Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
avşar abi rica ederim.fotoğrafı daha önce çekmiştim.ps'de müdahale ettim sadece.
ulyses hoş geldin.
kadir,nusret mayın gemisinin 1980'de yük taşırken battığını duymuştum.Bu halde olmasına çok sevindim. eline sağlık.
kuş fotoğrafına devam edicem biraz zaman bulabilsem.
Ulyses hoşgeldin , son Tophane / İstanbul buluşmamızda Serkan ile eski aktif üyeleri hatırlarken kulaklarını çınlatmıştık Son Dublin karelerinden hızlı bir şekilde eski performansına döneceğini görmek güzel. Umarım bir İstanbul ziyaretinde formun diğer üyeleri ile birlikte hep beraber biraraya gelir ve yüz yüzede tanışma fırsatıda buluruz
KAdir ; Adana merkez cami yapılırken bende Adana'da ikamet etmekteydim. Çok büyük reklam yapılmıştı , mimari ve büyüklük olarak adından sıkça bahsettireceğini söylüyorlardı. Bitmiş halini yıllar sonra gördüğümde pekte haksız olunmadığını görüp sevinmiştim. Senin karen ile tekrar görüntülenmesi hoş olmuş;
1) Kadrajı biraz daha geniş tutman yapının tamamı hakkında izleyenlere daha iyi fikir verirdi düşüncesindeyim.
2) Sert ışıkta çektiğin karede (öğle saatleri) tepe , cephe ışığı nedeniyle ile iyi aydınlanmış yüzeylerde ton aralığı kısa ve 3.boyut etkisi zayıf olsa da 10mm objektifin perspektifi ve distorsyonu ile 3. boyut etkisi kareye yeniden kazandırılmış.
3) Karede insan öğesi olması boyutun algılanmasını kolaylaştırıyor ve kareye artı bir değer katıyor ancak insanların karedeki yerleri yürüyüş yönlerine göre sağda ve daha fazla yer kaplasa algıyı kolaylaştıracağı kanaatindeyim.
4) Kadrajın düşey seçilmesi minarelerle uyum açısından yerinde bir karar olmuş . Karede asıl ilgi merkezi olan ortadaki minare diğer minarelerin doğrultu ve yönleri ile işaret edilmekte dolayısı ile vurgu artmış.
5) Yine minarelerin oluşturduğu güçlü düşey çizgilerin , yapının sınırlarını ve katları belirleyen yatay doğrultularla dengelendiği görülmekte.
Tebrikler...
Bu kadar çene yeter yazdan kalma bir kare BURANO ITALYA (17-70mm + polarize filitre)
#avs' tarafından 18.12.2008 10:39:02 tarihinde düzenlendi.
Kad-ir, shn58, avs , hoşbulduk Benim de çok istediğim birşey toplantılara katılabilmek. Bakalım artık ne zaman kısmet olursa.
Kad-ir; Nusret ve Cami Hayırlı olsun 10-20 almışsın sanırım.
Bugün öğlen yakaladığım bir kare (50mm F1.4)
Avşar abi Burano karesini çok beğendim
Ulyeses, hayirli olsun kardesim.
Avsar, burano ve kediler oldukca guzel calismalar.buranodaki renk armonisi harika.Kedilerde dusman kardesler gibi poz vermis.
Kadir,nusretteki gokyuzu ve onun sudaki yansimalari basarili olmus
shn58,ulyses,avşar,kaptan yorum için teşekkürler..
shn58
nusret mayın gemsi ile ilgili şu siteyi incelemeni tavsiye ederim.
http://www.nusratmayingemisi.com/
çok eski bir çekim,yeni düzenleme ile..
Can sıkıntısı zeiss 35mm + 31mm ext.tube softbox
artık topiğe foto eklemeyi bırakmak istiyorum,kendi kendime bir karar aldım.
son bir kaç fotodan biri.
Dostlar selam,
Yeni başlığımız hayırlı olsun. Güzel ve yerinde olmuş. Dostuklarımız da bir ömür boyu olur inşallah. Fotoğraflar birbirinden harika. Verilen teknik bilgiler ise yemek sonu yenilen enfes bir tatlı lezzetinde. Yeri gelmişken hemen belirteyim Avşar kardeşime en yakın zamanda kitap reyonlarında fotoğraf yorumlama teknikleri/sanatı veya adı her ne ise böyle bir kitabını görmek istiyorum.
ulyses hoşgeldin.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
027606 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
018001 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01