netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

nikonun amıral gemilerinin linkini vermek,bebekleri leyleklerin getirdigine yada noel babanın bacadan girip hediye getirdigine inanmak gibi birşey...
neyse yaaa kimin ne kullandıgıda ortada,kimin ne fotograf cektigide...konusmak bile sacma

Tarih: 19 Haziran 2007, 17:52 - İp: 88.***.**0.201
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Arkadaşlar teşekkür ederim yorumlarınız için. Amati tavsiyelerini dikkate alacağım, birşeyler eksik gibi geliyordu hep ama bir türlü bulamıyordum.Bu tür yorumlar çok yararlı oluyor.
Mirsat senin ters objektif çekimin de ilginç olmuş baya. Malesef kaliteli fotoğraf çekmek çok zor bu yöntemle. Belki bir ters aparatıyla daha rahat olur. Bu arada böcek hakikaten enteresanmış. Onixounun da söylediği gibi yöntem tozlanma açısından riskli. Kapalı, rüzgarsız ve tozsuz bir ortamda yapmak lazım denemeleri.
Hamsiköy, telekonventörle teorik olarak gerçekten yakınlaşma sağlanması lazım. Açı daralmasını bilemeyeceğim ama net alan derinliği baya bir düşüyordur sanırım. Çünkü mercek etkisini manüpüle ediyor telekonventör.

Tarih: 19 Haziran 2007, 18:03 - İp: 85.***.**7.246
mirsat
mirsat (üye)
İstanbul / Amatör

ulyses hocam , dediğin gibi zor çekim yapılıyor belki aparatla biraz daha iyi olur. Ama yapamadığın işi ters düz bir şekilde yapıyor ya o da ilginç yani. DAha iyi ışık altında daha güzel işler çıkabilir. Toz ise risk herzaman.

Tarih: 19 Haziran 2007, 20:02 - İp: 88.***.**5.237
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

hamsikoy merhaba, Tamron'un lenslerin zoom miktarını gösteren bir sitesi vardı, belki daha önceden de görmüşsündür ama ben vereyim, belki diğer arkadaşlarda yararlanır.

LiNK BURADA

#realfriend' tarafından 19.06.2007 21:44:19 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Haziran 2007, 21:42 - İp: 88.***.**6.182
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

arkadaşlar şu anda ufuk çizgisinde

regulus
ay
saturn
venüs

düz bir çizgide.

İlginenlere duyurulur

Ankara'da çekim yaptığım yer biraz rüzgarlıydı.
135-400 Sigma ve 500 sabit ile kadraja sığmadı.
16-45 ile çektim.
Sormak istediğim ayın yansıyan görüntüsü. Bu nasıl engellenir ve aşağıdaki fotolarda da göreceğiniz üzere rastgele yerlerde yansıma yapmış
Teşekkürler saygılar

#foxfo' tarafından 19.06.2007 22:59:49 tarihinde düzenlendi.

Şimdi gördüm komutan'ın çektiği fotoğrafta da ay yansıması var.

hamsiköy,
renklendirme bilgisi için teşekkürler.

amati, sevgili üstad,

"sağ yasa sol alt kesim noktasına" kadrajda tam olarak neresidir. Bilgisizliğimi mazur gör.

#foxfo' tarafından 19.06.2007 23:12:11 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Haziran 2007, 22:32 - İp: 88.***.**8.231
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

foxfo filtre varmı ?,yoksa lens flare

Tarih: 19 Haziran 2007, 23:11 - İp: 88.***.**5.228
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

onixon evet var. Sorumlu o galiba.
Teşekkürler.

Tarih: 19 Haziran 2007, 23:13 - İp: 88.***.**8.231
ime
ime (üye)
İstanbul / Amatör

Selamlar

Tek tek isim vermeden hepiniz harikasınız arkadaşlar.

Yigitguc abi fotoğrafın çok anlamlı 500 küsür sayfada beni etkileyen ikinci kare,
önceki sevgili As'ın dede potresi birde bu çocuk, mutlu olup sevilmesine çok sevindim,
amatinin dileklerine aynen bende katılıyorum.

ulyses yaşadığın yerler çok güzel ordan çok iyi kareler çıkartırsın.

Serkan demek kurbağa safari yaptınız ha avda baya bereketli olmuş

Tarih: 19 Haziran 2007, 23:15 - İp: 85.***.**5.213
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

phtomatix ile bir hdr çalışması.

Tarih: 19 Haziran 2007, 23:24 - İp: 88.***.**8.231
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

ime
harika işler yapmışsın. Hepsi çok güzel.

Tarih: 19 Haziran 2007, 23:28 - İp: 88.***.**8.231