netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
tauran
tauran (üye)
İstanbul / Meraklı

arkadaşlar 23 nisan d.günüm olduğu için nete giremedim.
ama entryleriniz sayesinde bir karar verdiğimi söyleyebilirim.
23 nisan dolayısı ile bimeks te 18% indirim vardı.
galiba k10d li arkadaşlar bir kardeş daha kazanacak.makineyi cumaya kadar alırım ilk resimnleri hemen göndericem.
kendinize iyi bakın

Tarih: 24 Nisan 2007, 10:05 - İp: 212.***.**2.106
fhakguder
fhakguder (üye)
Bursa / Amatör

Amati, Tokina 80-400 üretimi yok sanırım; 2.el bulunabilir, benim bulduğum gibi.

Tarih: 24 Nisan 2007, 10:49 - İp: 62.***.**2.218
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili yigitguc,
M42 adaptörü soruyorsan iki değişik olan da aynı isim ile geçiyor ama şöyle farkları var: biri metalik renkte diğeri siyah. (anlatmadan geçemeyeceğim, temel ile tursun kışın atlarını aynı ahıra koymuşlar, temel karışmasın diye benimkinin kuyruğunu kestim demiş, tursun gidip kendisinkinin de kuyruğunu kesmiş, temel kulağını kesmiş tursun da kesmiş, temel sonunda böyle giderse hayvanlar telef olup gidecek istersen siyah olan senin beyaz olan benim olsun demiş)
Siyah olanın dişleri alacağım 85 mm lensin dişlerine uymadı, ucundan azıcık tutturulabildi. arada mesafe kaldığından odaklama yapılamadı.
Metalik renkte olan tam uydu ama lensin çıkıntılı arka tarafı dönüştürücü üzerine vidalanmış lensi makinaya takmaya engel oldu.
Metalik olan dönüştürücüyü önce makinaya takıp, lensi sonra vidalayınca tam oturuyor. Senin lens ile de böyle olur mu bilmem, denemek şart bence.
Bu dükkanların web sayfası olduğunu sanmıyorum, telefon numaralarını da almadım.
Diğer lensleri soruyorsan benim aldığım Japon malı, diğer Rus malı denilenlerin okunabilen bir markası vardı ama benim aklımda kalmadı.

Tarih: 24 Nisan 2007, 12:28 - İp: 213.***.**1.171
yigitguc
yigitguc (üye)
Ordu / Amatör

hamsiköy, teşekkür ederim...

benim elimdeki lens zenit 122 makinenin kit lensi.

herhalde rus malı çevirici ona uygun olacaktır.

yazdan önce istanbul'a gidemem. yazın alırım artık.

Tarih: 24 Nisan 2007, 12:55 - İp: 88.***.**1.5
mecnun999
mecnun999 (üye)
İstanbul / Amatör

SATILIK K10D!!!
Arkadaşlar sistem değişikliği yapacağımdan dolayı aşağıdaki ürünler komple satılıktır.
Pentax k10d 3 aylık (faturalı garantili) 800-900 kare kullanılmıştır ve sıfırdan farksızdır.
Pentax 16-45mm F:4 ED AL (yurtdışından 400usd ye alınmıstır. 2-3 aylıktır ve tertemiz durumdadır+67mm kenko uv filte alındığı gün takılmıştır.
Pentax 50mm f 1.7 FA otofokus bir lestir. 2-3 seneliktir.+49mm uv filtre.
1gb transcend sd kart.
Yedek batarya (Deneme amaçlı sarj edilerek kullanıldı.)yan sanayi.
Lamborgini taşıma çantası.
Tek tek satmayı düşünmüyorum. Komple 2.000 YTL

#mecnun999' tarafından 24.04.2007 13:51:10 tarihinde düzenlendi.

#mecnun999' tarafından 24.04.2007 14:00:34 tarihinde düzenlendi.

#mecnun999' tarafından 24.04.2007 15:53:25 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 24 Nisan 2007, 13:48 - İp: 81.***.**2.30
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

mecnun999 selam.
İstediğin fiyat gayet uygun.İlanını seri ilanlar bölümünede yazarsan daha iyi olur.
Ama makinanı ve aksesuarları tek tek satman daha kolay olurdu onuda belirteyim.

Tarih: 24 Nisan 2007, 14:15 - İp: 88.***.**9.148
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili mecnun999, ben almadan önce satmaya karar verseydin keşke, senden alırdım...
Hangi sisteme yöneliyorsun? Burada yazmak istemezsen özelden yazar mısın?

Tarih: 24 Nisan 2007, 14:21 - İp: 213.***.**1.171
mecnun999
mecnun999 (üye)
İstanbul / Amatör

Adnan bey.Seri ilanlar sayfasınada yazdım fakat alt kategorı secme zorunlulugu getiriyor ve burada uygun bır kategorı bulamadım. En sonunda 135mm makınalar bolumune kaydını yaptırdım. İlan yayınlanması esnasında bunu duezltme konusunda yardımcı olursanız cok sevınırım. Ayrıca tek tek satmak daha zor olacaktır dıye dusunuyorum. 16-45 i tek satarsam Bodyi alacak kişi kit lensde mevcut olmadıgı için olumsuz bakabilir. Tesekkur ederim.

Tarih: 24 Nisan 2007, 14:22 - İp: 81.***.**2.30
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Mecnun K10d ve 16-45 lensin birlikte satılması konusunda haklısın.Sen bu konuyu birde pazarbeye özelden mesaj atarak yaz.Çünkü o da bu aralar şimdi bu makinayı düşünmeye başladı.Eğer aranızda anlaşırsanız ben üzerime düşen bir iş olursa elimden gelen yardımı yaparım.
Konuyla ilgili sana özelden de mesaj attım haberin olsun.

Tarih: 24 Nisan 2007, 14:46 - İp: 88.***.**9.148
mecnun999
mecnun999 (üye)
İstanbul / Amatör

Selam Hamsiköy,
Düşündüğüm birkaç seçenek var. Elimde idarelik olarak herne kadar DSLR nin yerini tutmayacağını bilsemde fz30 var.
Bir yandan üzerine para koyup spot canon 5D body almak var. Ama bunu yaparsam yanına sadece 50mm f 1.8 alabilirim ve lens almak için bir süre bekleme durumunda kalırım. Full Frame makinalarda kullanılabilecek uygun fiyatlı ve kaliteli bircok genişaçı lens var.
İkinci bir secenek nikon d200+tamron 17-50mm f.2.8+50mm f1.8
3. secenek Canon 30d+tamron 17-50mm+ 50mm 1.8
Tabiki gönlümden 5d geçiyor ama beklemem gerektiğinden bu secenegi eleyebilirimde.
Hoş hiçbirşey yapamasamda K10d den memnunum ve gönül rahatlığı ile kullanmaya devam ederim.

Tarih: 24 Nisan 2007, 14:48 - İp: 81.***.**2.30