Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
bu camiiyi daha önce 18 mm de çekmiştim,istadiğim gibi olmamıştı.
iki lens arasında 8 mm fark var gibi görünüyor ama hiç de öyle değimiş.fokal çarpan ile 12 mm yapıyor fark.
ama görüş açısı çok faklı mümkün olduğunca konuya fazla yaklaşabiliyorsun..
bu arada esisman hepsiburada faturaya bile hsm li diye yazmış,yarın uyaracağım onları.bu şekilde satmaları etik değil.
Ama bir yandan da hsm nin çok etkisi olacağını zannetmiyorum.geniş açıda süper ,ultra hızlı bir lens çok önemli değil bence..
zaten net alan derinliği fazla olduğu için mutlaka bir noktaya çabuk bir şekilde netliyor.
diğer 3 markada bu özelliğin olması da düşündürücü..
Kadir yanlış anlaşılmaya mahal verdiysem affola. Ben sadece bu ibareye dikkat çekmek için sitede gördüğümde arkadaşları uyarmak istedim. Gereği konusunda seninle hem fikirim gayette gereksiz geniş açı için. Hepsiburada nın bu yaptığını amerikada bir satıcı firma yapsa dünyanın tazminatını ödemişti ya neyse Bu arada bende kullandım Kümbet gezisinde 10-20 yi orada güzel sonuçlar vermişti, tatmin etmediği noktalar da olmuştu fakat sanırım onlar benim acemiliğimden de olmuş olabilir
Kadir mankenin de pek güzelmiş. 10-20'yi seveceksin.
HSM olunca nasıl oluyor bilmem ama. Zaten bizim makineler için HSM sözkonusu değil. Buna rağmen ben odaklama hızında bir sorun yaşamıyorum.
Merhabalar;
Kad-ir, Sigma 10-20 hayırlı olsun, yeni lensinle çektiğin fotoğrafları izlemek çok keyifli olacak.
Selahattin abi, Pentax forumlarında bir test yapmışlardı SDM li ile klasik netlemeli lens hızı konusunda. SDM daha yavaş (milisaniye olarak) çıkmıştı. Sonuç olarak da SDM nin hızdan ziyade sessiz netleme avantajı sağladığı belirtiliyordu. Ama Sigmanın HSM si hızlı netleme sağlar mı onu bilemiyorum. Sigma yeni HSM lenslerinde (70-200 f2.8) de Pentax ve Sony için de HSM yi koydu diye biliyorum.
Bu arada topikteki fotoğrafların hepsi süper. Herkesin emeğine sağlık.
Merhaba,
Esisman son şelale fotografın kadraj olarak çok hoşuma gitti
Hakan soğan çiçeği ve 105mm nin oluşturduğu bokeh
Kadir 10-20mm dile gelmeye başlamış , sanırım yaratıcılığını zorlayacak ve çok güzel kareler gelecek
Bir iki foto da benden
Güzel fotograflarınız için kutlarım. Yoğunluktan yorum yazamasamda zevkle seyrediyorum.
Kadir, hayırlı olsun yeniden.
Serkan verdiğin bilgiler için teşekkürler. Özelden mesaj attım.
Kadir yeni lensin hayırlı olsun.
Güzel günlerde kullanman dileğiyle...
"Memleketten eli boş döndü" dedirtmem kendime
Pentax K10, Tamron 17-50mm
Bu arada yeğenim var güzel sanatlarda okuyor, ona bir makina hediye etmeyi düşünüyorum. K100D nasıl olur acaba? Hem benim lenslerden de faydalanır diye düşündüm
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
032606 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
019001 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk