netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Kadir hayırlı olsun 10-20. ilk fırsatta bir polorize filtre almanı öneririm. Bugün deneme çekimlerini yayınlarsın umarım.

Tarih: 19 Temmuz 2008, 11:54 - İp: 85.***.**3.2
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Kadir hayırlı olsun...

Tatildeki fisheye denemesi... (Fisheye ile çalışırken çok eğlendim ama daha öğrenmem gereken çook şey var )

Tarih: 19 Temmuz 2008, 11:59 - İp: 85.***.**2.23
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

tşk.ler selahahttin abi.
şimdi işyerindeyim ,hemen eve gidip test sürüşüne çıkmak istiyorum.
uv filtreside gerekir mi?

Tarih: 19 Temmuz 2008, 11:59 - İp: 85.***.**9.67
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

tşk.ler Avs.
dünyayı döndürmüşsün
ben kullanmadım ama sanki bu lensi yukarıdan çekilen değil aşağıdan çekilecek kompozisyonlarda kullanmak gerekli bence.
bir mimari eserin zeminden itibaren bu lens ile çekilmesi çok ayrı bir hava katacaktır.

Tarih: 19 Temmuz 2008, 12:07 - İp: 85.***.**9.67
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Kadir düzeltmeyi yaptım.
Ben sadece Polorize aldım. Çoğunlukla üstünde duruyor. Ancak bazı durumlarda polorizeyi çıkartmak gerekiyor. Bu durumda objektif düşme ve çarpmalara karşı korumasız kalıyor. O zamanlarda da dikkat edersin veya parasoley takılı olarak taşırsın. Zira UV filtrenin olumsuz etkisi yok deseler de gerçekte varlığını Onixson bize fotoğraflarla ispatlamıştı.

Polorize takılı iken güneşin içinde olduğu ve güneşe karşı çekimlerde filtreden objektife gerçekleşen yansıma nedeniyle fotoğrafta bir demet RGB renk bölgesi oluşturuyor.( 0,5-1 cm)Bu durumda ya açı veya mm. değiştirerek bunun dışarı çıkmasını sağlamak veye polorizeyi çıkartmak gerekiyor. Abantta akşam üzeri uzun gölgelerin yer aldığı kareler bunu farkedemediğimden berbat olmuştu. Esasen vizörden dikkatlice bakınca bunu görebiliyorsun. Şimdiden uyarmış olayım da senin de başına gelmesin.

Tarih: 19 Temmuz 2008, 12:50 - İp: 85.***.**3.2
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Avşar PM attım.

Tarih: 19 Temmuz 2008, 13:14 - İp: 85.***.**3.2
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Selahattin abi cevapladım

Tarih: 19 Temmuz 2008, 13:35 - İp: 85.***.**2.23
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

Kadir hayırlı uğurlu olsun 10-20
17-70 mevzusuna dönersek sigmanın ebayde fiyatı 325$ ve bu haliyle neredeyse arasında iki kat fark var açıkçası ben pentax 17-70 den soğumuş durumdayım o kadar fiyat farkı bence gereksiz gibi duruyo gerçi daha fotoğraflarını kıyaslama imkanımızda olmadı.

Tarih: 19 Temmuz 2008, 20:41 - İp: 88.***.**9.216
adr
adr (üye)
Bursa / Amatör

Pentax K10D + Sigma 70-300 Apo Macro

#pesmerge' tarafından 19.07.2008 22:06:01 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Temmuz 2008, 21:30 - İp: 81.***.**0.3
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

herkese selamlar

17-70 'i pas geçin değmeyecektir.Ha 4.5 ha 4 hiç fark etmez.
USM hani sessizhızlı diyorlar :D çekerkenki perde sesi zaten :D yerini belli ediyor :D,hıza gelince geniş açıda gereksiz.
aradaki fiyat farkına koy üstüne güzel bir tele mis gibi.

pesmerge şık düzenlemerler çok güzel gitmiş,ama bence fotoğraf üzerindeki yazılar bu şıklığı bozuyor

avs abi çok güzel kareler gelecektir ; balık için ptlens son versiyonu verirm birde taktikleri

Tarih: 19 Temmuz 2008, 22:54 - İp: 85.***.**2.201