netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
darkrain
darkrain (üye)
İstanbul / Amatör

http://img142.imageshack.us/img142/4532/imgp2179cl1.jpg

Tarih: 23 Temmuz 2008, 22:46 - İp: 85.***.**4.208
darkrain
darkrain (üye)
İstanbul / Amatör

.

#darkrain' tarafından 23.07.2008 22:49:59 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Temmuz 2008, 22:48 - İp: 85.***.**4.208
darkrain
darkrain (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaslar size 2 tane sorum olcak.vizörün sağ kösesinde odaklama yaparken bi rakam beliriyor bu genelde 6 veya 23 gibi rakam beliriyor.bu sayılar daha kacatane poz cekilceni gösteriyor diye düşndüm ama deil.diğer aklıma takılan sorun ise vizörde hep ISO yazısı beliriyor.o yazıyı kapatamıyorum.ISO değeri otamatikte değil.ayrıca ISO uyarıcı sistemide kapalı makinamda .sizce neden olabilir.bi türlü cözemedim.şimdiden cok tesekkürler

Tarih: 23 Temmuz 2008, 22:58 - İp: 85.***.**4.208
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

hangi çekim modunda ?
sağ altta çekim sayısı ve iso uyarıları bulunur.Çekim sayısı çok değişkendir.

Tarih: 24 Temmuz 2008, 13:52 - İp: 85.***.**0.117
darkrain
darkrain (üye)
İstanbul / Amatör

ben genelde diafram öncelikli de kullanırım.hafıza kartı(2 gb) bosken bile 23 veya 6 gibirakamlarcıkıyor.tekrar denedim ,Av modunda iken sağ altta iso değeri 200 yazarken deklanşöre bastığımda 38, 40,37 gibi rakamlar gözüküyor ve sonra hemen kaybolup tekrar iso değeri beliriyor.

Tarih: 24 Temmuz 2008, 18:22 - İp: 85.***.**7.246
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Darkrain ,Lost u seyrettin mi
sanki o rakamlara benziyor

Tarih: 24 Temmuz 2008, 19:10 - İp: 85.***.**6.191
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

Tarih: 24 Temmuz 2008, 19:33 - İp: 85.***.**6.191
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

Arkadaşlar yarın sabahtan itibaren birkaç gün İstanbuldayım,mutlaka görüşme ayarlayalım..

Tarih: 24 Temmuz 2008, 19:46 - İp: 85.***.**6.191
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Kadir desene birileri çoktan cafe işlerine girmişler. Biz yine hava aldık.

Bana Cumartresi uyar. Telefon numaram sende vardı. Her ihtimale karşı PM ile tekrar gönderiyorum.

Darkrain gece fotoğrafları için mavi saatler denen gökyüzünün hala aydınlık olduğu gün batımından hemen önce ve hemen sonraki saatleri kaçırmamak gerekir. Mamafih biraz saat olarak geç kalmana rağmen köprü ayağı fotoğrafı pozlama süresi olarak iyi. Haliçten gün batımı da iyi. Cami fotoğrafında hem fazla pozlama hem de kadraj sorunu var. Sen ay yansımalarını fotoğrafa katmak istemişsin ama pozlama fazla kaçmış.
Vizör bilgileri için iso yönünden kullanma kılavuzunun 140 ve 141. sah. tekrar incelemende fayda var. İso bilgilerinin görüntüden kaldırılması diye bir şey yok. Fazladan iso değerleri aşıldığında yanıp sönerek uyarı imkanı var. Ayrıca çekim modu Sv veya Tav olması durumuında bazı farklılıklar oluyor. Sağdaki rakam her zaman iso'yu gösteriyor. Eğer arkadaki yuvarlağın ortasındaki OK düğmesine basarsan bu kez aynı yerde çekebileceğin fotoğraf sayısı gözüküyor.

Tarih: 24 Temmuz 2008, 20:30 - İp: 85.***.**7.189
darkrain
darkrain (üye)
İstanbul / Amatör

camoka uzun uzun yazmışssın cok sağol.foto yorumların için tekrar tesekkür ederim.yavas yavas öğrencez artık.deklansöre bastığımda sayı 20 yi gösteriyosa raw formatına aldığımda ise 8' raw+jpeg 'e alırsam 6 yı gösteriyor. tabi bu formatlarda cekilebilecek foto sayısı deil bunlar .onları ayrıeten ok tusuna bastığımda gösteriyor.cok ilginc

Tarih: 24 Temmuz 2008, 21:40 - İp: 85.***.**7.246