Fotoğrafçılık Forumları
Olympus Evolt E-510 -pazarbey
Arkadaşlar uzun bekleme ve araştırmalarım sonunda bu modelde karar kıldım. Kararımda etkili olan unsurlar Titreşim engelleme sistemi , 4/43 fotoğrafları ,kaliteli kit lensler ve 2 kart slotunun olması.
Ancak bu modelle ilgili hiçkimseden ses gelmedi. Yoksa yakıştıramıyormusunuz bana. Almamalımıyım.
Almayı düşündüğüm lensler ise 18-180, 14-45, ve 35 mm makrodur.Arz ederim.
Zaten inşaat maleyetlerim inanılmaz bir biçimde fırladı. Akıl alır gibi değil.20.000 lira lazım diye bakarken bu miktar bir anda 40.000 lirayı buldu.Hemde en ucuz malzamaları hesap etmemize rağmen. Gelde slr al.
Yine almayacaksın değil mi 2009 da alabilir misin acaba
Gerçi sen DSLR alana kadar DSLR teknolojisi ortadan kalkar
Pazarbey kullanan sayısının miktarı bir makinayı iyi yada kötü yapmaz.
Canon ve Nikon gibi firmalar daha önceki yaygın modelleri ile zaten piyasayı toparlamışlar.
Pentax ve Sony bu yeni makinaları ile eski canon ve nikon müşterilerine kendi makinalarını satamazlar.Çünkü bu kişilerin elinde bir sürü o makinaya ait objektif,ekipman vs. e var.İnsanların tüm ekipmanlarını bir anda elden çıkartıp üstelik Pentax ve Sony de yeterli objektif stoğu yokken makina değiştirmeleri beklenemez.
Pentax ve sony eski dslr kullanıcılarından çok yeni ve ilk defa dslr alacaklara makinalarını satabilirler.
O yüzden falanca sitedeki makina sayısı ,filanca sitedeki kullanıcı sayısının hiç bir anlamı yok.
Oralarda en çok kullanılan makinaya en iyisi diyecek olsak 3-5 sene önceki modellerin yeni modellerden daha iyi olduğunumu düşüneceğiz.
Çünkü onlar sayıca fazla.
Çünkü o makinalar piyasada 2-3 milyara satılırken Pentax ve Sony 1.5-2 milyara o zamanın 5-6 milyarlık makinalarından daha iyilerini üretmemişti.
O yüzden kullanıcı sayılarına bakıp dslr alırsan çok yanılırsın.
Gerçi senin gibi aklı başında bir adamında sitelerdeki kullanıcı sayılarına bakıp makinasını öyle seçeceğine ben inanmıyorum ama yinede söyliyeyim dedim.
Olympus yetkilileri ile fuarda görüşmüştüm.
Hatta Eftaş ta çalışan bir arkadaşımda var.
O zaman E510 hakkında epey görüşüp konuşmuştuk.
Ancak ben bu site işlerinden biraz uzaklaşınca konuyu takip etme imkanım kalmadı.
Bu gibi firmaları internet ortamına çekebilmek için epey peşlerinden koşmak gerekiyor.
Eğer sen 3-5 aya kadar hala dslr ni almamış olursan ben senin için bir E510 nu kendim inceleyip sana maille görüşlerimi aktarabilirim.
Eftaş ben istersem bana makina gönderir.
Bu arada inşaat maliyetleri nasıl arttı ya %100.
Hükümet %4-5 enflasyon var diyor memura o kadar zam veriyor yalanmı söylüyorlar.
Pentax topiğinde melrock sana 460 dolara objektif bulmuş okudunmu.
#as' tarafından 16.08.2007 19:17:02 tarihinde düzenlendi.
Kesinlikle as. Ama iyi makinalarda çok satar. Buda gösteriyorki bizim gibi kullanıcıların haricinde pekçok kullanıcının kriterleri bizimkinden çok çok farklı.
Valla e510 u senen gözünden görmeyi isterim tabiki.
İnşaat maliyetlerinin artması meselesine gelince. BEnim 3 hesapladığım 5 oldu. MEsele bu .
Melrok bana ne objektifi bulmuş.
Bufalo sana hiçbir şey demiyorum.
pazarbey,pazartesibey,salıbey,çarşambabey,perşembebey,cumabey,saturdaybey,pazarbey,..............
10 year later :D pazarbey-dslr
Off course
o değilde pazarbey kulağıma geldi,
yazlık bitince party yapacakmısın böle mangal filan.Netfoto ekibine :D katılmak isteriz :D
Gelirmisiniz
Yapmayanı napsınlar.
Serkan bırak ya pazarbeyin party sine gidilmez.İki yumurta kırar ,adamı gönderir.
As As sen beni ne zannediyorsun. Sizlere bir kolisi feda olsun. Başka şay yok zaten.
Sen bu party işi olacak olursa o bir koli yumurtayada para vermemek için 3-4 ay önceden bahçeye 2-3 tavuk atıp onlarıda beleşe getirirsin.
Millete geldiklerinde hangi menü ile karşılaşacaklarını şimdiden söylede Taaaaaa Kütayaya gelip şok yaşamasınlar.
İlgili olabilecek konular
-
Yurt Dışı Çıkış Harcı (harç Pulu) Ödeme
21 Ara. 2024, 13:33 prodersler
01721 Ara. 2024, 13:34
prodersler -
Dünyanın En Büyük Kilise Binaları Google Earth 3d
19 Ara. 2024, 16:12 prodersler
04419 Ara. 2024, 16:13
prodersler -
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
012816 Ara. 2024, 08:32
alarissa -
-
Universal Şarj Aletleri İle Bataryalar Şarj Edilebilir Mi?
17 Eki. 2024, 23:54 bilgeakcay
255610 Ara. 2024, 18:56
bilgeakcay -
Caz'ın Kadrajı'nın Bu Haftaki Konuğu Cenk Mirat Pekcanattı
15 Kas. 2024, 13:35 miratcenk
135210 Ara. 2024, 15:18
miratcenk -