netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Selam arkadaşlar.Uzun süredir yoktum aranızda.
Bugün son 50 sayfayı okuyuncaya kadar akla karayı seçtim
Ama değdi buna.
Hepinizin çekimlerini çok beğendim.Emeği geçen herkesin ellerine sağlık.

Tarih: 31 Mart 2007, 22:54 - İp: 85.***.**3.111
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

hoşgeldin gene :D ,

bu dslr larda vizörde kaç mm de çekim yaptığımızı yazamazlar mı :D.Malum lenslerin davranışları.

#onixon' tarafından 31.03.2007 23:51:28 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 31 Mart 2007, 23:50 - İp: 85.***.**3.234
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Kıvanç nerelerdesin sen.

Tarih: 1 Nisan 2007, 00:07 - İp: 88.***.**8.28
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Tarih: 1 Nisan 2007, 01:17 - İp: 88.***.**9.86
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili amati, senin fotoğraflar pazar gazetesindeki bulmacalar gibi... işin içinden çıkamıyorum.
Bak benim lensin yaklaşabildiğine...
f:11
1/50
JPEG

#hamsikoy' tarafından 01.04.2007 01:34:09 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 1 Nisan 2007, 01:23 - İp: 88.***.**2.233
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

amati, yoksa nerden bulucam dediğin çileği buldun mu

Tarih: 1 Nisan 2007, 01:26 - İp: 85.***.**3.94
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Melrock evet çileği buldum da bunun üzerinde çizikler var defolu bu Manavı açtırıp iyade etmeyi düşünüyorum

Hamsiköy merhaba.Sanırım +4 bir close up a ihtiyacın var

Tarih: 1 Nisan 2007, 01:35 - İp: 88.***.**9.86
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

hamsiköy fotoğrafın çok güzel olmuş ama f11 çok yüksek bir değer.Şöyle bir 3.2-4 gibi birşey arka planı flulaştırıp gözün çüçeğe odaklanmasını sağlarmış ama ellerine sağlık.Umarım ukalalık etmemişimdir.

Tarih: 1 Nisan 2007, 01:37 - İp: 88.***.**9.86
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Makinayı aldığımda ilk çektiklerimde hep netalan derinliği sıkıntım vardı, 4000den sonraki fotoğrafları da böyle derinlemesine çekmeye başladım. Bunu kaybettik, ama elimdeki DNG formatındaki diğer fotoğraflarda arka planı flulaştıracak bir ayar var mı CS2'de yada NX'de?

Tarih: 1 Nisan 2007, 01:41 - İp: 88.***.**2.233
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

var tabi.Poligon tool ile çiçeğin etrafını çizip 30-40 gibi feather verirsin ve de gossian blur uygularsın ama yapay olur abi.Sen bence çok önemli bir şeyi hallettin.Artık makinenin lcd sini konuya yani çiçeğe paralel tutmaya başladın.Aynı fotoğrafı aynı kadrajla yani çiçeğe paralele olarak tekrar çek ama bu sefer f2.8 de ya da lensin en açık değerlerinden birinde.Bak bakalım oluyor mu.Ben sana tiyo vereyim;Kesin çok güzel olacak

Tarih: 1 Nisan 2007, 01:47 - İp: 88.***.**9.86