netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

real canlı bir kare anlaşılan bugün çekim yapan çok,gecenin finali benden

hazırlıksız yakalandık :D iso400 de kalan makina sorasında,tripotu kur 70-300 lens :D lensi değiştik ok.Sora iso gözüme ilişmemiş,havaa sisli .Nese genede kayda değer şeyler çıkmuşmu siz karar verin.Acemilik.

insan haber verir yahu atacakları zaman :D
iso400 ve iso100

Tarih: 1 Nisan 2007, 23:34 - İp: 85.***.**3.234
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

sdtyrdkn, onixon teşekkür.

onixon süperrr..
burnum kirlendi

Tarih: 1 Nisan 2007, 23:45 - İp: 212.***.**1.23
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

hamsiköy,abi tek tek cevaplamaya çalışayım.

1.Evet öyle eski ama çok temiz bir lens var.Aşşağıdaki link de bu lens ile çekilmiş fotoğrafları görebilirsin.Bir arkadaşımda var bu lens.Satma ihtimali var 100 ytl civarına.Ama bendeki 1.4 ün 1.7 olanı.Ama keskinliğine linkten bakarsın.
http://www.pbase.com/cameras/pentax/smc_pfa_50_17

2.Vidalı lens dediğin sanırım m42 olanlar.Ona özel bir adaptör var e-bay de hatta pentax marka olanlar da var.Ama ne yalan söyliyim sonuçları hakkında bilgim yok.

3.Macro tube dediğin,extention tube olarak geçiyor.Mantığı çok basit.Bir büyüteç düşün.Elinde iken,gözün ile büyüteç arasındaki mesafeyi arttırdıkça bir yere kadar net bir büyüme yakalarsın değil mi?İşte tube da lensin odak noktası ile algılayıcı arasındaki mesafeyi arttırıyor.Bunu yaparken bir iki stop ışık kaybı yaşatır.Ancak gözle görülür bariz bir kalite farkı oluşmaz.Mesela lensin 50mm ise 50mm lik bir tube takarsan aynen macro objektiflerdeki gibi 1:1 bir büyüme oranı yakalarsın.Bu aynı zamanda konuya daha fazla yaklaşıp netleme yapabileceğin anlamına da geliyor tabi.

Aynen tube mantığı ile çalışan bir de "BELLOW" lar yani yukarıda remini koyduğun körükler var.Bunların tube lardan farkı sabit bir tube a göre daha esnek olmaları.Yani az önce 50mm lense 50mm tube takarsan dediğimde ki 50mm tube yerine körüğün boyuna göre değişmekle beraber genelde 100mm reye kadar farklı boylarda tube ların varmış gibi oluyor.Körüğü ne kada açarsan konuya o kadar yaklaşıyorsun ve doğal olarak büyütme oranı artıyor.Mesela 50mm lensin ile 100mm ye kadar açılan bir körüğün olduğunu farzedersek.Tam açık halinde 2:1 yani gerçek boyutun 2 katı bir büyütme oranına sahip olacaksın demektir.
Dün gördüğün o çilek fotoğrafı 50mm 1.4 lens ve o resmini yolladığın körüğün K bayonetlisi ile çekildi
Yani 2:1 oranında büyütülerek.Çileğin gerçek boyunun tam iki katı olacak şekilde.Senin resmini yolladığın ise vidalı ya da m42 denilen sisteme uyumlu.Onun k bayonetli olanını ya da bir extention tube u bulabilirsen işi çözersin.

Peki diyelim bulamadın ne yapacaksın?

O zaman da ya B+W ya da Heliopan marka bir close-up filtre alacaksın.Neden bu iki marka?Çünki ciddi iyi optik kaliteleri var. +3 ya da +4 olan bir boy uygundur.Bu sana en azından konuya çok daha yakından netleme yapma şansı tanıyacaktır.

Birkaç aydır Brenda Tramp denilen macro hocasından ve Ifsak hocalarından edindiğim bilgileri macro ile ilgili okuduğum yaklaşık 5-6 ingilizce kitap ile harmanlayıp özet bir bilgi vermeye çalıştım.Umarım kafanı daha da karıştırmamıoşımdır

Tarih: 1 Nisan 2007, 23:46 - İp: 88.***.**9.86
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Tarih: 1 Nisan 2007, 23:54 - İp: 212.***.**1.23
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

sdtyrdkn,çiçek ızgara kapalı çarşının orada trafiğe kapalı bir alan var,hani çiçekçiler çarşısı olan yer,tam orada

Umarım istediğin tüm ekipmana hayal ettiğinden çok daha çabuk kavuşursun.Bu arada ekipman dedin ya,denemek istediğiniz ne olursa müsait günleri ayarlayıp seve seve bir araya gelip deneyebilirsiniz.Herkesi kastettiğim için siz dedim
17-50 e gelince da*16-50 çıktığı gün gözüm gibi bakılmış pırl pırıl bir 17-70 satılığa çıkacak )
7632 fotoğraf çekmişim aldığımdan beri) çok değil mi?
onixon f16 dan itibaren bozulmalar olduğunu söyledi ve çok da haklı.Ama özellikle macro çekerken konuya paralel olamıyorsan o değerleri kullanmaktan başka şansın yok Normalde ışık koulları hangi diyaframla çalışmanı gerektiriyorsa onu 2 ile çarpman gerekiyor macroda.

onixon,çok güzel yaaa 4. ye bayıldım

Tarih: 1 Nisan 2007, 23:54 - İp: 88.***.**9.86
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Tarih: 2 Nisan 2007, 00:12 - İp: 212.***.**1.23
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Tarih: 2 Nisan 2007, 00:26 - İp: 212.***.**1.23
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

#realfriend' tarafından 02.04.2007 00:48:42 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 2 Nisan 2007, 00:42 - İp: 212.***.**1.23
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

realfriend, ters ışık fotoğrafın çok hoşuma gitti. ayrıca gar'da çektiğin 2 kare de çok güzel. giderek güzelleşiyorlar, ne bu hız elinize sağlık hocam.

17-70 değil mi bunlar? ne kadar farkediyor lens.. gerçekten harikalar! 17-70 istiyorum, var mı 18-55 ile değişecek olan öğrenciyim, hayır için

Tarih: 2 Nisan 2007, 00:53 - İp: 85.***.**4.179
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili amati, bilgi birikimin, deneyimin ve verdiğin bilgilerden çok faydalanıyorum. Teşekkür ederim. Ext tüp ile makro filtrelerin ikisini de bulursam hangisini önerirsin? Bir de ters lens adaptörleri var? Yanlış hatırlamıyorsam Pentax 100 makro lensin vardı, tüp yada filtreli yada ters bir lens onun yerini tutar mı?
Manuel 50 mm makro özellikli mi? Pentax lensleri listesinde bir telefoto başlığında bir de macro başlığında 50 mm lens görünüyor. 90-100 mm gibi manuel makro lens yok mudur üretilmiş? O zamanlar dedelerimiz ne kullanıyormuş? Bu saatte bu kadar soru ile ben de seni bayıltacağım ya? Derslerin arasında makro tarihini de görüyorsundur diye tahmin ediyorum.

#hamsikoy' tarafından 02.04.2007 10:05:21 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 2 Nisan 2007, 00:55 - İp: 88.***.**2.201