netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

murgur makine ok'de telefotoda o dediğin (4.7 motorlu ) sigma makineye ayak uyduramayabilir.HSM'li telefoto lenslere bakmalasın işte ciddi isen.
@murgur Kuşçular en çok sigma HSM 50-500 'ü kullanıyorlar.Fokus hızı için.

@ hsnysl güzel denemeler,bir tavsiye
RAW DNG çalışırsan böle fotolarda,makine içi ayarlar etkilemez fotonu.Direk PC de kayıpsız bir şekilde , o ayarları yapabilirsin.

@tabiki amati donanım delisi olmamak lazım,50 yıl öncesinde fotoğraf çekenlerden kat kat daha iyi,teknik imkana sahibiz.Elde edipte her gün o çıkmış,bu çıkmış diye kalırsak.Foto çekmekten zevk alamayız,

acık vakit olsada bende deklansörü aşındırsam ,

Tarih: 25 Mart 2007, 22:10 - İp: 85.***.**4.114
yigitguc
yigitguc (üye)
Ordu / Amatör

as, bu fotografta f:16 dan dolayı sensördeki tozlar çok fena belirginleşmiş.aynı benim dert f:11 den yukarı çıkamıyorum..

Tarih: 25 Mart 2007, 22:22 - İp: 85.***.**3.107
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

yigitguc evet tozlar bu diyafram aralığında görülmeye başlar.Ama fotoğraf orijinal makinadan çıktığı haliyle yüklendiği için lekeleri kaldırmadım.
Ayrıca fotoğraf Hüsnü Atasoy arkadaşımın Afrikada çektiği karelerden biri.Hüsnü çektiği fotoğrafları bulundu ortam gereği kontrol etme şansına sahip olmadığı için sensöründeki tozlanmayı farkedememiş olabilir.

Tarih: 25 Mart 2007, 22:29 - İp: 88.***.**6.112
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Birde 16-50 f 3,5 var gibi aklımda kalmış ama demekki yanılmışım.

16-50 f 2,8 in fiyatını bilen var mı ?

Tarih: 25 Mart 2007, 22:32 - İp: 85.***.**7.233
yigitguc
yigitguc (üye)
Ordu / Amatör

as,size yada hüsnü beye saygısızlık etmek istememiştim..
bildiğim kadarı ile 70 ytl ye temizliyorlarmış. temizletmek için vallahi çok para mf lens alınır o paraya..pentax servisi şu işi nikon gibi ücretsiz yapsa ne güzel olur..

Tarih: 25 Mart 2007, 22:38 - İp: 85.***.**3.107
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

HÜSNÜ BEYİN o çöllerde kaç kere lesn değiştirdiğini düşünürsek doğal.

+ Makineye + bir perde koyacaklar lens değişirken bir tuşla o kapatacak içeriyi,lensi takınca açılcak:D tozlanmayı %1500 geciktirir.

Tarih: 25 Mart 2007, 22:39 - İp: 85.***.**4.114
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

yigitguc olurmu ne saygısızlığı düşüncelerimizi rahatça paylaşabilmemiz lazım.

onixon söylediğin sistemin benzeri Sigmanın yeni makinası SD14 de var.

Okyanus Pentax 16-50mm. F/2.8 K10D nin gövdesi gibi izalasyonlu bir lens.Yani her türlü hava koşulunda kullanılabilecek.Yurt dışı fiyatıda yanılmıyorsam 800-900 usd. arası.

Tarih: 25 Mart 2007, 22:49 - İp: 88.***.**6.112
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

As, onixon, teşekkürler.
Sigma 70-300'ün yavaş olduğunu biliyorum, ama uygun fiyatından dolayı bir süre idare etsin diye alacağım. Sigma 50-500 1000 USD'dan başladığı şimdilik bütçem elvermiyor.

Tarih: 25 Mart 2007, 22:50 - İp: 85.***.**5.111
yigitguc
yigitguc (üye)
Ordu / Amatör

D-SLR makinelerin tek çözülemeyen problemi ne yazıkki bu. dust removal ancak 1mm den büyük tozları ağırlıklarından dolayı temizliyebiliyor,ancak 1mm den ufak tozlar temizlenemiyor bu arada 1mm örnek.yani küçük toz zerreleri kalıyor sensörde..

Tarih: 25 Mart 2007, 22:52 - İp: 85.***.**3.107
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Bu arada As, sanırım çektiğin kuş bir gökkuzgun.
http://med.ege.edu.tr/~capaci/gokkuzgun.htm

Tarih: 25 Mart 2007, 22:56 - İp: 85.***.**5.111