netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

bazen bu hissiyatımdan o kadar çok korkuyorum kii... yaşadıklarımı anlatsam 10 cilt kitap olur...
benim kendi işim...

Tarih: 20 Haziran 2007, 11:34 - İp: 85.***.**5.89
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

İlhan fotoğraflar çok güzel tebrikler.

Komutan köprü fotoğrafın çok güzel üzerinde biraz P/S çalışması yapılsa daha da iyi sonuçlar alınabilir.

Tarih: 20 Haziran 2007, 11:40 - İp: 88.***.**3.91
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

teşekkürler as, ham halini daha çok seviyorum, ama sen ps yapıp siteye atarsan da keyifle izlerim...

Tarih: 20 Haziran 2007, 11:57 - İp: 85.***.**5.89
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

reverse ring denilen bi olay var arkadaşlar, objektifi ters bağlayabilmek için. ben bundan sipariş verdim, şimdi evde beni bekliyordur sanırım. yani umarım posta kutusundan çalınmış da olabilir..

ulyses manzara fotoğrafların harikaydı. ahmed abinin söylediği altın noktalar senin fotoğraf kaliteni arttıracaktır emin ol.

diğer makrolarınız da çok güzel arkadaşlar. netlik ilk başlarda ciddi problem oluyor ama daha çok kare çekin aynı obje ve konuda. elbet biri net oluyor mesela benim son böcek fotomda en az 10-15 çekim yaptım zannedersem.

Tarih: 20 Haziran 2007, 11:58 - İp: 85.***.**2.106
as
as (Üye)

Ahmed bu gidişle sitede herkesi makrocu yapacak.
Bende İzmirden Ricoh marka manuel 100mm. makro lens aldım.
Sonuçları fiyatına göre gayet iyi geldi.
Bu arada adamın elinde pentax uyumlu epey bir (15-20 adet) manuel lens vardı.Manuel optik arayanlara iletişim bilgilerini verebilirim.

Pentax K10D
Ricoh 100mm. Makro.
Crop.

Komutan senin fotoğrafın üzerinde biraz oynadım, bakalım beğenecekmisin.

#as' tarafından 20.06.2007 13:40:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Haziran 2007, 13:30 - İp: 88.***.**3.91
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Adnan hocam ellerine sağlık, hem düğme macron güzel olmuş hemde köprüye renk katmışsın, ellerine sağlık...

birkaç örnek daha çekebilirmisin özellikle gün ışığınnda şöyle çicek böcek...(macro ile)

#Komutan' tarafından 20.06.2007 13:50:48 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Haziran 2007, 13:40 - İp: 85.***.**5.89
as
as (Üye)

Tamam komutan çekerim.Aldığım optik manuel ve 1:1 büyütme sağlıyor.Ayrıca sıfır ve kutusunda hiç açılmamış vaziyette idi.Fiyat olarak'da 200 ytl. verdim.Bir de portre için 150 ytl.ye Pentax smc M 40-80 f2.8 ile pentax smc m 28mm f2.8 aldım.

#as' tarafından 20.06.2007 14:19:42 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Haziran 2007, 13:45 - İp: 88.***.**3.91
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

adnan abi bende geniş açı düşünüyodum alabilirmiyim iletişim bilgilerini

Tarih: 20 Haziran 2007, 13:51 - İp: 195.***.**8.122
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Adnan bey macro için bu lense siz de onay verirseniz ben de almak isterim, F değeri ve kalitesi açısından. Zira Hayyam'daki MF lenslerin fiyatı malum. Üstelik bu lens sıfır. Ben de iletişim bilgilerini rica edebilir miyim?

Tarih: 20 Haziran 2007, 13:56 - İp: 212.***.**7.114
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Realfriend e katılıyorum, fiyat/performans olarak hakkını vermiş düğmede... birkaç örnek ile daha da bizi alıp götürecek bir lense benziyor, gerçi amati hocamın lens kalitesine pek erişemesek de... en azında güzel bir macro sahibi oluruz gibi düşünüyorum...

Hanımın ellerine sağlık... güzel pastası ile bize lezzet kattı...

#Komutan' tarafından 20.06.2007 14:06:01 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Haziran 2007, 14:01 - İp: 85.***.**5.89