Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
amati hoşgeldin..güzel fotoğraflar....
rüzgar2 hoşbulduk,teşekkürler.
Ahmet hoşgeldin hocam.
Fotoğraflar jpeg olmasına rağmen oldukça iyi çıkmışlar.
Sinan selam.
İstanbul dan gelecek fotoğraflar tamamlandığında incelemeyi hemen fikrete göndereceğim.En son ime arkadaşımızdan 3 fotoğraf geldi.Diğer arkadaşımın çektikleride gelir gelmez inceleme siteye yüklenecek.
İncelemenin galeri bölümü arkadaşlarımızın katkısı ile de bayağı zengin olacak.Sanırım 40 civarında fotoğraf galeride yer alacak.
Adnan abi hoibulduk
İnşallah inceleme istediğin gibi olmuştur abi.
Sevgili amati, stad içi çekimlere imrendim, belki iyi aydınlatma bulunca bizim makinanın neler çekebileceğini görüyoruz. Sandaldan ve köprülerin altında sudan yansıyan ışıklar eski fotoğrafçıların film yandı dedikleri durum mu? JPEG olduğu için yapılacak bir şey yok belki ama, RAW çekim olsaydı Higlight ayarı yapabilen programlar bunları düzeltebilir mi, yada başka yolu var mı? Elimde fazla pozlanmış çok sayıda fotoğraf var da, ne yapacağımı bilemediğim. Bir de lalelerin 1/3 yakın kısmı bulanık, 2/3 uzak kısma odaklamışsın, ama bina fotoğrafında tamamı net, alan derinliğindeki artışın nedeni lens mi, diyafram açıklığı farkı mı? Exif bilgilerini göremiyorum. Yine bu programlar lens aberration yada başka düzeltmeleri ile kapı ve penceredeki perspektifi de düzeltebilir mi? Amacım kıt bilgi ve deneyimim ile seni eleştirmek değil, elimdeki benzer fotoğrafları düzeltmek...
Iso 1000 + yetersiz ışık + elde çekim nosie oluşturuyor.
Adnan abi nerdesin sen Abi benim maksimum 1 milyar bütçem var sence hangi objektifi almalıyım kafam çok karışık. Makromu, telefotomu, geniş açımı sen bi yardım elini uzat bi fikir ver
Hamsiköy merhaba.Estağfurullah paylaşmaktan keyif alıyorum.
Netlik problemi tamamen diyafram ile ilgili.Alışık olmadığım emanet bir lens olduğu için acemilik oldu.
Sd kartımı iktisatlı kullanayım dedim ve hiç adetim olmadığı halde jpeg çektim.Bahsettiğin yanma yani aşırı pozlamalar senin de dediğin gibi raw olsa idi bibble pro ile çok rahat üstesinden gelebileceğim bir durum olurdu.
Makine gerçekten çok iyi abi.Bu arada hem stad da hem de amsterdamın içinde turistlerin elinde en çok gördüğüm dslr tahmin edin ne idi?
as sana zahmet mesajlarına bir bakıver emi.. teşekkürler..
Sevgili asinan, Adnan abiye kendi fikrini sorarsan (doğa fotoğrafçısı) geniş açı diyecektir; amatiye sorsan makro diyecektir... Senin ne çekmek sevdiğini bilen doğru cevabı verecektir...
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2457627 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1404822 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1198714 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0582320 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1166806 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0196303 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -