Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
evet erex 70-300
erdenbay,
bu makinanın bir özelliği de; sensör e düşen görüntüyü 22 bit dönüştürücüyle Jpeg olarak kaydederken "smoothness" ve "edge sharpening" yapmayıp tüm detaylarıyla ve olduğu gibi kaydetmesi. Bu ise profesyonel kullanıcıların tercih ettiği analog film benzeri görüntü elde edilmesini sağlıyor.
JPEG için Bright mod da sharpnes:+1 bile çok iyi sonuçlar veriyor. Özellikle kit lens dışında keskinliği iyi lenslerle çok daha iyi resimler elde etmek mümkün.
Ben genellikle JPEG çekiyorum ve şu ana kadar hiç bir fotoğrafım soft diye bir eleştiri almadı.
Okuduğum incelemelerden edindiğim bilgiye ve tecrübeme göre full frame sensörlü makinalar ve medium formatlar hariç, en yüksek detay veren iki makina var K10D ve Alpha 100.
Lazut abi bende hep dediğin gibi çekme hastasıyım.. portre özellikle..alan derinliği şov için m de veya av de (f değeriyle oynamana izin veren modlarda..varsa diğerleri de olabilir), f değerini daya abi sola 5.6 yada zooma göre 3.5 olacak bas abi bak nasıl alan derinliği...Hatta yeşil modda bile al abi 55 mm ye gene oluyo arka plan flu...Saygılar..
sigma 70-300 apo dg exif üzerindedir.
23 Nisan'a girerken
Arkadaşlar bugün kü çekimlerimden örnekler yüklüyorum aşağıya..Hemen söyleyeyim ps de ufak defek te olsa keskinik kontrast,doygunluk ve kırpma işlemleri uyguladım..Exif bilgilerini tam olarak verebileceğimi sanmıyorum.
Av,1/125,f19,ıso 400, 37 mm keskinlik +2,doygunlu ve kontrast artırılıdı ayrıca kırpma var
av,70 mm,1/180,f/19,ıso400 keskinlik +2, doygunlu ve kontrast artırıldı kırpıldı
av,17 mm, f/13, 1/90
lazut,
Heycanını kutluyorum.
Minare Piza Kulesi gibi değilse, PS işlemede açı düzeltmeye (perspektif) çalışsan daha iyi olacak görünüyor.
Kolay gelsin.
lazut abi, fotoğraflarının netliği çok güzel ama derinlik hissi için yanlış yöndesin. fotoğrafta netlediğin kısmın önünde ve arkasındaki kısımların net olmasını istemiyorsan AV modda olabildiğince küçük değerleri kullanmalısın. bak mesela ben şimdi bir fotoğraf yükleyeceğim, 2.8 diyaframla 28mm bir manuel lensle çekildi.
çiçeğin içinde diğer taraf bile flu çıkmış. alan derinliğini SIĞ kullanmış oldum.
Sevgili merson ben de çok düşündüm bunu.Ve sırf bu yüzden bu fotoyu yükledim.Harbiden neden o minare piizza kulesi gibi çıktı?
Sevgili sdtrytk -yahu Allah rızası için şu harflerin arasına bi tane olsun bi seli koy da nikini okuyabileyim -
Benim bildiğim alan derinliği için kısık diyafram değreleri olmalı.Yani f/8 ve yukarısı..f/10, f/11 vs. Bu değerlerde yakın ve uzak aynı netlikte çıkar.
Allah Allaaaah.Benim kafam iyice karıştı yahu.
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2455427 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1402722 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1196714 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0579420 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1165606 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0192103 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -