netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
cfiliz
cfiliz (üye)
Bursa / Amatör

Arkadaşlar,

Bursa'da Pentax K10D ve K100D'yi inceleyememekten bazı arkadaşların şikayetçi olduğunu hatırlıyorum. Yalçınlar'da veya Bükey'in şubelerinde yoktu.

Geçen gün yürürken tesadüfen denk geldi - hatta bir süre olduğuna inanamadım Fomara'da, aşağıdan yukarı doğru çıkarken sol tarafta Kodak Photo-Shop diye bir dükkanda ikisi de mevcut

Görmek, dokunmak isteyen arkadaşlara duyurulur

Tarih: 22 Nisan 2007, 14:36 - İp: 213.***.**6.250
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Yaklaşık 4 gün oldu makinemi alalı..Ele oturuşuyla, hızlı odaklamasıyla ve pratik tuşları ile gerçekten makine deidrtiyor kendisine..

Özellikle kompakt bir makinenin odak uzaklığını gördükten sonra sigma 17-70 ile makinenin müthiş bir hız yaptığını görmek beni çok sevindirdi.

Ancak hayal kırıklığına da uğramadım değil..Sanki fotografları bambaşka olacaktı..Bu belki benim henüz dilini çözemeyişimden kaynaklanmıştır, belki jpge çektiğimden ve belki de havaların uygun olmayışından ama sonuçta çok fazla fark göremedim.

Makinemin ne demek istediğini de henüz tam anlayamıyorum..Mesela AV modunda iken HDR fotosu için ayrı pozlarda foto çekmek istedim ama o tuş çalışmadı.Nedenini bir türlü anlayamadım..

Öte yandan polarize fitre..Bu stop değerlerini çok düşürüyor.Bu polarize fitreyi nasıl kullanacam ki? Üstünde bir ok işareti var .O ok işareti üstte mi duracak?..Polarize filtre ile iç mekanda 800 iso ile bile elde çekim zor yapıyorum..

Bir de şu X i, TAv yi ve Sv yi biri bana tam olarak ne anlatabilir mi? Özellikle fotograflarımda derinlik istiyorum..Objelerin sanki sonradan oraya kondukları hissini vermek istiyorum.Bunlar işime yara mı ki?

Offf.Bir de makro olayı.Dn nerdeyse 1cm den makro çekebildim.Tam çok az bir yer net ama olsun .Yine de makro.

Birazdan örnek fotograflar yükleyeceğim..

Tarih: 22 Nisan 2007, 19:29 - İp: 88.***.**9.241
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

http://www.dijitalfokus.com/index.php?topic=778.0

Buraya yazdığım bir yazı vardı lazut, oku istersen

Şaka bir yana ;

Polarize filtrenin sabit bir konumu yok. Uygun ışığı bulana ve istediğin etkiyi yaratana dek çevireceksin.İç mekanda zaten kullanma polarizeyi, faydadan çok zararını görürsün.

Derinlik istiyorsan canon s3 alışkanlıklarını terkedip A, yani diyafram öncelikli mod(pentaxçası tav olmalı) kullan.

1cm'den değil mesela 10cm den çekmeyi denedin mi?

Daha önce söylemedim sanırım, makinen hayırlı olsun, güzel günlerde kullanmanı dilerim....

Tarih: 22 Nisan 2007, 19:45 - İp: 88.***.**4.80
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

ilk slr olunca,makinenin dilini konuşmak zaman alabiliyor.

o tuşa basılı tutup ön tekerlek kaç stop farkla çekeceği,arka tekerlekte kaç poz çekeceğini ayarlıyor.Tripotlazım tabi.Ard arda 3 veya 5 poz çeker

M,AV,SV ciyim.X flashla senkronu eşitliyor.

tav,sv P,Green moda çok benziyorlar

Tarih: 22 Nisan 2007, 19:51 - İp: 85.***.**2.181
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

sevgili hakan o yazıyı araştırma yaparken de okumuştum ve hatta pc me de kaydetmiştim.Ama bir kez daha okudum ve kendimi düşündüm..

Şu anki halimi çok iyi anlatmışsınız.Ancak iki makineyi elime alınca arada çok farklar olduğunu hissediyorum.Özellikle de yüzde yüz kropladığımda..

Bu arada arkadaşlar sevgli Adnan beyin k10d için doygunluk, keskinlik ayarları tavsiye etmişti hatırlayanınız var mı? Bir türlü bulamıyorum..

Adnan bey orda mısınız?

Bir de gelen yazılımları nasıl kullanacağımız topikde geçti mi? Bir arkadaş kısaca anlata bilir mi?

Tarih: 22 Nisan 2007, 21:30 - İp: 88.***.**9.241
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Zaten mizah amaçlı yazmıştım

Onixon güzel belirtmiş zaten, makinenin dilini anlamaya başladığınızda ortaya çok güzel fotoğraflar çıkarırsınız eminim.

Güzel bir makineniz var, zaten cenneten bir köşede yaşıyorsunuz, konu sıkıntısı da yok.....

Tarih: 22 Nisan 2007, 21:41 - İp: 88.***.**4.80
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

hayırlı olsun lazut. BU sendromu yasayacaksın.. Yasayacagınıda tehmin etmştim.. Ama klasik çekimlerde copmact ve dslr ayrımını yapmak cok guc olacak baslangıcta.

Tarih: 22 Nisan 2007, 21:44 - İp: 88.***.**8.241
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

bendeki İdeal Jpeg değerleri lazut usta,

Natural Mod Sharpness +2 contrast +1
Bright Mod Sharpness +1 contrast +1 saturation +1

Ben Jpeg çekersem olaki :D natural modu tercih ediyorum.Renkler daha oturaklı.

Tarih: 22 Nisan 2007, 22:35 - İp: 88.***.**7.55
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Lazut,
derinlik etkisinin Sv, Av, Tv TAv ile ilgisi yok. Bu tamamen Diyafram açıklığı + Odak uzaklığı ve konunun uzaklığı ile ilgili bir konu. Net Alan Derinliğinin tam tersi;
Diyafram açıldıkça, lensin odak uzaklığı arttıkça ve konu objektife yaklaştıkça derinlik etkisi artar, net alan derinliği azalır.

hsnysl, çiçek dalı fotoğrafın çok güzel, 70-300 ile mi çekmiştin?

Tarih: 22 Nisan 2007, 23:12 - İp: 88.***.**6.55
erdenbay
erdenbay (üye)
Bursa / Doğa Fotoğrafçısı

Bütün k10d kullanıcılarına makinaları hayırlı olsun.
Merak ettiğim bir konu var. Neden K10d de jpeg formatındaki fotoğraflar keskin değil? ve
herkes birbirine,ilk fotoğraf çekiminden sonra alttaki ayarları yapmalarını tavsiye ediyor.

Natural Mod Sharpness +2 contrast +1
Bright Mod Sharpness +1 contrast +1 saturation +1

Başka marka Dslr lerde bu böyle değil sanıyorum
Normalde hiç bir ayar yapmadan,keskin fotoğraflar elde etmemiz gerekmez mi?
Yoksa makinayla verilen 18-55 kit lensi almayıp,keskin fotoğraflar yakalamamız için,pahallı lensler mi almamız gerekli?

Tarih: 22 Nisan 2007, 23:17 - İp: 88.***.**3.155