netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
hsnysl
hsnysl (üye)
İstanbul / Meraklı

jpeg 17mm 1/350 f6,7

Tarih: 25 Mart 2007, 19:44 - İp: 85.***.**9.244
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

hsnysl,
hepsi çok güzel tebrik ederim.

Tarih: 25 Mart 2007, 19:54 - İp: 88.***.**3.60
hsnysl
hsnysl (üye)
İstanbul / Meraklı

erex tşk.
260mm 1/60 f6,7

Tarih: 25 Mart 2007, 20:19 - İp: 85.***.**9.244
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Hsyn son fotoğraf mükemmele benziyor gerçekten. Sigma 70-300 ile mi çektin bunu. Harika bir fotoğraf. Makine içi ayarları nasıldı bu son fotoda ? Elde mi çektin tripod varmıydı ?

Şu testle ilgili olarak, benim kanaatim k10d de polarize kullanıldığı yönünde. Aynı testi bir ara bende yapacağım, elimdeki makineyle aynı şekilde bir şişeyi hem polarizesiz hemde polarize filtreyle çekip yüklerim bir ara. Polarize filtre yansımaları önlediği için dokuların ve desenlerin daha net daha belirgin çıkmasını sağlıyor. Sonuçta aynı koşullarda dahi pentax iyi yine iyidir bence, ama objektif olmak lazım, bu kadar farkı ben normal görmedim.

Son sorum pentax çı arkadaşlara. Bu 16-50 lensin tek versiyonu mu var iki versiyonu mu ?? 16-50 f 2,8 gibi bir lens duymuştum galiba, pentax ın lensimi bu ? 16-50 f 2,8 olur ve keskinliği tatmin edici bir lens olursa pentax a geçiş yapabilirim belki.

Tarih: 25 Mart 2007, 21:10 - İp: 85.***.**7.233
hsnysl
hsnysl (üye)
İstanbul / Meraklı

evet okyanus 70-300 ile elde ama kolları dayadım duvara çektim.
image tone: bright
saturation :+2
sharpness:+2
contrast:+2

#hsnysl' tarafından 25.03.2007 21:24:24 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Mart 2007, 21:21 - İp: 85.***.**9.244
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Eldemi çektin tripodla mı ?

Tarih: 25 Mart 2007, 21:23 - İp: 85.***.**7.233
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Hsnysl, son kare gerçekten mükemmel eline sağlık.

bir tane de benden: gölgede

f/5.6 1/60 iso:500 300mm

Tarih: 25 Mart 2007, 21:27 - İp: 88.***.**3.60
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

hamsikoy,çok güzel sözler etmişsin ne yalan söyliyim utandım Ama unutma ki "güzellik gören gözlerdedir" diye bir söz de var sağolasın abicim.

k10d ve yeni ekipmanlar alan arkadaşların hepsine hayırlı olsun güle güle kullanın demek istiyorum

Arkadaşlar macrolarınız çok güzel olmuş ellerinize sağlık

Nacizane birşey söylemek isterim.Ya arkadaşlar en tehlikeli şey ekipman bağımlısı olmak.Aaynı çiçeği 3 farklı lensle çekip hangisi en güzel diye bakmak yerine her lens ile 3 er ayrı fotoğraf çeksek daha iyi olmaz mı?Demeye çalıştığım şu ki; Karşılaştırmaları ve değerlendirmeleri markası ne olursa olsun makinelerimizi ,lenslerimizi daha iyi tanımak adına yapsak,birbirimize tekniğimizi geliştirmek adına samimi eleştirilerde bulunsak daha iyi olmaz mı?Sözüm asla Adnan ağbi gibi bizlere tecrübelerini aktarmak ve doğru ekipmanlara yatırım yapmamız,hata yapmamamız adına emek harcayan üstadlara değil.Ben daha çok paylaşım içinde olup birbirimizi daha hızlı geliştirebiliriz diye düşünüyorum.Alet bağımlılığı inanın bana çok sakat bir tuzak.Bunu başka bir hobby de çok ağır tecrübe ettim.

Ukalalık etmek istemedim.Özür dilerim...

Selamlar.

Tarih: 25 Mart 2007, 21:47 - İp: 88.***.**9.86
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

K10D'nin odaklama hızı nasıl? Mesela bir Canon 30D kadar hızlı mıdır? Kuş fotoğrafçılığı için kullanılabilir mi diye araştırıyorum da..Bütçem yeterse yaz başında K10D+Sigma 70-300 almak istiyorum.

Tarih: 25 Mart 2007, 21:52 - İp: 85.***.**5.111
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

murgur selam.K10D nin odaklama hızı sensör üzerinde barındırdığı 9 ayrı crosstype sensör nedeniyle 30D de kadar hızlı.Ben pentax ın yeni çıkan star serisi objektifleri ile daha da hızlı fokus yapabileceğini düşünüyorum.
Çünkü fokus hızında objektiflerinde önemli katkısı olduğunu unutmamak lazım.

Aşağıdaki fotoğraf Pentax K10D ve 50-200mm. lik kit lensi ile anlık bir görüntü olarak 200mm. de elde çekilmiş bir fotoğraf.Bu kuşun ismini bilmiyorum ama hızı nedeniyle dünyada fotoğrafının çekilebilmesi en zor kuşlardan biri olduğunu biliyorum.

okyanus Pentax ın yeni objektifi 16-50mm. F/2.8 in başka çeşidi yok.

Pentax K10D
Lens:50-200mm.Kitlens
200mm. odak uzunluğu.
Elde çekim.
F/16
1/350sn.
ISO-400

#as' tarafından 25.03.2007 22:12:23 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Mart 2007, 22:09 - İp: 88.***.**6.112