netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
merson
merson (üye)
Manisa / Amatör

amati eline sağlık.
Baş aktör görünmüyor, AY nerede?
Arkası yarın mı yapacaksınız?
Bekleriz.

Tarih: 3 Nisan 2007, 16:20 - İp: 88.***.**6.173
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili realfriend, lensteki toz olayında kafam karıştı. Senin söylediğin vizörden bakınca görülen odaklama ekranı olmasın. Makina ile gelen mat. Mat olmayanı da varmış.

Tarih: 3 Nisan 2007, 18:32 - İp: 88.***.**7.226
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Sevgili hamsikoy, evet dediğin gibi odaklama ekranı ama tam netlemeden ışığa bakıldığında sanki bir sürü ince ince toz varmış gibi görünüyor. onixon öyle söyleyince ben de ondan bahsediyor sandım ama değilmiş

Tarih: 3 Nisan 2007, 20:34 - İp: 85.***.**3.135
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

o pentaprism lerde görüntü öledir.Mirror lar ayna gidibir.

Tersten bakan oldumu real bakabildimi 300mm ye alıp minik bir lamabaya tut vizörü ışık aradan geçerken alttan gözüküyolar :D

Tarih: 3 Nisan 2007, 22:17 - İp: 85.***.**3.234
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

onixon baktım, benimkinde toz yok. Ama ben dışarıda 17-70 ile çekim yaptım 70-300 ile pek çekim yapmadığım için tozlanmamış olabilir. Yakında bizimki de öyle olacak demek ki

Tarih: 3 Nisan 2007, 22:27 - İp: 85.***.**3.135
onixon
onixon (üye)

hmm zoom yaparken içinden bayabir hava geçiyor toz filtrelerinin arasından kaçabiliyo demekki.Nano Tech bir filtre yoksaki bu fiyattaki lenste olmaz.
Elbet toz kaçacaktır.IŞIKTA daha dikkatli baktım her katta biraz toz var 20-30 adet kadar.

Tarih: 3 Nisan 2007, 22:34 - İp: 85.***.**3.234
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Umarım fotoğrafa pek etkisi olmaz

Tarih: 3 Nisan 2007, 22:40 - İp: 85.***.**3.135
onixon
onixon (üye)

valla inşallah sigma ile irtibata geçtim.Bu kadar çabuk ne tozu,allah için lens içinde.Bakacaklar duruma göre

makinenin aynasında toz tanesi yok :D,k10d sigmalara 1-2 gömlek üstün.

Tarih: 3 Nisan 2007, 22:42 - İp: 85.***.**3.234
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Bu sorun 70-300 için geçerli değil mi onixon? 17-70 kullanaolar arkadaşlar acaba 17-70 de onixon un bahsettiği filtre var mı ki?

Tarih: 3 Nisan 2007, 23:37 - İp: 212.***.**2.130
onixon
onixon (üye)

canon 17-85 IS USM vb her zoom lens içine toz alıyor 2-3 sene sorun yapmaz diyorlar.Lenslerin içi açılıp servislerce kolayca temizlenebiliyormuş 2-3 sene sonrasında(yanlışssam düzeltin)

para yetseki :D Star series lensalalım .17-70'i bilmiyorum

#onixon' tarafından 03.04.2007 23:44:58 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Nisan 2007, 23:42 - İp: 85.***.**3.234