pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Olympus Evolt E-510 -pazarbey

Arkadaşlar uzun bekleme ve araştırmalarım sonunda bu modelde karar kıldım. Kararımda etkili olan unsurlar Titreşim engelleme sistemi , 4/43 fotoğrafları ,kaliteli kit lensler ve 2 kart slotunun olması.
Ancak bu modelle ilgili hiçkimseden ses gelmedi. Yoksa yakıştıramıyormusunuz bana. Almamalımıyım.
Almayı düşündüğüm lensler ise 18-180, 14-45, ve 35 mm makrodur.Arz ederim.

Tarih: 29 Mayıs 2007, 23:09 - İp: 88.***.**9.12
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Ne zaman glecek as. Belki fiyatıda ucuzlar.Almanyada ucuzladı bayağı. 1500 ytl falan 2 kit lensle. Olmazsa almanyadan getirtirim.
k10d ödülü nasıl almış.Yoksa paraylamı alıyor bu ödülleri.

Tarih: 19 Ağustos 2007, 19:44 - İp: 88.***.**7.138
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Sanırım 3-5 pentax kullanıcısı var türkiye de , ne zaman bir vukuat olsa hemen oradalar
Şimdi As tan döner tekme yiyeceğim galiba, ama bence de K10d nin jpeg lerinde renk sorunu var. A100 deki iso sorunu gibi kesin bir şey bu. Fotoğraflar da çok ciddi olarak gözüküyor.
İlk kez bu istanbul daki fuarda çekilen manken fotoğraflarında farkettim ben bunu, şimdi anımsamıyorum kim yüklemişti ama önce muratsen a100 ile sonra da bir pentax kullanıcısı k10d ile çekmişti , aynı mankenleri. orada çok net gözüküyordu pentax taki sıcağa kaçma eğilimi.
Çok ciddi sorun mu, bence değil, raw çekip tüm parametreleri değiştirmek olası.

waiting the perfect camera, dikasiz gül bahçesi yok DSLR dünyasında, hepsinin az çok kusuru var ve f/p denen büyülü oranı tutturmak gerekiyor.

Bu arada 40D nin özellikleri açıklanmış.
http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=23911&syf=2
Buraya yazmıştım.
O kadar tantanadan sonra 10 mp ye yeni geçiş yaptı canon.

Tarih: 19 Ağustos 2007, 20:28 - İp: 88.***.**3.134
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Valla kafam iyice karıştı. A100 de ıso sorunu k10d de renk sorunu, e510da focal çarpan sorunu canonda yumuşaklık, nikonda pahalılık vs vs . Ne alcez o zaman.
E510 un steves digicamdaki fotoları berbat aynı şekilde e410 unkilerde öyle. Ama dcrp dekiler fena değil.Hatta bayağı bi güzel.Nasıl oluyor annlamıyorum.
40d ye bakayım.Alıcı gözüyle değil tabi.

Tarih: 19 Ağustos 2007, 22:18 - İp: 88.***.**2.151
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Hakan döner tekme ha.

Yok hocam makinasını yeni alan arkadaşlar makina üzerinde hazır çekim modlarının olmamasından dolayı makinayı tanıyıp öğreninceye kadar fotoğraflarda istenen kaliteyi tutturamıyorlar.
Bazen ben bile bazı fotoğrafların K10D ile çekildiğine inanamıyorum.Özellikle yeşil moda alınıp yapılan çekimler bunlar.
Makinada hazır çekim modları olsa gündüz manzara çekerken alırsın landscape moduna,portre çekerken alırsın portre moduna,gece çekimlerinde alırsın gece moduna makina şakır şakır çeker.Bu özellikler ilk defa dslr kullananlar için yararlı şeyler.
Ama ilk defa eline dslr alan biri işe K10D ile başlarsa
D200 ün kırmızı kiremit çekmesi gibi çuvallar.

Bu makinayı hakkı ile kullanmak için biraz alışmak , makinayı tanımak gerekiyor.

Benim çektiklerimde neden renk sorunu olmuyor.
Bu makina şimdiye kadar çok önemli,önemsiz 15 tane ödül aldı.Bu sayı bir dslr için ilk defa gerçekleşen bir durum.
Bu ödülleri veren kuruluşlar bu makinada renk sorunu olduğunu görmüyorlarda bizim sitedeki 3-5 kişimi görüyor.Bu ödülleri verenlere söyliyelimde makinaları ellerine alıp incelemeden ,web te çekilmiş fotoğraflarına bakarak ödül versinler..

Bu kuruluşlar ilk defa dslr incelemesi yapmıyorlar.
Bu ödülleri verenler yıllardır bu işi yapan,ciddi olanları titiz araştırmalar yaparak makinaları değerlendiriyorlar.
İnternette birilerinin rasgele çektiği fotoğraflara bakıp bir makina hakkında değerlendirme yapmak sanırım sadece bizlere mahsus.

Hakan 40D nin yeni bir takım özellikleri var.
3.5' LCD bence güzel olmuş.Ancak senin kopyalayıp yapıştırdığın yazıda viewfinder in gösterim büyüklüğünü göremedim.Viewfinderi büyütmedilerse yazık etmişler 40D ye.
Senin yazında yine 40D de izolasyonlu gövde de yok görünüyor.
Bu arada sraw ında çok gerekli olduğunu düşünmüyorum.

30D çok güzel bir makinaydı.Optik viewfinder,weather sealing, ile 40D rakiplerini yakalamış olurdu.

Bu arada Sony ve Pentax ın titreşim önleme ve sensör temizleme sistemlerine bu makinaları kullanmayanlar acemi işi diyordu.
Görünen o ki Canon makinalarda artık sensör temizleme standart hale geliyor.
Ee aklın yolu bir.

Pazarbey bu ödüller için biz aramızda para topluyoruz.3-5 derken bir bakmışsın bir ödül gelmiş.

Sen kafanı karıştırma ,sen K10D yi kullanamaz bizi sitede rezil edersin.Al bir E510 kullan.

#as' tarafından 19.08.2007 23:10:16 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Ağustos 2007, 23:04 - İp: 88.***.**3.155
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

as kimin makinayı kullanamadığını uzayan ışık yorumlarınan görüyoruz.
ayrıca bilirtmek isterimki niye makina iyi deninvce veya iyi fotolar eklenince veya ödül alınca objektif olunuyorda kötü olunca taraflı ve 3-5 kişinin yorumu oluyor anlamadım.
Bence biraz objektif olmaya ihtiyacımız var.
Bu tür tutumlar sahibi olduğumuz makinaya yarardan çok zarar veriyor. Pekçok kişi sadece bu sebeple bile a veya b makinasını almaktan vazgeçebiliyor.

Tarih: 20 Ağustos 2007, 00:02 - İp: 88.***.**7.138
as
as (Üye)

Objektif olmakmı.

Canon 40D yi çıkarmış.Şimdilik sadece olduğu söylenen özellikleri hakkında hiç bir kesin yargıya varmadan fikir yürütmeye çalışıyoruz.
Neden , çünkü elimize alıp kullanmadık.Makina hakkında ciddi olarak bilinen kişilerin ,sitelerin yaptığı incelemeleri görmedik.
Şimdi biz bu makina kötü dersek objektifmi olacağız.
Web te kimin hangi şartlarda çektiğini bilmediğimiz fotoğraflara bakılarak yorum yapıncamı objektif olunuyor.

Sen neden dört gözle E510 nun incelemelerini bekledin.

Bu sitede sadece bir kişide E510 var,oda makinasını aldı bir daha siteye uğramadı.

E510 ilk duyurulduğu andan beri ben ve bir kaç kişi makinanın teknik özelliklerine bakıp fiyatı uygun olursa alınabilir dedik.
Neden bu makina kötü demedik.
Çünkü elimize alıp kullanmadığımız bir makina hakkında orada burada gördüğümüz bir kaç fotoğrafa bakıp objektif yorum yapmak doğru olamayacaktıda ondan.

Ne varmış uzayan ışık yorumlarında.Kıskanma kıskanma.

Fotoğrafa P/S numaraları yapmaz ,makinadan çıktığı gibi yüklersen o kadar olur.

Tarih: 20 Ağustos 2007, 00:24 - İp: 88.***.**3.155
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

as ben 40d için demedim objektiviteyi. neyse yanlış anladın.boşver. sen beğendinmi e510 fotolarını.

Tarih: 20 Ağustos 2007, 00:26 - İp: 88.***.**7.138
as
as (Üye)

Zaten mesele 40D,10D,50D meselesi değildi.Benim yazım konuya genel bakışımı anlatıyordu.

E510 default ayarlarda eh işte.Zaten sende makinayı kutudan çıkardığın gibi kullanmıyacağına göre mesele yok.(Elin erinmesse 2-3 ayar yapıver artık)

Kaç tane sitenin incelemesini birlikte değerlendirdik.
E510 sadece iso konusunda bizi yanılttı.Onunda sebebi sen e410 nun 100 ıso larını bize 1600 ıso diye gösterdikçe hem biz hemde sen fazladan beklentiye girdik.
Yoksa ıso performansı diğer 10mp. lik makinalardan pek farklı değil.

E510 nun tek kusuru fiyatı.Bence biraz daha ucuz olabilirdi.
Yoksa fotoğraf kalitesi,gövde kalitesi ,teknik özelliklerine söylenecek bir şey yok.
Kit lenslerininde bayağı iyi olduğunu ekliyeyim.

#as' tarafından 20.08.2007 00:40:32 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Ağustos 2007, 00:35 - İp: 88.***.**3.155
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

as ben alırsam dediğim gibi 18-180 le alırım belki 14 mm kitide alarım. dediğin gbi bu sınıf hemen hemen aynı özelliklerde

Tarih: 20 Ağustos 2007, 00:43 - İp: 88.***.**7.138
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Eveeeet sayın pazarbey, sana ne dedik en baştan, sen boşuna kasma yeni sony dslr lerden birini alacaksın dedik

yeni sensörü duyurmuş sony, 12-14mp arasında bir şey , CMOS , 10 fps.....Yeni Alphalardan amatörler için olan model sanırım 40d den daha ucuz olacaktır, 1500 dolardan daha ucuz olacağı söyleniyor.

CMOS olduğu için iso konusundaki sorunun aşılmış olması muhtemel. Gerçi konuşmak için erken.

Tarih: 20 Ağustos 2007, 10:57 - İp: 81.***.**7.49