netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
hsnysl
hsnysl (üye)
İstanbul / Meraklı

Tarih: 22 Nisan 2007, 10:38 - İp: 85.***.**9.155
tauran
tauran (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaşlar merhaba,önce kendimden bahsedeyim yıllardır fotoğrafa merakım olmasına rağmen mali nedenlerden dolayı fazla üzerine düşemedim.23 nisan doğumgünüm,ailemden ve birçok arkadaşımdan uzaktayım ve bu doğumgünümde kendimi ödüllendirmeye karar everdim,1 haftadır hem bu forumu hemde nette bulduğum ingilizce ve türkçe forumlarda nerdeyse kafayı yiyene kadar okudum ve araştırma yaptım.Yinede tam olarak herşeyi halledemedim.
sizin yüzünüzden görmeden K10D aşığı oldum artık beni aydınlatmak boynunuzun borcu
aklımda şuan da 3 makine var aslında belki başka bir başlık açmak lazım ama çoğunlukla pentax konuşuruz diye gerek duymadım
sizce Nikon D80 ? Pentax K10D ?,canon 400D kesinlikle para önemli değil kredi çekecem borç alıcam bir şekilde alıcam bu makineyi kit setle birlikte full + full tabi D200 ve 30D derseniz onada kabul.
sizin samimiyetinize inandım hadi hayırlısı )))
şimiden bütün yorumlarınız için teşekkürler,
ammada yazdım yawww ))

Tarih: 22 Nisan 2007, 11:09 - İp: 85.***.**1.37
ukaratas
ukaratas (üye)
İstanbul / Amatör

Sigma 17-70 ile Pentax 16-45 ile nette okuduğum ve gördügüm resimler ile ilgili kıyaslamalar sonucu benim için önemli olan netlik ve renkler konusunda daha başarılı sonuçlar verdiği söyleniyor.

Fakat ciddi bir focal kaybı ile (45-70mm)

Kit lensin dışına çıkmak istiyorum fakat şu lens meselesi makine meselesinden daha fazla baş ağrıtıyor

Tarih: 22 Nisan 2007, 11:39 - İp: 88.***.**9.106
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

kit lensle alacaksan canon seçeneklerini elemek lazım, verdikleri 18-55 nikon sony pentax'a göre kötü. d200 almak daha bilgili deneyimli insanlara düşer bence, gereksiz pahalı. d80 ve k10d mi kalıyor ? ikisi de çok iyi makinalar. d80den çok şikayetler varmış, geri verenler oldu ama zevkle kullananlar da var hala. çok güzel fotoğraflarının olduğunu gördüm. k10d ye gelince, 35 ytlye aldığım külüstür bir lense bile sarsıntı önleyici ile kullanıyorum, geniş vizörü ve hala tam performans kullanamadığım özellikleriyle çok güzel bir makina. canonların sensörleri farklı, ben iso performanslarını ve L serisi lenslerini çok çok çok beğeniyorum. kit lensle bu makinalar çok performans göstermez, bak ben bakınıyorum yeni lens almak için.. 18-55 var şimdi.

Tarih: 22 Nisan 2007, 11:40 - İp: 85.***.**1.101
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

onixon
"av ve sv modda custom settingte 4 'nolu şeçeneği şeçersen" demişsin ya custom settingde hangi başlığın 4. seçeneğini seçmek lazım anlamadım

Tarih: 22 Nisan 2007, 11:56 - İp: 88.***.**0.223
tauran
tauran (üye)
İstanbul / Meraklı

sdtyrdkn cevabın için sağol.
aras fotoya bakınca K10D için bayağı kit lens alternatifi var sen ne önerirsin,hem macro,hem uzağı iyi gösteren hemde geniş açı.
tam olarak bilmediğim için soruyorum.
hangi lensleri almalıyım K10D nin yanında.
durum(hangisini alıcam)
Pentax K10D------55%
canon eos 400D---15%
nikon d80--------35%

Tarih: 22 Nisan 2007, 12:13 - İp: 85.***.**1.37
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

tauran k10d + sigma 17-70mm (hafif geniş ,macro bonus,uzaklarıda hafif getirir) sana fiyatta uyarsa.
yoksa kit 18-55 le al ilerde 16-50 f:2.8 yada daha iyi bir lense terfi edersin.

#onixon' tarafından 22.04.2007 12:25:03 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Nisan 2007, 12:23 - İp: 85.***.**2.181
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

tauran, abi ben k10d yi seviyorum, ucuz lensleri için, sarsıntı önleyici için seçtim. memnunum. sana da tavsiye ederim. karar yine sana kalmış. madem istanbuldasın, git makinaları tek tek dene, eline al, vizöründen bak.. o zaman karar ver. yoksa içinde kalabilir, benden söylemesi.

makro başka bir şey, geniş açı başka, telefoto (yani uzağı yakın eden lensler) başka. makro için sigmanın 105 mm pentaxın 100mm lensleri gayet başarılı. 17-70 geniş açıda her işini görür. ya da pentax 16-45(aralığı biraz dar kalır bence) makroda çok uğraşmam diyorsan 17-70 in yakından netleme olayı var, o senin işini görecektir bir süre.

telefotoda ise işler çok farklı. kuş fotoğrafı çekerim diyorsan şöyle 400mm gerekir, o da çok pahalı. günlük kullanım için sigma 70 300 apo macro dg ya da pentax 50-200 lensler işini görecektir. durumlar böyle işte..

benim sana tavsiyem 17-70 ve 70-300 al ve daha sonra özelleşmiş lenslere yönel. mesela

süper geniş açı - 10-20
telefoto 2x converter ve 80 400
50mm pentax macro

...gibi....

kolay gelsin.

#sdtyrdkn' tarafından 22.04.2007 12:47:12 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Nisan 2007, 12:25 - İp: 85.***.**1.101
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

shn58 tam hatırlamıyorum ismini yerin,eve gidene kadar biri yazmassa bakar sölerim.

Tarih: 22 Nisan 2007, 12:25 - İp: 85.***.**2.181
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

shn58, custom menu'ye girdikten sonra TV mode için "e-dial in TV mode"un üstüne gelip sağ ok tuşuna basıyorsun. Oradaki 5 kombinasyondan istediğin birini seçiyorsun. Mesela ben 5 numarayı kullanıyorum. (ön tekerlek iso, arka tekerlek perde hızı). Av mode için hemen bu seçeneğin altında olan "e-dial in Av mode" aynı işlemleri işlemleri bu seçenek için de yapıyorsun. Ben burada 4 numaralı seçeneği kullanıyorum. (ön iso, arka diyafram) umarım anlatabilmişimdir.

Tarih: 22 Nisan 2007, 12:41 - İp: 85.***.**4.54