Fotoğrafçılık Forumları
Olympus Evolt E-510 -pazarbey
Arkadaşlar uzun bekleme ve araştırmalarım sonunda bu modelde karar kıldım. Kararımda etkili olan unsurlar Titreşim engelleme sistemi , 4/43 fotoğrafları ,kaliteli kit lensler ve 2 kart slotunun olması.
Ancak bu modelle ilgili hiçkimseden ses gelmedi. Yoksa yakıştıramıyormusunuz bana. Almamalımıyım.
Almayı düşündüğüm lensler ise 18-180, 14-45, ve 35 mm makrodur.Arz ederim.
Dur bakem ne yazmışsın arkamdan.
Ya dur daha silmedim,okur üzülür,kıskanır,yaşlandım diye bunalıma falan girersin.
Okudum okudum.
Son yazdıklarımıda okudunmu.
Okudum seni gidi pentaks fanatiği seni.
Pazarbey dört gözle dslr almanı bekliyoruz.
E330+50mm f/2
#deparius' tarafından 16.08.2007 14:45:20 tarihinde düzenlendi.
Deperyus çok güzel bir makro.İlginç bakmış hayvanat. F/2 de iyi olmuş.
Gözlerinizi dört açın.
Hayret bir şeysin ya.Ne demek pentax fanatiği .
Ben K10D yi ilk elime alıp kullandığımda ve burada insanlara tavsiye ederken ( o sırada Dpreview de Phil Askey adı belli firmaların satışları düşmesin diye K10D yi kötüleyip duruyordu ) bu makinanın F/P oranında piyasanın en iyisi ve çok kaliteli bir makina olduğunu söylüyordum.
Ben bunu burada insanlara anlatmaya çalıştıkça bana fanatik dediniz.
Doğruyu söylemek ve bu doğruda ısrar etmek fanatiklik değildir.
Fanatiklik gerçekleri göz ardı edip kendi düşüncelerimizi hiç bir dayanağı olmamasına rağmen insanlara empoze etmeye çalışmaktır.
Bu makinanın Dpreview hariç hiç bir yerde incelemesi yokken ve oradada Philin fanatikliğine kurban edilmiş bir incelemesi varken ,ben phil bu makinayı bilerek kötülemiş deyip orada yazılanların gerçeği yansıtmadığını burada söylemedimmi.
Tüm bunlar son 7 ay içinde oldu.
Peki bu yedi ayda başka neler oldu.Pentax K10D fotoğrafçılık sektöründeki ciddi ,gayri ciddi bütün ödülleri toplayıp kendini ispatladı.( BAKINIZ PENTAX K10D ÖDÜL LİSTESİ TIKLAYIN )
Kimin dedikleri doğru çıktı.
Tabii ki benim dediklerim.
Hani derler ya doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovarlar diye benim ki de o hesap adımız fanatiğe çıktı.
Ama olsun en azından söylediklerimizin boş şeyler olmadığı başkaları gibi atıp tutmadığımız artık ortada.
Ben hala buralarda yazılarımı yazmağa devam ediyorum.
Ama boşa atıp tutanlar bir bir siteden elini ayağını çekiyor.Burada K10D kullanıcıları bu makinayla çekilebilecek her türlü fotoğrafı (acemisi ,ustası) şakır şakır çekip kendi topiklerine hiç çekinmeden yüklerken bu makinaya çamur atanlar kendi makinalarıyla çektikleri 3-5 fotodan sonra siteye fotoğraf yüklemez oldular hatta siteye uğramaz oldular..
Sencede öyle değilmi.
#as' tarafından 16.08.2007 15:51:27 tarihinde düzenlendi.
Bak sana makinanın LCD sinde gösterdiğim fotoğraflardan birini buraya yükleyeyim.Gidip galeride bakacağın yok.
Pentax K10D
Pentax 16-45mm.
As bak bu çok güzel işte.
Şey gibi değil neydi o köprübaşı fotoğrafı.
Fanatiklik meselesine gelince. Pentaks kullanıcılarının biraz fanatik olduğunu kabul edelim as. SA/ÇS oranında pentaks bir numara. Baksana fotokiritikte topu topu 150-160 k10d var fakat sanki her slr kullanıcısı pentaks kullanıyormuş gibi ses çıkıyor. BUnda senin başarın göz ardı edilecekgibi değil tabiki. Valla ben bugün alacak olsam k10d alırdım. Fakat daha öncede arz ettiğim gibi kendime göre önceliklerim var ve bu öncelikleri birçok bakımdan e510 karşılıyor. Fakat eftaşın ilgisizliği insanı tereddüde düşürmüyor değil. Bükey gibi değil adamlar.Veya fuji gibi. Canon gibi lider bir firma bile bir zamanlar eos gibi bir elemanı ile ilgileniyordu forumla.
Şu anda alınmamış bir makinanın okunma sayısı olmuş 15000 fakat firma ortada yok. Topu topu 1 tane e510 var fiyasada. Bu olacak işmi.Olmayacak iş tabi.
Neyse her zamanki gibi çenem düştü.
Zaten inşaat maleyetlerim inanılmaz bir biçimde fırladı. Akıl alır gibi değil.20.000 lira lazım diye bakarken bu miktar bir anda 40.000 lirayı buldu.Hemde en ucuz malzamaları hesap etmemize rağmen. Gelde slr al.
İlgili olabilecek konular
-
Yurt Dışı Çıkış Harcı (harç Pulu) Ödeme
21 Ara. 2024, 13:33 prodersler
01921 Ara. 2024, 13:34
prodersler -
Dünyanın En Büyük Kilise Binaları Google Earth 3d
19 Ara. 2024, 16:12 prodersler
04919 Ara. 2024, 16:13
prodersler -
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
013016 Ara. 2024, 08:32
alarissa -
Universal Şarj Aletleri İle Bataryalar Şarj Edilebilir Mi?
17 Eki. 2024, 23:54 bilgeakcay
255710 Ara. 2024, 18:56
bilgeakcay -