

Tarih: 11 Mayıs 2007, 21:03 - İp: 85.***.**9.80
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

ne kadara aldın? ben de çok istiyorum. özellikle macrolar için. bi de extention tube aldım, gelince 28mm ve 50 mm ile çekimler yapıcam..

hayırlı olsun arkadaşım. iyi bir seçim bence.

Tarih: 11 Mayıs 2007, 21:07 - İp: 85.***.**3.239
nicolayy
nicolayy (üye)
İstanbul / Amatör

450 ytl ye aldım.rtık birde daha sonra sigm 10-20 mm aldımmı tamamdır her halde.
benim için en iyi fotokritiktende inceledim çekilen fotoları baya bir güzeldi.darısı başına

Tarih: 11 Mayıs 2007, 21:11 - İp: 85.***.**9.80
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

hayırlı olsun nicolayy 80mm ile 275mm arasında çok iyi tam

300de kontrast,renk,çözünürlük düşüyor..

Bu lensi değişrken :d 70 mm 'de iken tak çıkar.toz kapıyo çok çabuk.İYİ bakılırsa 2-2.5 sene rahatsız edilmez tozla gider.
AF 'de iken önünü çevirme içi dağılabilir.MF ye alıp çantaya koyarsaın yada sonsuz focus.
Biraz ağır bir lens :D sol kolum hala sakat dikkat et :D
Ufak cisimleri çekerken spot metering hep.
Fokus yaparken :D çay içebilirsin,bu arada makine pil ömrünüde azaltıyor.

Aama bu fiyatada telefoto :D mis gibi,bendede var bir tane.

belki biliyorsunda usta başka alan varsa :d gözlerine ilişsin daha çok verim.alırlar diye tekrarladım

#onixon' tarafından 11.05.2007 21:45:24 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Mayıs 2007, 21:25 - İp: 85.***.**1.57
nicolayy
nicolayy (üye)
İstanbul / Amatör

serkan teşekkürler pylştığın bilgiler için.
bu topiğin çok kişiye fydalı olduğu tartışılmaz....

Tarih: 11 Mayıs 2007, 21:33 - İp: 85.***.**9.80
hsnysl
hsnysl (üye)
İstanbul / Meraklı

70-300 manzara

Tarih: 11 Mayıs 2007, 21:45 - İp: 85.***.**8.122
nicolayy
nicolayy (üye)
İstanbul / Amatör

hsnysl neresi burası güzel mnzaralar çıkar buradan gün batımında .eline sağlık

Tarih: 11 Mayıs 2007, 21:48 - İp: 85.***.**9.80
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

hsnysl aynı yeri güneş yeni doğarken,erken saatlerde nem yokken,hafif ters rüzarlı havada tebbelik etmeden git bir çekebilirsen .Cam olur cam

kartpostalımsı bir resim

Tarih: 11 Mayıs 2007, 21:48 - İp: 85.***.**1.57