netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili lazut, kaldırmış lense bakmış tozları görmüş. Çıkacağı beklenen star serisi lensler gibi, bizim makina toz geçirmez. Lens değiştirirken içine giren tozları da silkeler atar. Silkelemekle düşmeyecek kadar mikro toz zerreciği ise o zaman temizlemek gerekir işte.

Tarih: 2 Nisan 2007, 22:41 - İp: 88.***.**2.177
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

lensin problemi makinenede zerre toz yok,sigma lens toz almış

Tarih: 2 Nisan 2007, 22:45 - İp: 85.***.**3.234
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili hawaii fişek çeken arkadaşım, exif bilgilerini de yazar mısın? Ne nasıl çıkıyor hazırlıklı olayım. Makinayı alalı beri bir kere bile bana denk gelmedi henüz...

Tarih: 2 Nisan 2007, 22:45 - İp: 88.***.**2.177
ozguradam
ozguradam (üye)
Bingöl / Amatör

lazut ne oldu siparişler ne alemde

Tarih: 2 Nisan 2007, 22:47 - İp: 85.***.**6.108
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Haa iyi aman makineyi sırf bu yüzden alıyorum zaten, toza suya karşı dayanıklı ya..Bir an korktum..Peki bu toz lensin iç yüzünde mi dış yüzünde mi?..Yani ben de teleskop aynası temizleme fırçası var bu fırçayla dıştan temizlenebilir mi?..İçindeyse nasıl temizlemeyi düşünüyorsun?

Sevgili özgür halen daha ses seda yok?Bu cumaya kadar bekleyeceğim.parti ayın 5 inde gelecekmiş.Eğer gelmezse iptal edip dslr sayfasını kapamayı düşünüyorum açıkcası

Tarih: 2 Nisan 2007, 22:53 - İp: 88.***.**4.254
asinan
asinan (üye)
Sakarya / Amatör

Dostlar makinanızı kullanmadığınız zamanda çantasında kapalı tutun. Toz Kaçmasından korktuğum için ben evde bile çantada kapalı tutuyorum

Tarih: 2 Nisan 2007, 22:57 - İp: 88.***.**4.152
onixon
onixon (üye)

sigma 70-300 'ü olanlar 300mm ye alıp lensi makineni vizörünü ışığa doğru yandan tutarmısınız toz varmı,benim lenstemi var yoksa doğal tozlanmamı,makine hep çantasında çntada su almaz:!.. ? adnan abi ne iştir bu :S

Havaii fişeklerde,focus yapıldıktan sonra MF ye alınır cihaz.

iso100 f8 10"
iso100 f11 10"-15"
iso100 f8 5"
iso100 f8 6"

fişekle bir kaç noktadan atılıyorsa uzun pozlama daha hoş şeyler verir.Tek noktada ise üst üste fazla binme yapmasınlar diye 5-9" arası bir pozlama

#onixon' tarafından 02.04.2007 23:02:07 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 2 Nisan 2007, 22:59 - İp: 85.***.**3.234
sdilaver
sdilaver (üye)
Zonguldak / Amatör

onixon,
baktım ama toz göremedim.

Tarih: 2 Nisan 2007, 23:32 - İp: 88.***.**6.109
onixon
onixon (üye)

benimi bulur yahu hep !....Lense bak

Tarih: 3 Nisan 2007, 00:01 - İp: 85.***.**3.234
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Arkadaşlar objektife toz girmesi her zaman olabilecek bir sorun.Ama bunun fotoğrafa etkisini göremezsiniz.
Pentax ın Star serisi işte bu yüzden pahalı ve kaliteli.Ne toz ne de su bu lenslere giremiyor.

Tarih: 3 Nisan 2007, 00:21 - İp: 88.***.**5.77