pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Olympus Evolt E-510 -pazarbey

Arkadaşlar uzun bekleme ve araştırmalarım sonunda bu modelde karar kıldım. Kararımda etkili olan unsurlar Titreşim engelleme sistemi , 4/43 fotoğrafları ,kaliteli kit lensler ve 2 kart slotunun olması.
Ancak bu modelle ilgili hiçkimseden ses gelmedi. Yoksa yakıştıramıyormusunuz bana. Almamalımıyım.
Almayı düşündüğüm lensler ise 18-180, 14-45, ve 35 mm makrodur.Arz ederim.

Tarih: 29 Mayıs 2007, 23:09 - İp: 88.***.**9.12
nemru_t
nemru_t (üye)
Ankara / Meraklı

hımmm f45 de macro flaşla beraber cekilirken kullanabilsinler diyemi koyuyorlarki

Tarih: 13 Ağustos 2007, 14:01 - İp: 85.***.**9.24
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

laf olsun diye koyuyorlar. f40 yapmak kolay, mühim olan f2,f2.8 yapmak.

f16 bence sınır. onun üstü olmasa da olur diyebilirim.

Tarih: 13 Ağustos 2007, 14:01 - İp: 81.***.**7.49
deparius
deparius (üye)
İstanbul / Amatör

ex25'in farklı lenslere etkisi.

Tarih: 13 Ağustos 2007, 14:11 - İp: 195.***.**0.27
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

DEperyus yanlış anlamıyor isem 35 mm makroda x 1.6 = 24 cm gibi bir rakam yapıyor olsa gerek.Doğrumudur.
Bufalo adamlar koymuşsa vardır bir gereği. Alan derinliğini ne kadar artıtır bir düşünsene.

Tarih: 13 Ağustos 2007, 15:10 - İp: 88.***.**4.241
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

deparius pazarbeye e510 nun gövdesini beğendiremedik.Halbuki ele oturması ve plastik kalitesi çok iyi idi.

Tarih: 13 Ağustos 2007, 15:10 - İp: 88.***.**0.153
deparius
deparius (üye)
İstanbul / Amatör

doğru pazarbey 14.6cm'de yaklaşık 1.68x yapıyor. benim koydugum resimde f/22 lensi test etmek için kullanılmış bir değer o fotograf için f/11 daha ideal ama adı üstünde test.
Adnan bey bu vakte kadar ki eleştiriler tamamda bu ele oturmuyor kısmı bana da garip geldi dedim gerçekten almayacak bahane arıyor. Bu vakte kadar ki tüm incelemelerde gövde malzemesi ve ele oturuşu beğenilmiş bu makinenin, ama pazarbey ilk defa dslr alacak belki yadırgamıştır şeklini .

Tarih: 13 Ağustos 2007, 15:21 - İp: 195.***.**0.27
nemru_t
nemru_t (üye)
Ankara / Meraklı

iyide pazaramca sen daha evvel s2 kullanmıyormuydun.o cücücük bir makine.e-510 mutlaka bady olarak ondan iyidir.bide grip neyim bakarsın
ya bide bu tersobjektif takarak cekilen makrolar var.bunlardan ne kadar iyi sonuc alınabilir.deneyen ya da bilgisi olan varmı acaba

Tarih: 13 Ağustos 2007, 16:22 - İp: 85.***.**9.24
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Sedar tıkla buraya
tik tak tik tak tik tak

Tarih: 13 Ağustos 2007, 16:29 - İp: 81.***.**7.49
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Valla as hep senin yüzünden k10d çok daha güzel. 18-200 ile almanyadan getirtsem mi acaba diyorum. Evet 2. cmk alacağımı alarsam getirteyim.Veya amerikadan.
Ayrıca belirtmek isterimki e510 un gripi yok. Gripi olsa alacaktım. Valla
Deperyus ne kızıyon ya ben kötü demedim beğenmedim dedim.
Hepinizi çok seviyorum. Büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öperim. [>:D

Tarih: 13 Ağustos 2007, 16:43 - İp: 88.***.**4.241
deparius
deparius (üye)
İstanbul / Amatör

nemru_T sen hangi makineyi kullanıyorsun bilmiyorum ama canon ve olympus'da ve diğer makralarında yeni lenslerinde aperatur'a dışardan ulaşılmıyor. ters objektive aparatı kullandıgın zaman canon ve olympus için diyafram en açıkta nikon için en kapalıda olacaktır ve ayarlama şansın olmayacak. ama eski manuel lensleri kullanmak için uygun, güzel sonuçlarda veriyor. Ben de bir dokuman var mesela canon lensler için bir aparat yapmışlar kablo yardımı ile baglantı saglıyor diyafram düzgün çalışıyor ama diğer özellikler yine manuel oluyor.
Bu konuştugumuz ex2 tamamen digital yani 50mm için autofocusta dahil tüm özellikler çalışıyor gövdeye değerler düzeltilerek gönderildiği için de tüm hesaplamalar dogru yapılıyor.
Bu arada bak pazarbey ben bundan bir tane alıyorum istersen sana da alalım tüm lensler ile macro çekmen mümkün.

Tarih: 13 Ağustos 2007, 17:57 - İp: 195.***.**0.27