netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
ruzgar2
ruzgar2 (üye)
Amasya / Amatör

adamlar nedir bu canon nikon dan çektiğimiz deyip açıya tırnak atıp basmışlar deklanşöre..

Tarih: 24 Mart 2007, 22:54 - İp: 88.***.**5.3
yigitguc
yigitguc (üye)
Ordu / Amatör

bir fotograf da benden ilk defa bu tarz bir çalışma içine girdim kötü olduğunun farkındayım görüş ve önerilerinizi bekliyorum..
f:5.6 4sn iso:100 lightroom da wb ve kontrast uyguladım.

Tarih: 24 Mart 2007, 23:24 - İp: 88.***.**3.233
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

kit lens dimi yigitguc :D.18-55 renkleri hiç bozmadan geçiren bir lens çok seviyorum valla.

Tarih: 24 Mart 2007, 23:30 - İp: 85.***.**4.114
yigitguc
yigitguc (üye)
Ordu / Amatör

onixon; evet kit lens

Tarih: 24 Mart 2007, 23:35 - İp: 88.***.**3.233
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

çok güzel renkler, beyaz ayarını harika yapmışsın. ee antalyamın güneşi de bambaşka diyaframı daha açık kullanırsanız daha keskin fotoğraflar elde edersiniz.

Tarih: 24 Mart 2007, 23:35 - İp: 85.***.**2.239
mimarca
mimarca (üye)
İstanbul / Amatör

okyanus sus otur yerine ne filtresi

arkadaslar gecın bunları bence haselblad le karsılastıralım k10 dyi gecen bı forumda okudum kafa tutuyomus

valla ben bu sahaserlı gordukten sonra artık nıkon kullananmam....

kesın k10d dır bu ısın sonu

Tarih: 24 Mart 2007, 23:41 - İp: 88.***.**6.172
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

Arkadaşlar,
Satılık D200 arıyorum. Satmayı düşünen bir tanıdığınız varsa lütfen benimle irtibata geçsin.

Tarih: 24 Mart 2007, 23:46 - İp: 193.***.**2.10
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

mimarca daha makinlerin tam performansını kullanamıyoz;Biz eskidik artık ,Çekimlere yönelelim.

Teknolojinin girdiği yerde eskime hızlı olur.Özellikle optik sektöründeki digital üretimler.5-6 YIL sonrasında çok şeyler önümüze koyacaklardır.

keyfini çıkaralım

Tarih: 24 Mart 2007, 23:51 - İp: 85.***.**4.114
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar,
aşağıdaki link deki yazı ve resimlerden çok etkilendim paylaşayım dedim:

BURADA

Alıntı: "In the early 1900s, he developed an ingenious technique of taking colour photographs. The same object was captured in black and white on glass plate negatives, using red, green and blue filters. He then presented these images in colour in slide lectures using a light-projection system involving the same three filters."

Adam, 1900 de siyah-beyaz cam negatif üzerine kırmızı/yeşil/mavi filtrelerle çekim yapıp, yine aynı filtrelerle göstererek renkli fotoğraf elde etmiş. Filtrelerle çektiği negatifler sonradan scan edilerek renkli fotoğraf halleri oluşturulmuş. Çar lık dönemi Rusya sından resimler müthiş.

Bir de elinde Pentax K10D olsaymış neler yaparmış neler..

Tarih: 24 Mart 2007, 23:57 - İp: 88.***.**0.131
yigitguc
yigitguc (üye)
Ordu / Amatör

bu da ikincisi tüm ayarlar aynı..

Tarih: 24 Mart 2007, 23:59 - İp: 88.***.**3.233