netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

ime gene çok güzel kareler,git gide iyi şeyler gelmekte.

foxfo filtre'ler yapar böyle şeyler ultra-multicoaded olanlarda en az şekilde,belli olur.Gerçi güneş battıktan sora filtreye ne hacet

Traffic her gün her gün yeter bea
AdobeRGB

Tarih: 19 Haziran 2007, 23:46 - İp: 88.***.**5.228
yigitguc
yigitguc (üye)
Ordu / Amatör

ime,teşekkürler..kedi harika bakmış çok güzel yakalamışsın..
o haşarat çekirge olsa gerek ilk defa öyle renkler görüyorum çok ilginç..

Tarih: 19 Haziran 2007, 23:58 - İp: 88.***.**1.106
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili realfriend, verdiğin linkte çok iyi karşılaştırma imkanı var, değişik açıdaki lensleri.
Bu canlandırmada görünen, FF ile croplu makinadaki fark 1.5 katı oranında yakınlaşma ve açıda daralma, yani croplu makinada açı daralmasına rağmen aynı boyutta görüntülenince aynı FF makina kadar büyütüyor. Dolayısıyla 200mm lensler croplu makinada yakınlaşma bakımından da, görünen açı bakımından da 300m lens oluyor. Ama gerçek böyle olmamalı.

Tarih: 20 Haziran 2007, 00:33 - İp: 88.***.**1.7
puspus
puspus (üye)
İstanbul / Amatör

amiral falan... tad kaçırmanın ne alemi var ya..

pazar günü bi aksilik olmaz ise acemi fotografcı puspus yani ben de geliyorum.

yeni makina, acemi fotografcı..
ögrenme aşaması. anca bu kadar.. şimdilik ama.

Tarih: 20 Haziran 2007, 00:36 - İp: 88.***.**8.72
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili foxfo, aynı olay gözlük kullananlara da oluyor. göz bebeğimizden yansıyan görüntü gözlük camında ikinci bir sanal görüntü oluşturabiliyor. Antirefle gözlük camları bu olayı ortadan kaldırdı. Dolayısıyla super multi coated bir filtre değil demekki seninki, markası ne?
Tabii aklıma gelen bu filtreyi gündüzleri de kullanmamalı, gece parlak ışığı net şekilde yansıttığı gibi gündüz tüm ışığı yayarak yansıtıyor olmalı, sisli gibi bir görüntü elde etmene neden olabilir mi?

Tarih: 20 Haziran 2007, 00:39 - İp: 88.***.**1.7
onixon
onixon (üye)

puspus güzel başladın ,bayabir okumuşun heralde topiği.

Son fotoyu beğendim , zaman şıpşıp akıyo.

Tarih: 20 Haziran 2007, 00:51 - İp: 88.***.**5.228
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili ime, ben köpek severim, kedilere nötürüm, böcekleri sevdiğim kadar severim yani. Ama bu çektiğin fotoğraf var ya, kediye içim ısındı. Ürün fotoğrafı çekersen çok satarsın, sattırırsın... Şaşırdığım bir nokta kedi de alttaki böcük de aynı f değerinde çekilmiş. Kedinin uzaktaki kulağının iç tarafından başlayıp, alnı, yakın kulağı ve ağaç net odaklanmış; böcek ise boyu daha kısa olmasına rağmen tümü net olmamış. Lensin ucunun objeye uzaklığının net alan derinliğini nasıl değiştirdiğini bu kadar güzel başka yerde görmemiştim.
sevgili onixon, net olmayan fotoğrafları hep silerim ama, sdtyrdkn'ın bir sandalı vardı, bir de senin bu köprü girişi fotoğrafından sonra artık net olmayanları ben de silmeyeceğim. Öyle güzel bir netsizlik olmuş ki üstüme üstüme geliyorlar gibi hissediyor insan, ama gidiyorlar. keşke yolun karşısından çekseydin bir tane de benim için...

Tarih: 20 Haziran 2007, 00:54 - İp: 88.***.**1.7
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

hamsiköy,
UV miş. Markası falan da yok. Koruma amaçlı almıştım. Lensin üstünde unutmuş gitmişim. Acemilik işte.

Tarih: 20 Haziran 2007, 00:56 - İp: 88.***.**8.231
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

İme, fotoğraflar çok güzel.
Puspus, hiç acemi işi gibi durmuyor bunlar.
Onixon, hareketi yakalamışsın yine. Trafiğin keşmekeşini iyi yansıtmış kare'n.
Foxfo, o markasız filtrelerden bende de var bir tane. Dediğin gibi lensi korumaya yarar ancak. Ciddi çekimler yaparken çıkarmak lazım.

Tarih: 20 Haziran 2007, 02:51 - İp: 88.***.**8.78
onixon
onixon (üye)

hamsikoy PS ile üzerinde Blur verdim o trafiğin ,kafa yardırmasını öne çıkarmak için,bir de contrast geçişlerine ışık patlaması hafiften,serviste gelirken sıkılmıştım bir kare çekeyim dedim

Ucuz filtrelerden kaçmak lazım.Götürüsü çok olabilir.

Tarih: 20 Haziran 2007, 08:45 - İp: 88.***.**5.228