netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

İlhan ,Ahmed üstadlığı bende üstüme almadım ,başkasını bulmaya ne dersiniz.

Arkadaşlar satılık objektifler için özelden mesaj atan arkadaşlara ilgili telefon numarası ile cevap yazılmıştır,bilginize.

Ahmed bu makro işini sen açtın başımıza.
Komutan bugün bu makro ile örnek çekim istedi inan çekecek bir şey bulamadım. Makro konusunda yaratıcılık sıfır.

100mm.Ricoh ile bir arkadaşımın stüdyosunda benim oğlanın bugün çektiğim bir fotoğrafı ile gece yolunu şaşırıp eve giren bir yaban arısını tenhada kıstırıp makroladığım fotoğrafları aşağıya yükledim.
Fotoğraflar raw çekilip jpeg çevrim sırasında usm uygulanmıştır.

Pentax K10D

Ricoh 100mm. F3.5 manuel.(200 ytl.lik optik)

#as' tarafından 21.06.2007 02:48:19 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Haziran 2007, 02:19 - İp: 88.***.**3.91
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

sevgili as,
Allah bağışlasın. Bu yakışıklılıkla sokakta bütün kızları şaşı beş ediyordur

Ten rengini böyle pürüzsüz nasıl yapıyorsunuz? Benim kızın fotoğrafını çekiyorum normalde görünmeyen bir ton sivilce görünüyor, çocuğun morali bozuluyor.

Teşekkürler.
Bu arada arı da nakavt olmuş boksör gibi yatıyor.

Tarih: 21 Haziran 2007, 03:24 - İp: 88.***.**8.231
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

her tüy müy :D,güzel bilmek lazım şu hayvanları.

birde EXTREME III 4GB kartı TR'de gören olursa yazarsa sevinirim.

edit : imla

#onixon' tarafından 21.06.2007 09:37:55 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Haziran 2007, 08:43 - İp: 88.***.**5.228
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

gittigidiyor.com da var ama işine yararmı
[URL=http://urun.gittigidiyor.com/SanDisk-Extreme-III-4GB-CF-Sifir-Ambalajinda_W0QQidZZ5019670]

Tarih: 21 Haziran 2007, 09:59 - İp: 195.***.**8.122
onixon
onixon (üye)

SHN58 bu CF (çokta para istemiş SDHC'den pahalı)

Arkadaşlar bir kaç bilgiyi paylaşayım dedim hazır yazmışlar nette burda topladım.İşinize yarıyacak kısımlar olabilir.

monıtor srbg de olup fotografı adobe ıslesenız bıle yıne dogru renklerı gormuyor olacaksınız, sonucta bu ıs, monıtorun donanımdan yapılan renk ayarı, wındowsun goruntu ozellıklerındekı renk profılı, adobe gamma nın dogru yapılandırılmıs olması, ve photoshopun renk profılı ıle baglantılı gıdıyor.

cmyk ıcın renk kanallarını ayırırken adobe cok daha rahatlık saglıyor.

Raw la çalışmanın en sağlıklı yolu: Değinmiş olduğunuz space bölümünden prophoto yu seçin. Böylece programın işleyebileceğin en büyük renk skalasını seçmiş olacaksınız. Ayrıca 16 bit i seçin. Sonra sürgü bölümlerinde exposure ile yapabileceğiniz her şeyi exposure ile yapın yani brightness son seçim olarak kullanın. En son renk ayarını yapın. Sonra open ile çıkın.
------------------------------
Resmi PS'de işledikten ,Daha sonra edit bölümünden convert to profile i seçin ve prophoto yu ekranda kullanacaksanız srgb ye baskıya verecekseniz adobe rgb ye kendiniz basacaksanız printer ınızın profiline çevirin.

Ayrıca photoshop ta çalışmak için de kendinize bir sıralama yapın ki her seferinde vakit kaybetmeyin. Ama unutmayın renk çevirme en son iş ve bir önceki son iş ise netlik.

Sonra image bölümüne gidin ve oradan da 16bit i 8 bite çevirip kaydedin.JPEG çıktısı için

Convert profile yaparken çevirme şeçeneklerinden (convert option) Engine yada Intent deki seçenekler!!!!!.

Intent bölümü önemli. Fotoğraf siyah beyaz ise perceptual i öneririm. Bunların kısaca mantığı şöyle: İki tane renk kümesi var diyelim. Adobe RGB büyük olanı olsun. Bu büyük kümenin içine de küçük küme olan SRGB yi çizelim.

Büyük kümeyi küçük kümeye dönüştürebilmek için alet bir hesap yapıyor. Intent bölümünde o hesabı nasıl yapması gerektiğini soruyor bize. Eğer perceptual dersek. SRGB kümesinin dışında kalan renkleri içeriye doğru sıkıştıracağım ama bu arada içerdeki renklerle de koyuluk (ton) farklarını kaybetmemek için onları da biraz içeri doğru iteceğim diyor.
Yani dışarda açık bir mavi var ve onu SRGB kümesine yerleştirmek için SRGB nin gösterebildiği daha koyu bir rengi biraz daha koyulaştırıyor ki, içeri giren açık mavi ile içerde zaten gösterebildiği koyu mavi arasında bir ton farkı olabilsin.

Diğeri Relative Colorimetric, ben içerde ki renklere hiç karışmam sadece dışarıda kalan renkleri içeriye gösterilebilecek şekilde dahil ederim diyor.
Black compensation ise Relative Colorimetric te çalışır. Eğer tıklarsanız, fotoğraftaki en koyu noktayı siyah olarak benimser ve tonlamaları ona göre çevirir.
Çok aydınlık bir fotoğrafta anlatmak istediğim etkiyi görebilir.

Ofset baskılar harıc hepsı adobe rgb kullanıyor. (ofset için adobeRGB götürüp işi onlara bırakmak daha doğru

RGB profillerde den CMYK ya çevirme işlemi (Renk Ayrımı)

Ekranınızda RGB den CMYk ya çevirmek çok farketmeyecektir. İki mod arasında görsel olarak pek fazla bir fark görünmez, ancak bunun sebebi monitörünüzün renk modu ne olursa olsun RGB göstermesidir. Gerçekte çok büyük bir veri ve renk kaybı yaşanır, ayrıca renk ayrımında da problemler çıkacaktır.

CMYK modunda çıktı almanız gerektiği için renk ayrımında olabilecek en iyi kaliteyi yakalamak için birkaç adım gereklidir. 4 renkli bir görsel oluşturmanın en iyi yolu yüksek çözünürlüklü bir drum scanner kullanmaktır, çünkü çok kaliteli bir şekilde siyah kanal oluşturabilmektedir. Eğer bütçeniz bunun gibi bir yatırım yapmaya yeterli değilse yada dijital tabanlı çalışıyorsanız, Photoshop kullanmanız gerekir. Ima

Tarih: 21 Haziran 2007, 10:33 - İp: 88.***.**5.228
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

"ÜSTAD" dedik lafımızı yere düşürmeyin arkadaşlar... bunu laf olsun torba dolsun diye demedim, hem ilham kaynağı hem bakış açısı hemde üretkenlik bununla beraber de teorik bilgi ile besliyorsunuz... bu kadar mütevazilik de doğru değil, "fazla mütevazi olma öyle sanırlar"

Arılar intikama kalkmasın sonra

Ellerine sağlık Adnan Hocam, kırmamış denemişsin, bence gayet güzel fiyat/performans oldukça başarılı...

Tarih: 21 Haziran 2007, 11:32 - İp: 85.***.**5.89
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

ahmed abi çok doğru söyledin!!

ben de topic'i yukarı taşıyayım. sıcak foto.. CROPSUZ!

bizim dandik 95-210un flaşla kombinasyonu. arada da tüp var tabi..

Tarih: 21 Haziran 2007, 13:06 - İp: 62.***.**1.105
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

picasa ile keskinlik ve dolgu ışığı verdim o kadar. görüşürüz.

Tarih: 21 Haziran 2007, 13:07 - İp: 62.***.**1.105
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

foxfo hepimizin çocuğunu Allah bağışlasın teşekkür ederim.
Sana özelden rötüş program linkini gönderdim.Başka isteyen arkadaşlarda olursa sende onlara gönderebilirsin.

Komutan ben aldığım her üründe F/P oranına dikkat ederim.
Bu optik çok kaliteli olmasada işlevini yerine getirebiliyor.Fiyatıda çok uygun.Bana yetecek.

Serkan extreme III 4gb. kartlar henüz çok pahalı.Alım için fiyatlarının biraz düşmesini beklemek lazım.

Sedat tebrikler.Ama makroda biraz crop yapmak lazım.

Tarih: 21 Haziran 2007, 13:47 - İp: 88.***.**3.91
onixon
onixon (üye)

Biz bayi gibi alırız AS
Rötus programının ismini alabilirim, yada abi PS için tavsiye edeceğin plug-in varsa hiç kaçırmam

Tarih: 21 Haziran 2007, 14:41 - İp: 88.***.**5.228