netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba,

Serkan ; My opera dan sonra yeni kurduğun kişisel sayfan hayırlı olsun . Artık seni başka platformlarda da takip edeceğiz anlaşılan

Stahl ; Yeni saatini güle güle kullan çok şık . Özellikle ilk karen çok hoşuma gitti.

Komutan ; Sizin yemek fotolarından sonra ya kalkıp birşeyler atıştırıyorum ya da kendime içecek birşeyler hazırlıyorum. Bu da verilmek istenen duygunun yakalandığını gösteriyor Tebrikler , ama olan sizin abuzere olmuş

Ironsailor ; İki muhteşem S/B daha İp cambazı fotoğrafını ayrıca alkışlıyorum. Yine pekçok kompozisyon öğesini aynı anda barındırıyor. Sadelik , kontrast , ışık öğeleri belirginliğe ciddi katkıda bulunmuş. Kullanılan ışığın yönü ile ip ve cambazda leke kontrastı sağlanırken , çizgisel kontrasta sade fon üzerindeki diyagonel yerleşen ip ile sağlanmış. Ayrıca fotoğrafta içeriksel bütünlüğün de yine ilgi merkezi olan cambaz ve onu destekleyerek yaptığı iş hakkında da bize bilgi veren ip ile sağlandığını görüyoruz.Yerçekimine meydan okuyan cambazın başaşağı görüntüsünün fotoğrafa dinzmizm kattığı düşüncesindeyim. Fotoğrafının hepimizde sanatsal bir heyecan yarattığı ortada Tekrar tebrikler

Amati ; Makrolardan sonra portrelerde de ustalığını konuşturmuş. Yanal ışığın üçüncü boyut ektisi ve ton skalasını uzatması portrelerde etkiyi artırmış Ayrıca verdiğin faydalı PS bilgileri içinde teşekkür ediyorum ve Selahattin abinin temennilerine katılıyorum.

Kadir ; Anlaşılan yaptığın bayram gezisi sadığını güzel kareler ile doldurmanı sağlamış . Özellikle eski duvar dokusu önünde geniş açı objektif ile çektiğin kızının SB fotoğrafı harika. Belki makinayı biraz daha sola çevirerek kareye sağ kenardan girmiş binaları kadrajdan çıkarmak yerinde olurdu. Kızının ifadesi , duruşu , çerçevede kapladığı alan ve elinde taşıdığı oyuncak karene çok şey katmış , tebrikler. Ayrıca üst band fotoğrafın için de seni ayrıca kutluyorum.

Ömer ; Bende low key konusunda pek bilgili değilim ama acaba şöyle bir şey daha mı iyi olurdu ? Affına sığınarak. Ayrıca foto biraz daha keskin olsa idi sanırım PS de 1-2 müdahale daha yapılıp daha da etkili hale gelebilirdi.

#avs' tarafından 17.12.2008 11:53:47 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Aralık 2008, 11:45 - İp: 92.***.**2.153
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Arkadaşlar foruma uzun zamandır katılım yapamadım işlerden dolayı. Ama fotoğraflarınıza bakıyorum, hepsi çok güzeller. Kad-ir Tarsusa gelmişsin, keşke mesaj atsaydın görüşürdük. İş için gittiğim İrlanda dan birkaç kare ;

Koudelka dan çaldım fikri

Trinity College

Kim olduğunu öğrenemedim bir türlü, ama herkes çekiyordu fotoğrafını

#ulyses' tarafından 17.12.2008 12:47:01 tarihinde düzenlendi.

#ulyses' tarafından 17.12.2008 12:51:01 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Aralık 2008, 12:45 - İp: 78.***.**4.122
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Dublin Castle (F 2.8)

Nehir kenarından Old City manzarası

Sokak şairi

Noel alışverişi

#ulyses' tarafından 17.12.2008 12:56:51 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Aralık 2008, 12:55 - İp: 78.***.**4.122
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Forum Başlığı için Fdiker 'e teşekkürler...

ulyses oo hoş geldin iç mekan çekimini beğendim 14mm gene konuşmaya başlıyacak bizimle anlaşılan

avs tşk

kaptanım semazenleri çağrıştıran kare ve cambaz kadrajda çok ustaca yerleştirilmiş

kad-ir usta tatilde denklanşör hiç dinlenmemiş olmalı , siyah beyaz kızının karesi derinliği ve kompozisyonuyla güzel bir çocuk portresi olmuş :D

Abuzere :D Selamlar

Amati abilerimizin güzel portreleri için teşekkürler.+PS 'deki renkleri ayırt ederek doğala yaklaşacak karışımlara dikkat çektiğin için

bigwolfied 135mm prime'lar yapıları itibari ile keskin lenslerdir.

çelik :D saat kaç

Tarih: 17 Aralık 2008, 15:26 - İp: 85.***.**0.117
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Hoşbulduk onixon

Yine Dublinden,

Tarih: 17 Aralık 2008, 18:18 - İp: 78.***.**4.122
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Selahattin Ağbi, Sinan, Kadir, Ahmed, Serkan, Avşar teşekkürler.

Kadir kızının olduğu fotoğrafı bende çok beğendim. Antakya ve çevresi ve hatta birazcık daha güneyi benimde yakın planlarım içinde yer alıyor. Inşallah gitmek nasip olur.

Sinan, Ahmed le senin çekmişin olduğunuz kek ve diğer yiyecek fotoğrafları bir başka güzeller. Işık kullanımı, ölçülü alan derinlikleri..

Ahmed, üstad portreleri usta elinden belli. Aydınlatıcı bilgiler içinde ayrıca teşekkürler.

Shn58 low key çalışman biraz daha net olsaymış keşke diyorum.

Ulyses, yeniden hoşgeldin. Arayı bu kadar çok açma. Özellikle kadı heykelini olduğu kare ve köprü fotoğrafını sevdim. Köprüdeki lambanın tepesi kesilmese daha iyi olacakmış.

Avşar, döktürmüşsün yine. Ben fotoğrafı çekerken bunlar aklıma bile gelmiyor. Ama K10d düşük ışıkta beni hayal kırıklığına uğratıyor. Yüksek iso larda aşırı gren benim makinayamı özgü sadece. Bazı arkadaşların fotoğraflarına bakıyorum oldukça iyiler az ışıkta bile. Kadir in kızının gösterisinde çektkleri gibi mesela. İyi kareler çekebilmek için en önden yer aldım fakat benim 540ı kullanmaya cesaret edemedim. Adamlar zaten güvenlik ipi dahi kullanmıyor birde gözlerine beni flaşı çakmak istemedim. Bazı karelerde body flaşı kullandım.

Tarih: 17 Aralık 2008, 22:27 - İp: 88.***.**7.239
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

bu arada forum eski günlerine döndü gibi

Tarih: 17 Aralık 2008, 22:28 - İp: 88.***.**7.239
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

@ironsailor, hoşbulduk abi. Haklısın kadraj pek iyi olmamış. Askerden döndükten sonra kadraj konusunda çok sıkıntı yaşamaya başladım. Fotoğraf çekmek spor gibi, ara verince insan performansdan kaybediyor biraz. İş konusu da düzene girdi sonunda. Şimdi Şişecamda bakım onarım mühendisi oldum. Artık daha fazla vaktim olacak fotoğraf için ve evde olacağım hep.

Tarih: 17 Aralık 2008, 23:03 - İp: 78.***.**4.122
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

öncelikle topiğin adı değiştiği için fikret beye teşekkür ederiz.
umarım katılım çok olur.
topik yine şenlendi çok güzel.
belki adı değiştiği için daha rahat yeni arkadaşlar katılır.
fotograflarıma yorumlarınız için çok tşk.ler.
amatinin ps bilgilendirmeleri için tşk.ler.
benim bilgisayarım ne yazık ki ps i kaldırmıyor,açıyorum sonra bilgisayara kızıp kapatıyorum.
ulyses hoşgeldin..
sokak şairi favorim

avs ,süper foto yoprumluyorsun.bende isterim

shn58,keşke biraz net olsaydı sen kuşlara devam etmiyormusun

kaptan bazen benim makine ISO 400 de bile sapıtıyor bazen ISO 1600 çok iyi.ama daha öncede söylemiştim,telede çektikleri daha iyi çıkıyor.nedendir bilemiyorum.
birde makinenin sat,cont.sharpness ayarlarını çok arttırdığımda veya -1 eV ISO400 yaptığımda oluyor.
Ama birazda dijital olarak temizliyorum.
itiraf..

bu fotoyu seveceğinizi umuyorum.
tarsus belediyesi çannakkalenin unutulmaz ,efsane gemisi "Nusret Mayın Gemisi"ni hurda olmaktan kurtarıp bir müzeye dönüştürmüş.
kendilerini takdir ve teşekkür ederim.

Tarih: 17 Aralık 2008, 23:31 - İp: 81.***.**8.185
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Adana Merkez camii

Tarih: 18 Aralık 2008, 00:20 - İp: 81.***.**8.185