netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Topik Başlığı çok iyi olmuş, hayırlı uğurlu olsun
Ulyses; Hoşgeldin, dönüş muhteşem olmuş

Tarih: 19 Aralık 2008, 12:46 - İp: 78.***.**5.148
erdemm
erdemm (üye)
İzmir / Amatör

ulyses, ve kad-ir
elinize güzel kareler cekmişsiniz,,

bende aranızdayım artık k10d ve 18-55 lens kullanıyorum..

#erdemm' tarafından 19.12.2008 13:13:38 tarihinde düzenlendi.

#erdemm' tarafından 19.12.2008 13:18:44 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Aralık 2008, 13:10 - İp: 78.***.**0.230
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Foxo, t_yaman, erdem, hoşbulduk. Teşekkürler yorumlarınız için.

Kad-ir roller coaster'ı güzel yakalamışsın.

erdem, deniz manzaralı surlar güzel olmuş.

Tarih: 19 Aralık 2008, 18:09 - İp: 85.***.**7.139
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Tarih: 19 Aralık 2008, 18:45 - İp: 85.***.**7.139
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

Selam Dostlar,

Topic ismi tam isabet ben artık bu topiğin hızına ve enerjisine yetişemez oldum.

Öncelikle gecikmiş cevaplarımı vereyim;
Sevgili esisman güzel yorumların için teşekkür ederim.

Sevgili Kadir; teşekkürler, sandık dolu ama vakit yok

Sevgili foxfo; ah keşke o fotoğraftaki kovboy kadar genç olsaydım

Sevgili ironsailor teşekkürler.

Sevgili erex; teşekkür ederim, çok rafting fotoğrafı var ama sanırım ben vakit bulana kadar 2009 yazı gelir herhalde bu gidişle.

Sevgili avs; teşekkür ederim ben de sizleri özledim de maalesef pek vaktim olamıyor epey bir zamandır yurt içi ve yurt dışı iş seyahatlerinden. Rafting kareleri Sigma 70-300 mm APO DG den, kelebek fotoğrafı Tamron 90 mm SP Di Macro dan.

Sevgili Kadir; sık sık tavan (üst bant) yapıyormuşsun tebrikler.

Sevgili ulyses; hoşgeldin yuvaya.

Sevgili Stahl; saat fotoğraflarına bayıldım

Sevgili ironsailor; sirk çadırları ve cambaz

Bu arada tüm dostların geçmiş Kurban Bayramını da kutlarım geç de olsa.

Buradaki dostlardan gerçekleşmesini arzu ettiğim bir isteğim var; İstanbul ekibinin sık sık küçük gruplar halinde bir araya geldiğini biliyorum ama her ne kadar zor görünse de tüm dostların katıldığı, şöyle 20-30 kişilik kalabalık bir grup halinde, herkese uyan (zor da olsa) bir bölgede bir fotoğraf safarisi gerçekleştirmek. Çok önceden (örneğin 2-3 ay öncesinden) bahar dönemindeki bir hafta sonu tespiti ile güzel bir kaynaşma/fotoğraf çekimi organizasyonu, güzel olmaz mı ne dersiniz?

Tarih: 19 Aralık 2008, 23:00 - İp: 88.***.**1.41
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

erex, abi çok güel bir plan aslında bencede önceden kararlaştırılsa böyle bir gezi süper olur

Bu arada sevgili İstanbul grubu :D ben 5 ocakta kalan son dersim için Trabzona gidicem herkez için uygun olan zamanda bir buluşma ayarlasak çok makbule geçer

Tarih: 20 Aralık 2008, 00:08 - İp: 81.***.**4.33
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

Birkaç fotoğraf ekleyeyim izninizle

Tarih: 20 Aralık 2008, 00:12 - İp: 88.***.**1.41
erdemm
erdemm (üye)
İzmir / Amatör

endorf,

elernize sağlık hangi lenste cektiniz buları acaba cok güzel olmuslar tebrik ederim birde
yaptığınız ayarlarıda yazamısınız ps varmı?

Tarih: 20 Aralık 2008, 00:41 - İp: 78.***.**0.230
ekber_
ekber_ (üye)
İstanbul / Amatör

Başlık değişince canlılıkda geldi...
Çok güzel fotoğraflar görüyorum. Elinize sağlık...

Tarih: 20 Aralık 2008, 01:57 - İp: 88.***.**1.213
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Elimden geldiğnce sırayla gitmeye çalışırdım, lakin Kadir' in "artık topiğe foto eklemeyi bırakmak istiyorum,kendi kendime bir karar aldım." sözü beni çok üzdüğü için oradan başlamak istedim.

Sevgili Kadir, umarım şaka yapıyorsundur. Lakin şaka da olsa, bu şakayı yapmana sebep bir şey var demektir. Bilmeden de olsa seni üzecek birşey yaptıysak lütfen söyleki hatamızı telafi edebilelim.
Fotoğraflarına gelince.. Uzun pozlama karende sıcak renkleri sevdiğini bildiğimden ben fıskiyelerin tepelerinin kesilmiş olmasına üzüldüm, lakin anladığım arka plandaki gökyüzünün patlaması nedeniyle öyle çekmişsin. Hem tül etkisi, hem de suların karenin tamamında yer alıyor olması güzel bir kompozisyon oluşturmuş. Aynı sayfadaki 2. ve 3. karelerde uzak noktalarda sharpen etkisinin ön plana göre fazlalığı acaba lensde back focus problemi mi var sorusunu sordurdu bana. 2 karede kızının pozunun güzelliği ve senin SB etkisi ve geniş açıyla yakaladığın derinlik harika olmuş. 3. kare ise tonlaması ve altına attığın tarih ile çok eskilerden çıkıvermiş tatlı bir anı fotoğrafı lezzetinde. Ayrıca çocukların ifadelerine (en öndekinin mahsunluğu ve en arkadakinin muzip gülümsemesi.) bayıldım.
s1195 deki ilk fotoğrafı beğenmemek mümkün değil. Gökyüzündeki dinamizmi sudaki aksi ile yakalamışsın. Varsa DR müdahelesi de tam dozunda olmuş. Cami fotoğrafında sephia tonlama SB dan daha güzel yakışmış. Çok eskilerden dediğin roller coaster karesi çekim olarak çok güzel, kavisin kadraja yerleşimi ve 1/1000 ile zamanın dondurulması harika.

Sevgili komutan'ım, 3. karede senden habersiz birisi sahlepin tadına bakmış anlaşılan . Çekimlerdeki titizlik ve detaylar nefis. eline sağlık.

Sevgili Kaptan, arkadaşların, özellikle Avşar' ın yorumundan sonra bana sadece alkışlamak kalıyor.

Ahmed' cim, bir daha benim fotoğrafımı çekersen herkes senin fotoğrafçılığına eksi puan verecek sanırım Şaka bir tarafa, bu fotoğrafları elde, hemde benim göz seviyeme inmek için dizlerini kırarak çekmiş olduğuna görmesem inanmıyacağım. Ellerine sağlık. Dizlerine de..

Ulyses, Fotono1 de birkaç kareni gördüğümde topiğe dömediğine üzülmüştüm şahsen. Tekrar hoşgeldin. İrlanda karelerinin hepsi çok güzel, en beğendiğim kareler, "herkesin fotoğrafını çektiği" kare, ama o nedenle değil, kadrajdaki diğer insanlerla çok iyi bir kompozisyon oluşturduğu için.. , Yaşlı ağaç, sokak şairi ve son karen.

Sevgili Avşar, öncelikle seni fotoğraf yorumundan öte, bu yorumu yapabilmeni sağlayan fotoğraf okuma yeteneğinden dolayı çok tebrik ediyorum. Topikte fotoğrafları böylesine tepeden tırnağa inceleyen, buna zaman ayıran bir arkadaşımızın olduğunu bilmek, bu topikte paylaşıyor olmanın hazzını bir kat daha artırıyor. Burano karen renkleriyle İtalyanların sıcaklığını simgelemiş adeta. Kediler ise tam bir kontrast ders konusu. Ellerine sağlık.

Erdemm, aramza hoşgeldin. Kadraj hakimiyetini beğendim, özellikle ikinci karedeki burçların kadraja diagonal yayılışı (sol tarafta biraz boşluk kalsa daha iyi olabilirmiş ama) çok hoş olmuş. Eline sağlık.

Sevgili Endorf, tekrar hoşgeldin. makrolar ve kompozisyonlarınla renk kattın.

Tarih: 20 Aralık 2008, 05:34 - İp: 78.***.**2.89