netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili sdtyrdkn, linke baktıysan, yenibir şeysaptadım: odaklama sorunu sadece AF lenslerin yada makinaların kusuru değilmiş... dükkanda 85 mm manuel lensi denerken f:1.7de gözüne ve kaşları net çıkmamış, belki de odakladıktan sonra biraz öne doğru kımıldamışım... Sonuç olarak işi bozan titreşim önleyici sanırım, olmasaydı bu fotoğrafların tümü bulanık çıkardı...

Tarih: 23 Nisan 2007, 03:07 - İp: 88.***.**6.198
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Manuel lens alacaksanız, denemeden yada çektiği fotoğrafları görmeden almayın... Yaklaşık 10 lens denedim 7 tanesi keskin değildi, 3'ün birini aldım (Admiral 85 mm) bir tane de Rus malı dedikleri markasını atırlamadığım 85 mm vardı, bana bu daa iyi gibi geldi. Bir de Rus malı 300 mm lens gördüm, iki elle tutulabilecek büyüklükte ve ağırlıktaydı, alttaki yuvarlak bir vidadan odaklama yapılıyordu. Ben makinaya takmaya çalışırken, adam tripodsuz deneme boşuna dedi, karşıdaki dükkanın duvarında asılı dosya kağıdındaki yazılara odaklayıp çektim, makinanın LCD ekranında büyüterek baktık. inanılmaz netlik, kontrast ve keskinlikte okunaklı çıktı. Adam bana ve K10D'ye inanamadı, ben ikinci dünya savaşından kalma dev lense...

Az ışıklı dükkan içinde flaşsız çekildi.

#hamsikoy' tarafından 23.04.2007 03:26:25 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Nisan 2007, 03:21 - İp: 88.***.**6.198
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşlar günaydın.Fotoğrafların hepsi çok güzel.Her geçen gün burada hep beraber biraz daha gelişiyoruz.Ustalar alınmasın,ben benim gibi işe yeni başlamış acemi arkadaşları kastediyorum.

Arkadaşlar nur yüzlü amca diye bir fotoğraf çekmiştim ya edirne de.O fotoğrafı fotokritik e yollamıştım,günün fotoğrafı oldu da ben asıl bunu söylemek istemiyorum.Yorumlardan bir tanesi beni zevkten dört köşe yaptı.Sizinle paylaşmak istedim okuduğum an

" Etkileyici bir kare gerçekten. Görür görmez çok ilgimi çekti. Ama pentax ın perfonmansıbeni gerçekten etkiledi. Dijital pentax ın bu kadar iyi olabileceğini düşünmüyordum. Ellerinze sağlık "

Daha çok insanı şaşırtacak buradaki tüm k10d kullanıcısı arkadaşlarım

Saygılar.

Tarih: 23 Nisan 2007, 08:44 - İp: 81.***.**8.226
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Ahmed,

Tarih: 23 Nisan 2007, 09:37 - İp: 85.***.**6.209
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

hamsikoy, Yüklediğin 2, fotoğraftaki gülümseyen arkadaş. Hayyam'daki Euro fotoğrafçılık Mehmet beyin oğlu sanırım. Benim de Lens'lerim gelmeden önce oraya gitmiştim mf lens almak için. Oğlu 100 usd dedi, babası geldi 100 YTL dedi, şaşırdım. Hatta Pentax uyumlu lenslere artık gözleri gibi bakıyorlar ve fiyatlar iyice uçmuş. Abi buraya kadar geliyorsun, keşke bir mesaj atsaydın tanışırdık.

Tarih: 23 Nisan 2007, 09:44 - İp: 85.***.**6.209
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

realfriend merhaba,
seninle fuarda cumartesi tanışmıştık.ben pazar günüde gidip aldım makinamı ama malum ilk makina biraz zaman alıyo alışmak.
senin söylediğin e-dial in tv mode satırında ve e-dial in av mode satırında sadece 3 başlık var. ??

Tarih: 23 Nisan 2007, 12:18 - İp: 88.***.**9.140
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

k10d firmware update ini yapmamışsındır shn. onu araştır ve yap. forumda geçmişti defalarca.

Tarih: 23 Nisan 2007, 12:29 - İp: 85.***.**0.119
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

shn58 evet hatırladım.

UPDATE LİNKİ VE AÇIKLAMASI BURADA

Tarih: 23 Nisan 2007, 18:11 - İp: 85.***.**1.147
mecnun999
mecnun999 (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar yurtdışında 195 usd olan Pentax 50mm f1.4 otofokus lens, zahmet olmayıp ithalatcısı tarafından getirilse, Pentax kullanıcıları da manuel fokus lensleri kapışacagız diye bitpazarlarına nur yağdırmak mecburiyetinde kalmasa nasıl olur sizce?
Şayet Pentax Türkiye'deki seruvenini bu şekilde devam ettirecekse komple sistem değişikiliğini ciddi ciddi düşünüyorum.

Tarih: 23 Nisan 2007, 18:14 - İp: 81.***.**6.136
hsnysl
hsnysl (üye)
İstanbul / Meraklı

Tarih: 23 Nisan 2007, 19:56 - İp: 88.***.**4.244