Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
onixon açıkçası full frame isterim vede neyse parası veririm ama haketmesi lazım. K1D yi beklemiyor değilim yani. benim için kalite ciddi bir gösterge.
yaw ben hala çanta alamadım ehuehehaa daha 700 kare çekmişim 600 tanesi makinayı kurcalarken. .shutter 100.000 i görebilcek mi acaba
sigma nın 500 mm sini düşünüyordum şu sıralar, sonbaharı bekleyeyim en iyisi.
amati hocam ben 2 aydır SLR olayına geçtim, siz üstadları ilgi ve merakla takip edip bilgilenmeye çalışıyoruz, Sedat senin en yakın takipçilerinden, bu işin teorisini de biliyor ve elindeki kısıtlı imkanlar ile harikalar üretiyor. Ekipmanı olsa neler olacak bilmiyorum... bugün bir arkadaşımızın dediği gibi sedat bu gidişle Mühendislik değil de Prof. fotoğrafçılık yapacak... birde şu güzel söz vardır "Alet çalışır El övünür" aletlerin katkısıda hiç azımsanamaz...
Şimdiden çıkmamış olası teknolojilere göre kendimizi ayarlamaya çalışırsak, 1.1 çarpanlar çıktığında aynı mantıkla bir sonraki çıkacak teknoloji için kaygılanarak hala lense yatırım yapmıyor olacağız. Lenslere acıyoruz da makinaya acımıyoruz, bu makinayı niçin aldık lens almayacaksak? Diğer taraftan zamanı geldiğinde o da croplu lenslerin gittiği yere gitmeyecek mi? O zaman geldiğinde hala elimizdeki bilgisayarlarımızı ve programları kullanıyor olacak mıyız. Bu mantıkla hiçbirşeye yatırım yapmadan gelişmeleri takip eder dururuz gibi geliyor bana.... yada adımızı karga61 olarak değiştirip yeni çıkan makinaları alanlara yanlış yolda olduklarını anlatırız.
Pentax'ın haberi yok mu bu yeni CCD'lerden niye bazılarının ne kadar sonra çıkacağı dahi belli olmayan 10 tane DA* serisi lens çıkartmakla uğraşıyor....
Bu durumda analoglar için yapılmış lensler otomatikman FF mi?
Ben Sigma 12-24'ü çok anlamadan FF diye almıştım. Madem böyle bir imkan var neden croplu lens yapıyorlar?
Sevgili amati
Koyarsan buraya böyle güzel güzel macrolar, kanına girersin milletin tabiki.
Ya bizim fotoğraflar leblebi çekirdek seninkilerin yanında.
Çekirgeyi 31Limle normal şekilde çektim zaten tüp gibi şeyler yok bende biliyorsun...
ama bu çekirgeyle karşılaşınca inan hemen sen geldin aklıma
Ahmet olsada bunu pozlasaydı...
Komutan köprü fotoğrafın Adnan hocanın ps si ile çok güzel olmuş eline sağlık.
Sevgili Adnan, ya bu düğme acaip olmuş her şeyiyle mükemmel bir kare, zaten
senin elinde dandik lens bile canavar oluyor.
Bu arada senin arkadaşın 77Limi ile deneme fırsatın oldu mu?
senin elinden çıkacak sonuçları merak ediyorum.
hamsikoy doğru düşünüyor arkadaşlar açıkcası ben 3,5 sene sonra bütün makine üreticilerinin
sadece ff makinelerle piyasada olacağını zannetmiyorum.
en azından pazarlama stratejisi olarak bu formatın devam edeceğini düşünüyorum,
ki bu croplu format pek çok prof işlerde kullanılıyor.
Keyfinize bakın, biz amatörlerin ff makineye gerçekten ihtiyacı var mı?
komutan,merhaba.Değerli ve haklı yorumun için teşekkür ederim.Diğer arkadaşların adına cevap vermeyeyşm ama 5-6 ayda hangi meslekte adama üstadlık verirler abi.Daha üstad olmama benim çok zamanım var.Ama öyle görmen beni mutlu ediyor.SAĞOLASIN.
ime,abi ne çekirdeği yaw.Tevazudan kırılacaksın vallahi.İlhan abi bence çok güzel bir gözün ve çok iyi bir tekniğin var.E 31 lmt da fena lens değil)) Ortaya üstad çıkıyor.Bak komutan,üstad diye ime yi kastediyorsun sanırım
başka bir lim daha vardı bakalım,onada bakacaz daha.Ama ben prime lesni tele dışında sevmem.
DA* lar çıksın hiç yoktan su,toz derdi olmaz.1 senede anca birikttirirm parasını her ay 100 ytl atsam :Databilirsem :d 10-14 aya tamam (usa 'danda bulabiliriz belki daha çabuk toplanır $$ )
Sevgili Ahmet
kendi üzerinden bana attın üstatlığı, doğru diyorsun 5-6 ayda üstatlık olunmaz bende
Adnan hocaya atıyorum üstatlığı.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
030906 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
018301 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01