Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Arkadaşlar ellerinize sağlık
Erhan abicim usta herşeyi çeker dedirtiyorsun bizlere.Ellerinize sağlık
Erhan abi üçüncü bir ışığı konunun arkasından patlatıp konunun kontürlerini çizmemiz gerektiğine dikkat çekmişti.Denedim ve gerçekten boyut etkisi artıyor ve ayrıca fon ile konu birbirinden ayrılıyor.Teşekkürler Erhan abi.
Zeiss 85mm + 13mm ex.tube vee tabiki ABUZER abi. )
#amati' tarafından 21.12.2008 02:37:44 tarihinde düzenlendi.
Forum'un yeni başlığı mevcut yapıya daha uygun düştü. Site yöneticilerine teşekkür ederim.
Kemal güzel karelerinle tekrar aramızda olmana sevindim. Ayrıca zor ekonomik ortamda iyi bir firmada işe başladığına da çok sevindim.
Kadir, Önce kendini sevdir, sohbetine milleti alıştır, forum'un idamesinde bayrağı taşı; sonra da bırak git. Ben böyle bir şeyi kabul edemem. Ben de bunu şaka olarak algılıyor seni güzel fotoğrafların ve yorumlarınla burada görmeye devam etmek istiyorum.
Avşar düellocu kediler neredeyse birinin saymasını bekliyorlar. Harika bir an fotoğrafı. İşte fotoğrafçılık budur. Farkında olmak ve deklanşöre basmak.
Bizim bir tezatlar başlığımız vardı oraya da koysan iyi olur.
Erhan harika makrolarını hayranlıkla izliyorum. Favorim mor deve dikeni. Eline sağlık.
Erdemm güzel karelerinle aramıza hoş geldin.
Abuzer bizim topiğin fenomeni oldu. Kendisi biraz Abuzer olsa da bizim eğitimimize büyük katkısı oluyor.
Gezi fikri çok güzel. Daha geniş kapsamlı kaynaşma için iyi bir fırsat olabilir. Baharda böyle bir etkinlik yapsak çok yerinde olur. Şimdiden kafa yormaya başlayalım.
Aşk olmadan meşk olmuyor. Benim günler fotoğraf yönünden biraz boş geçiyor. O nedenle fotoğraf yükleyemiyorum. Bugünkü planımız da yağmur nedeniyle suya düştü.
#camoka' tarafından 21.12.2008 11:45:08 tarihinde düzenlendi.
Ulysses, Selahattin Abi, Ahmed teşekkür ederim.
Ahmed, Abuzer' in ayakları dibine düşen hafif gölge de boyut etkisine katkıda bulunmuş.
Stahl, sayende dostları da görmüş olduk. 400 iso da nefis bir kare. eline sağlık.
Gündüz fotoğraf için uygun olmayınca bari gece birşeyler deneyeyim dedim.
Yeni açılan bir alış veriş merkezinin tavan süslemeleri. Daha ilk karede güvenlik engeline takıldım, yönetimle konuşmama rağmen izin vermediler.
Sigma 10-20mm
Ben de dışarıda (yağmura rağmen) bişeyler çekeyim dedim:
Fotoğrafları elde en düşük 1/5sn ile 1/15sn arasında çektiğimden ışık yetersiz oldu. makinada eV bias yerine PS da exposure vermeyi tercih ettim. Bu nedenle pek iyi kareler çıkmadı ama tecrübe paylaşımı olarak kabul edin.
Sigma 10-20mm
#erex' tarafından 21.12.2008 19:08:40 tarihinde düzenlendi.
Sigma 10-20mm
Sphere
Buda Küre nin içi.
Peleng 8mm 1/5sn - 1/8sn
erhan abim lensi aldığından beri gelen en güzel kare , bu balık lens her zaman mekan istiyor buluncada sallıyor meydanı.Son 2 kare masterpiece
Güvenlikçiler uyuz evet onuda hallederiz abi.Bakırköy semalarındakiler öyle.
amati bu abüzerin :D yyavuklusu yokmu :D abuze
endorf detay fotoğraflarına başlamışız güzel kareler , daha neler gelecek kimbilir.
ulyses ters ışık karendeki kompozisyon
erdemm hoşgeldin =)
kad-ir gökmüzü inmiş denize mayınlar çıkmış karaya
avs abi kedilerdeki simetri iyi görüp onların göz hizasındaki kadraj güzel
#onixon' tarafından 21.12.2008 21:41:15 tarihinde düzenlendi.
ironsailor, camoka, onixon teşekkürler.
amati boyut etkisi ilginç olmuş gerçekten. Abuzer model arkadaş galiba, karizmaymış kolye falan
erex, fisheye ler müthiş.
Selahattin abi,Erhan abi teşekkür ve saygılar.
Erhan abi şu lensi ne zaman kullanacaksınız diye merak edip duruyordum.İlk fotolar beni büyüledi
Serkan Abuze altta
Uxun zaman önce okuduğum ama deneme fırsatı bilmediğim bir teknikten bahsetmek istiyorum arkadaşlar."FOCUS STACKING" denilen bir teknik.
Biliyorsunuz ki çekim sırasında konuya yaklaştıkça net alan derinliğimiz azalır.Bunu bir miktar diyaframı kısarak(büyük f sayısı) müdahale etsek de bazen ortamdaki ışığın azlığı bazen de lensin difraction dediğimiz belli bir diyaframdan sonra kontrast ve keskinlik kaybetmesi sebebi ile çou zaman kısıtlı alan derinliğine rağzı olmak zorunda kalırız.İşte tam bu noktada Focus Stacking yani konunun farklı noktalarına netlik yapılmış 3-5 hatta 15 e kadar fotonun bilgisayarda birleştirilmesi tekniği imdadımıza yetişiyor.Bu konuda en başarılı ve kullanımı bir bebeğin anlayabileceği kadar kolay olanı Helion Focus adlı program.Ücretli bir program ama sitesinde 30 günlük deneme sürümü var.30. gün Serkan la irtibata geçmenizi öneririm Bu program yerine photoshop ta file menüsü altında automate ve photomerge komutu ile de aynı işlemi geröekleştirebiliriz.
Birinci örnek f8 de çekilmiş olup sadece gözlere netleme yapılmıştır.Ve gördüğünüz üzere yeterli alan derinliği yok.Örneğin lensiniz f8 den sonra keskinlik ve kontrast kaybetmeye başlıyor.Bu durumda benim yaptığım gibi 7 farklı foto çekip hepsinde ayrı fokus noktaları belirleyebiliriz.Sonra da Helicon Focus yardımı ile birleştirebiliriz.
Gördüğünüz gibi ikinci fotoda ABUZE nin gaga ucundan başındaki şapkanın en ardına kadar her yer net.
Faydalanabileceğimizi düşündüğüm bu tekniği sizlerle paylaşmak istedim.
Saygılar
Ahmed
yakın çekimlerde kullandığım taktik böyle alan deriliği kısıtlı olduğunda işe yarıyor ,çok yakın çekimim olmadığından köşede duruyordu.
:D amati saınırım bu PRO version ilaçlanmış:D
erhan abi balık gözü çok güzel iş çıkarmış ama balık gözü olduğundan ötürü değil ehil ellerde olduğundan
Ahmet abi bilgi çok faydalı olmuş fakat aklıma bir soru takıldı birleştirilen fotolarda yine f8 değeriylemi şekilde yoksa farklı f değerlerindemi?
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
027006 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
017901 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk