Fotoğrafçılık Forumları
Olympus Evolt E-510 -pazarbey
Arkadaşlar uzun bekleme ve araştırmalarım sonunda bu modelde karar kıldım. Kararımda etkili olan unsurlar Titreşim engelleme sistemi , 4/43 fotoğrafları ,kaliteli kit lensler ve 2 kart slotunun olması.
Ancak bu modelle ilgili hiçkimseden ses gelmedi. Yoksa yakıştıramıyormusunuz bana. Almamalımıyım.
Almayı düşündüğüm lensler ise 18-180, 14-45, ve 35 mm makrodur.Arz ederim.
yalnız s&b portre için aynı şeyi söyleyemem, o oldukça iyi duruyor gerçekten de.
Aynen.
Böyle bir lensi bizim makinalara taksak o kadının gözündeki kılcal damarları sayardık.
Fotoğraflar bana soft geldi.
pazar amca başlık 100'e dayandı açıkla da gönlündeki aslanı daha fazla uzamasın bu başlık
valla sırf iso aşkına sony de CCD den vazgeçecek gibi gözüküyor, bu iyi mi kötü mü bilemiyorum doğrusu. SOnuçta son zamanlarda CMOS iyidir CCD kötüdür tarzı bir anlayıış var, ikisinin de birbirine üstünlükleri olduğu gerçek, ama birini diğerinden iyi ilan etmek bence yanlış olur.
40d için bir şey söylemek için erken , gerçi sen 30d yi incelemişsindir, çok da bir fark yok sanırım sırf bu fotoğraflara bakınca.
bu arada pazarbey in topic yine dalya dedi
Zaten 40D ye kötü demek mümkün değil.
Şuda bir gerçek'ki artık bu boy sensörler her ne kadar geliştirilsede fotoğraf kalitesinde fark görülmüyor.
Cmos=az noise ,CCD=daha keskin fotoğraf .
Her iki sensörün kendine göre artıları var.
Kullanıcı kendi tercihine göre karar verip birini seçecek.
Benim tercihim keskinlik olurdu.
#as' tarafından 20.08.2007 14:55:07 tarihinde düzenlendi.
100
pazar amca neredesin dalya diye bağır ortaa şöyle uzun hava olsun
100 mü o kadar oldumu ya. olympusun bekleneni verememesini nardından bakışlar doğal olarak canon ve sony nin yeni modellerine çevrildi.Ancak sony dışında diğerinden büyük bir atak beklememek lazım. Sony cmos sensör ve muhtemelen 12 mp nin üstü bir çözünürlük ve gene abuk sabuk birkaç özellikle öne çıkmaya çalışacaktır.
40 d ise her zamanki gibi en çok satan olacaktır. Sony ve k10d komik satış rakamlarında kalacaktır. Lakin sony pentaksı katlayacaktır.
Fotoğrafları büroda vin 98 olduğu için açamadım.Yorum yapmıyorum.
Lakin cmos sensürün yumuşak foto vediğine inanmıyorum. Benim oritenin cmos sörsörü o kadar pürüzsüz ve keskin fotolar veriyorduki sony nininin vereceği fotoları merakla beklemekten kendimi alamıyorum. Dslr piyasası zamanla ccd den vazgeçceektir. Kompaklar bile zamanla cmosa geçecektir.Hatta kodak geçti bile.
K10d ve a100 ayıntı verme meselesine gelince a100 kesinlikle daha üstün bence bu alanda.Sair hususları demiyorum bak. Alacak olsamda kesinlikle k10d alırım ama durum böyle.
ayrıca benmi çıkardım bu kadar makinayı. Allah ALllah ben napayım yav. Çıkarıyor adamlar işte.Sonra alamayıp kalıyorum ortada.
Ne yapsam ne etsem
Hakan evet 30D yi incelemiştim.
Canon kendi sitesindeki 40D yi tanıtım fotoğraflarından birini Pamukkalede çekmiş.
Benim bu sitede yaptığım 30D incelemesinde 30D ile çektiğim bir fotoğrafın Canon Jp. da çok beğenildiğini Erkayalar bana iletmiş fotoğrafın orijinalini CD ile istemişlerdi.
İşte iki fotoğraf.
Biri 40D ile diğeri 30D ile.
Biri 17-40 ile diğeri 24-105 ile.
Benim olan fotoğrafta USM var.
#as' tarafından 20.08.2007 16:01:45 tarihinde düzenlendi.
As
Bunlar ne ya. SEn heba oluyorsun k10d ile. Gel vazgeç pentakstan. Bak bunlar olağanüstü.Demekkki canon farkı. Valla süperler. K10d ile bunların onda birini bile çekemiyorsun. Valla bak.Bunu essah diyom. Seni ayakta alkışlıyorum.Bunlrı görünce şeytan diyo git al bi canon. Canon her zaman bir numara.
İlgili olabilecek konular
-
Yurt Dışı Çıkış Harcı (harç Pulu) Ödeme
21 Ara. 2024, 13:33 prodersler
01721 Ara. 2024, 13:34
prodersler -
Dünyanın En Büyük Kilise Binaları Google Earth 3d
19 Ara. 2024, 16:12 prodersler
04419 Ara. 2024, 16:13
prodersler -
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
012616 Ara. 2024, 08:32
alarissa -
-
Universal Şarj Aletleri İle Bataryalar Şarj Edilebilir Mi?
17 Eki. 2024, 23:54 bilgeakcay
255510 Ara. 2024, 18:56
bilgeakcay -
Caz'ın Kadrajı'nın Bu Haftaki Konuğu Cenk Mirat Pekcanattı
15 Kas. 2024, 13:35 miratcenk
135210 Ara. 2024, 15:18
miratcenk -