netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
asinan
asinan (üye)
Sakarya / Amatör

Adnan abi k10d incelemesi nerde kaldı. Gecikti baya.

Tarih: 27 Şubat 2007, 10:14 - İp: 88.***.**9.72
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Cem selam.
Cem sana yahoo dan mail attım bilgin olsun.

Sinan selam.
İncelememiz tamam ancak Galeriye koyacağım İstanbul fotoğraflarını tamamlayamadım.

İstanbuldan bir arkadaşımın çektiği fotoğraflar bugün bir cd ile elime ulaşacak.Onların içinden 4-5 fotoğraf daha seçip galeriye koydukmu iş sadece siteye yüklenmesine kalacak.

#as' tarafından 27.02.2007 10:25:53 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Şubat 2007, 10:25 - İp: 88.***.**7.148
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

As valla, gerçekten çok gecikti inceleme.
işin aslın makine almak için bu incelemeyi bekleyenlerin hemen hepsi de aldı makinelerini.
galiba sitede k10d düşünüp de almayan kalmadı şimdiye kadar.
sanırım biz artık bu incelemeyi karar vermek için değil de kullandığımız makinenin inceliklerini ve kapasitesinin sınırlarıı öğrenmek için bir nevi kullanım klavuzu gibi okuyacağız

Tarih: 27 Şubat 2007, 11:12 - İp: 81.***.**7.88
merson
merson (üye)
Manisa / Amatör

Ben almadım
not: Bu cumartesi İzmirde 1 tane gördüm incelettirmediler ve fiyat yüksek. Beeklemekten zarar gelmez

#merson' tarafından 27.02.2007 11:30:36 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Şubat 2007, 11:27 - İp: 88.***.**2.50
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

merson,
dün yazıldı gerçi, k10d hepsiburda'da stoklara girmiş tekrar. benim gördüğüm Türkiye'deki en uygun garantili fiyat şu anda orda. üstelik de vade farksız 10-12 taksit imkanı var. eğer makineyi başka bir yerde görüp inceleyebilirsen siparişini internetten de verebilirsin.

#melrock' tarafından 27.02.2007 11:48:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Şubat 2007, 11:39 - İp: 81.***.**7.88
merson
merson (üye)
Manisa / Amatör

Bütün mesele yakından inceleyebilmekte.
Ayni gün Sony'de A100 ile dilediğim kadar başbaşa bırakıp bir güzel inceleme fırsatı verdiler.
Görücü usulü bu işe yakışmıyor...

Tarih: 27 Şubat 2007, 11:46 - İp: 88.***.**2.50
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

bu arada hafta sonu objektifimi ilk aldığımda dışarda ve evde birkaç denem çekimi yapmıştım. gerçi hava çok kapalıydı ama sonuçta ne iç ne de dış çekim fotoğraflarımdaki görüntü netliği beni tatmin etmemişti. açıkçası objektifi 2. el aldığım için sorunun ondan kaynaklanabileceğinden korkmuştum. ama dün gece ev içinde bu sefer tripod kullanarak tekrar çekimler yaptım. sonuç çok farketti. bu sefer istediğim netlikte fotoğraflar çekebildim. yani burdan kendime çıkardığım ders, enstantene değeri belli bir hızın altındaysa mümkün olduğu sürece tripod'lu çekim yapmak sonuçları çok etkiliyor. benim çekimlerim enstantene hızı 1/20 ile 1" arasında ve SR açık durumda(tripossuz iken) idi.

#melrock' tarafından 27.02.2007 14:09:32 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Şubat 2007, 11:47 - İp: 81.***.**7.88
warwick
warwick (üye)
Yurtdışı / Amatör

Mart ayinin Photography monthly dergisi ki Ingilterenin en iyi fotograf dergilerinden Canon 400d Sony Alpha Olympus E400 Pentax k10d Nikon d40 ve Panasonic Lumix L1 arasinda yapilan karsilastirmada Canonu birinci Nikon D40i ikinci sonyi ucuncu samsung ve pentaxi dorduncu yapmis.
Bu nasil is anlamis degilim bi Nikon D40a k10d den nasi daha iyi derler anlayamiyorum. Ornek resimler varhakkatende pentax iyi durmuyor. ve bu testleri goya profesyoneller yapiyor. Insan bunlari goruncede isin icinden cikamiyor.
Ne diosunuz?

Tarih: 27 Şubat 2007, 13:12 - İp: 137.***.**8.155
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili AS, erex, melrock
açıklamalarınız için teşekkür ederim, bu hafta sonu bunlara dikkat ederek çalışacağım...
Çektiğim portrelerde burun ve gözlerin net, kulak civarının flu çıkmasını bizimkilerin burun mesafeleri nedeni ile olduğunu sanıyordum; ama gördüm ki Sevgili AS'nin çektiği Bükey mankeninin de alnı, gözü, elmacık kemikleri net; yanağın arka tarafı, kulak ve küpe kapsama alanı dışında. Ben çektiğim fotoğrafın burun ucundan kulak kepçesinin sonuna kadar net olmasını istiyorum, fizik kurallarını aşırı zorlamak mıdır bu istek? Böyle bir lens yada ayar ne olmalıdır?

Tarih: 27 Şubat 2007, 14:01 - İp: 213.***.**1.171
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

warwick selam.

Ben makinaların hesapta birbirine vurdurulduğu testlere pek inanmam.Sebebine gelince bu tip karşılatırmalarda makinaların teknik özelliklerinden çok karşılaştırma fotoğrafları ön plana çıkartılır ve değerlendirme onlar baz alınarak yapıldığı için çıkan sonuç anlamsız olur.

Çünkü fotoğrafları çeken kişi istediği makinanın fotoğrafını istediği kalitede çıkartabilir.(Tolginin aktardığı gibi.)

O yüzden takip edeceğin incelemelerde makinaların tek tek incelendiği teknik özelliklerinin ön plana çıkartıldığı ve güvenilir incelemelere değer ver.

En basit örnek olarak şunu görebilirsin.Bu sitedeki K10d kullanıcılarının neredeyse tamamı ellerinde PhilAskey in kullandığı kalitede lenslere sahip olmadan K10d leri ile ondan daha iyi fotoğraflar çekmeyi becerebiliyor.

Ne kadar ilginç değilmi.

#as' tarafından 27.02.2007 14:14:31 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Şubat 2007, 14:12 - İp: 88.***.**0.158