netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

portre derken aşağıda eklediğim gibi.bulunduğu,çalıştığı mekanı gösteren fotograflar mesela..

hayyam dan bir foto deneme sırasında çekmişim,silmemişim..
dükkan adını gizledim,bedava reklam olmaz..

Tarih: 17 Temmuz 2008, 21:02 - İp: 85.***.**9.144
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Allah Allah bu zata her C.tesi uğrarım Pentax uyumlu 10-20 ye denk gelmedim demek anında satmış. Kad-ir, kaça veriyordu 10-20 yi? (Yani ismi gizledin ben de üstü kapalı konuşmak zorunda hissettim birden.)

Tarih: 17 Temmuz 2008, 21:12 - İp: 85.***.**8.42
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

t_yaman hepsiburada.com dan sipariş verdim...alt kısımlarda yazıyor.

Tarih: 17 Temmuz 2008, 21:37 - İp: 85.***.**9.144
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Guzel fotograflar icin herkesi kutlarim.

Kadir bende Mayis ayinda almistim 10-20 yi 12-24 u getirtecek bir arkadas bulma umudunu yitirdigim anda.pisman degilim.kenarlara dogru biraz keskinlik kaybi oluyor ama onuda sineye cekiyorum.12mm den itibaren keskinlik artiyor ve distorsiyon oldukca azaliyor.seni uzmez.Kiev de butun fotolari 10-20 ve 18-55 le cektim.mimari fotolar icin harika baska boyuta geciyorsun ama Serkanin 8mmsi kadar degil tabiki. gule gule kullan.

Tarih: 17 Temmuz 2008, 21:43 - İp: 193.***.**5.60
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Kad-ir, senin hepsiburadadan verdiğini anladım, kaça aldığını da yazmışsın da, ben hayyamda kaç para dediler onu merak ettim. Hani fotoğrafta denemişsin ya onu kaça satıyorlardı Hayyamda?

Tarih: 17 Temmuz 2008, 21:45 - İp: 85.***.**8.42
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

450 dolar dediler,kredi kartı olursa bilmem şu kadar,taksit olursa şu kadar .peşin para 450 dolar ama kullanılmışına...

Tarih: 17 Temmuz 2008, 21:47 - İp: 85.***.**9.144
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

sevgili ironsailor,zaten sizin o harika fotoların yüzünden alıyorum bu lensi..masrafı siz çıkarttınız bana
özellikle kıyıda bir gemi fotosu vardı.nefisti..

Tarih: 17 Temmuz 2008, 21:49 - İp: 85.***.**9.144
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

kaptan izninizle fotonuzu ekleyeyim,daha önce görmeyen arkadaşlar görsün..
ben böyle fotolar için istiyorum işte.

#kad-ir' tarafından 17.07.2008 21:52:19 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Temmuz 2008, 21:51 - İp: 85.***.**9.144
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

hakanirmak macroları ilgiyle takip ediyorum ,yıllık izin dönemleri iş yüklerimiz giren çıkanlardan çok değişken tek tek yorum yapamıyorum.

10-20 güzel bir lens polorizeylede iyi iş yapmakta,geniş açı portrede çekilir insanı mekanlar yada manzarayla bütünleştirebilirsiniz.
güzel açı ve ve derinlik yakalandığında fotoğraflarda ekstra derinlik oluşmakta.

ironsailor usta geniş açının tadı ayrı :=) , ama çantada bir balık iyi iş yapıyor.

Bizde 10-24 tamronun performansını görüp, değerlendirip karar vereceğiz.Photokinada satışa çıkacağı kesin gibi gözükmekte.

Tarih: 17 Temmuz 2008, 22:42 - İp: 88.***.**0.147
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Kad-ir, gerçekten de çok demişler 10-20 ye Hayyamda, sen en iyisini etmişsin sıfır almakla.

Onixon, Fotokina da çıkar diyorsunuz Tamron 10-24 öylemi. İnşallah çıkar ama önce Canon uyumlusu çıkar, Pentax a sıra gelene kadar dayanabilirim umarım zira benim de aklım Sigma 10-20 ye kayıyor arasıra

Bu arada ironsailor un fotoğrafı hakikaten muhteşem duruyor, tebrikler.

Tarih: 17 Temmuz 2008, 23:15 - İp: 85.***.**8.42