Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
kadir telekkürler, 10*20 hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullan...
Kadir kafanda bir soru işareti varsa İstanbul'a geldiğinde benimkini dener sonuçlarını görür ona göre karar verebilirdin. Artık çok geç ise pişman olacağını sanmıyorum.
Komutan hoşgeldin. Güzel karelerini özlemiştik.
herkese selamlar .. yuklenen tum fotolar cok guzell .. paylaşımda bulunan herkesın yuregıne saglıkk ... bende aılemızın en kucuk uyesının bır fotosunu sızlerle paylaşmak ıstedımm ..
pentax 50 mm.. manuel ..
selahattin abi aslında hayyam da denemiştim,hoşuma gitmişti.
ama forumları okudukça kafa karışıyor,yok rengi şöyle,yok keskinliği şöyle diye.
bu topiğe eklenen 10-20 fotolarında kötü olanı görmedim,aslına bakarsanız topikteki en iyi fotoların büyük bir kısmı bence bu lens ile çekilenlerdendir.
distorsiyon falan filan diyorlar ama benimde o kısmı hoşuma gidiyor nedense..
hepsiburadada fiyatı çok uygun şu an.
ikinci elini 600 ytl ye satıyorlar,ben sıfır ve garantiliyi 690 ytl ye hem de 12 taksit aldım,
halen siparişi iptal et tuşuna basma imkanım var.
elim gidip geliyor.
#kad-ir' tarafından 17.07.2008 18:14:14 tarihinde düzenlendi.
K10D-SİGMA 105 MM MACRO Devam...
hakanırmak sadece foto eklemek yok bizim topikte
sohbet,arkadaşlık,dostluk
güzel makroları ekleyip kaçıyorsun
mosquitos 50 mm nin renkler güzel görünüyor,ama foto ekleme de sorun var sanırım..
Kadir distorsiyon geniş açı lenslerin olmazsa olmazı. Sigma 10-20 distorsiyon yapacak da Pentax 12-24 yapmayacak diye bir sey yok ki. Hem distorsiyon bazan fotoğrafa büyük tad katıyor. Ayrıca bunu düzeltmek istersen PS uygulamaları buna el veriyor. Anladığım kadarıyla manzara fotoğraflarına yönelecsin. Bu lensle beraber bir de sigma, ince polorize almanı öneririm. Çekilen fotoğraflarda renklere katkısı müthiş. Birlikte alırsan pazarlık imkanın daha iyi olur diye yazıyorum.
Hakan ırmak güzel fotoğraflarını zevkle izliyoruz. Bizim böyle kareler bulmak için kesinlikle İstanbul dışına çıkmamız gerekiyor. Sen bu yönden şanslısın. Ayrıca kırlara çıksan bile kelebek bulma şansı çok az buralarda.
Moskitos fotoğrafını göremiyorum.
selahattin abi, mimari çekimlerde 18 mm yetmiyor ve vasat görüntü oluıyor.
ben distorsiyon olmasından rahatsız olmam büyük ihtimalle.
mesela portre çekimlerinde yakın plan entresan görüntüler olabilir aslında.
İlginize teşekkür ederim k10d ci arkadaşlarım.
Buradayım kaçtığım yok sizlerleyim...
#hakanirmak' tarafından 17.07.2008 19:47:29 tarihinde düzenlendi.
Portre çekeceksen 10-20'yi unut. Geniş açısı nedeniyle kadrajın içindeki objeler doğal olarak küçük oluyorlar. Yaklaştığın takdirde bu kez distorsiyonun olumsuz etkilerini yaşamaya başlıyorsun. Burun oldukça büyük ve kulaklar da yatık çıkıyor. Yani yüz hatlarında hiç beklemediğin bozulmalar oluyor. Dolayısıyla 10-20 portre için hiç uygun bir lens değil. Manzarada ise olmazsa olmaz bir lens.
Ancak her fotoğrafçının çantasında mutlaka bir geniş açı lens bulunmalıdır. B u da diğer bir gerçek.
#camoka' tarafından 17.07.2008 20:11:18 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
033006 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
019101 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk