Fotoğrafçılık Forumları
Olympus Evolt E-510 -pazarbey
Arkadaşlar uzun bekleme ve araştırmalarım sonunda bu modelde karar kıldım. Kararımda etkili olan unsurlar Titreşim engelleme sistemi , 4/43 fotoğrafları ,kaliteli kit lensler ve 2 kart slotunun olması.
Ancak bu modelle ilgili hiçkimseden ses gelmedi. Yoksa yakıştıramıyormusunuz bana. Almamalımıyım.
Almayı düşündüğüm lensler ise 18-180, 14-45, ve 35 mm makrodur.Arz ederim.
yüksek iso kullanmış ve berbat etmiş makroyu.
Evet hakatende yüksek ıso mahvetmiş makroyu. Ama f22 de çekmek içinde ısoyu böyle yükseltmke şart. Bu 2x telekonverter alsam 15 cm makro mesafesi 30 cm yemi çıkar acaba. Ayrıca 3.5 olan diyafram aynımı kalır yoksa oda 7 mi olur.
As korktum vala.Gözlükler olmasın arağmen kortum.Bizim buralar hep dublaeyol tek şirite alışkın değilim.
Dİlaver hoca bakma sen asa k10 dinin vizörü sinema perdesi gibi e510 unki ise 55 ekran tv kadar. Bayağı küçük k10 a göre.onu diyo. Ama çokta önemli değil tebi. oluversin bakalım.
Evet soruma cevap isterim.
pazarbey kullanılan lens om 50mm eski filmli makinelerin lenslerinden. O sitede eski lenslerin performansı test ediliyor. Bu arada yorum yaparken f/22 oldugunu gözden kaçırmayalım digital için tasarlanmış lensler dahi bu aperture'da ciddi oranda dağılır. Bu lenleri 50-70 ytl arası piyasada bulmak mümkün.
"Bu 2x telekonverter alsam 15 cm makro mesafesi 30 cm yemi çıkar acaba. Ayrıca 3.5 olan diyafram aynımı kalır yoksa oda 7 mi olur"
Pazarbey makine alacağında yok bir de bizimle dalga geçiyorsun. odak uzaklığı değişmeden uzaklaşınca görüntü nasıl büyüsün daha yakın durman lazım yada en azından aynı uzaklıkta. yani 30cm'ye çıkarsan büyütme yaklaşık 0.8x olur. 15cm'de ise 1.68x oluyor. Ama af iş görmüyor artık makine git gel yapıyor focuslayamıyor, elle yapman gerekiyor. Bu convertor en iyi 50mm f/2 ile iş görüyor AF/MF çalışabiliyor ve 21,3cm'de 1:1(0.98x) büyütme sağlıyor ki senin aradığın şey. tek lens ile hem portre hem de makroda çok iyi sonuçlar alıyorsun ki şuan başka markada bu sonucu alabileceğin 50mm lens yok.
Deperyus niye dalga geçeyim ya. Valla geçmiyorum. İnan bak. Merak ettim .eğer odak uzaklığına 2 katına çıkarmıyorsa konverterin amacı ne. Ya büyütmesi 2 kat artmalı yada odak uzaklığı.
Diyafram konusunda birşey sölmedin.
pazarbey bu teleconvertor değil extention tube ex25 odak uzaklıgına katkısı yok sadece lensi gövdeden uzaklaştırarak daha yakını focuslamasını saglıyor tabi elektriksel baglantıları koruyarak ve parametreleri düzelterek. diyaframa etkisi çok fazla değil ama normal değerin altına düşüyor.
Anladım.Ekstansin tüpün içi boş demi. Sadece mesafe artıyor veya eksiltiyo.Konverterde ise mercek oluyor. Acaba bu nedenle focus mesafesi 2 katına çıkıyormu.
evet içiboş sadece elektriksel baglantı için contact'lar ve çip var. tam iki katı olmasa da daha uzaktan aynı büyütmeyi elde ediyorsun. bazen bu da bir avantaj olabiliyor.
f16 dan sonrası gereksiz, kalite çok düşüyor.f8-f11 makro için gayet yeterli bence.
az kaldı yakında deparius pazarbeye hadii leaann senlemi uğrasacaz diyecek
valla pazarbey sayende cok sey ögreniyoruz ..sen hiç makine alma soru sor emiii
#nemru_T' tarafından 13.08.2007 13:28:54 tarihinde düzenlendi.
Demezler nekrut demezler. Sende ara bozma şimdi.Bak birşey daha görendik.
1-Demekki ekstenşin tüpün diyfaram değerine hiçbir etkisi yok.
2-Odak uzaklığını 2 katına çıkarıyor yaklaşık olara.
Bak 2 şe y öğrenmişiz.
Bufalo maden öyle niye f45 koyuyorlar bazı objektiflere.
İlgili olabilecek konular
-
Yurt Dışı Çıkış Harcı (harç Pulu) Ödeme
21 Ara. 2024, 13:33 prodersler
02021 Ara. 2024, 13:34
prodersler -
Dünyanın En Büyük Kilise Binaları Google Earth 3d
19 Ara. 2024, 16:12 prodersler
05319 Ara. 2024, 16:13
prodersler -
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
013016 Ara. 2024, 08:32
alarissa -
Universal Şarj Aletleri İle Bataryalar Şarj Edilebilir Mi?
17 Eki. 2024, 23:54 bilgeakcay
255810 Ara. 2024, 18:56
bilgeakcay -