Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
valla almanya da yasayan biri olarak k100d`nin cift objektifli kitini Turkiye`den almadigima pisman oldum diyebilirim, ustelik taksit imkani da vardi. 50-200 lens burada kit icinde verilmiyor zaten. O donemde 250-300 euro`ya satiliyordu.
As, avrupa fiyatları konusunda doğru söylüyorsun. sana katılıyorum. ben de zaten direkt YTL karşılıklarını değil oranlarını belirtmek istemiştim. dediğin gibi almanya fiyatlarına da baktım. almanya amazon.de fiyatları
Pentax K10D body
EUR 929,00
Pentax K10D + DA 18-55mm f1:3,5-5,6
EUR 999,00
Pentax DA 3,5-5,6/18-55
EUR 119,95
burdan da görüldüğü gibi body ve body+kit set fiyatları Türkiye fiyatlarına çok yakın. neredeyse sadece %18 kdv kadar bir fiyat farkı var. ama 18-55 kit lens'in tek başına fiyatına baktığınızda almanyada EUR 120 iken Türkiye'de birden EUR 210+KDV gibi bir rakama fırlıyor. benim de anlamadığım nokta bu zaten. niye sadece bu lensde bu kadar fiyat farkı var. çok ilginç bir durum bence.
melrock lens fiyatı konusunda biraz fark olabilir ama body nin neredeyse Almanya ile aynı fiyata satılması Bükey in çok makul fiyatlar belirlediğini gösteriyor.Belkide Body den çok az kazanıp kit lens ile olayı dengelemeye çalışıyorlardır.
K10D Almanyada 930 avroya satılırken Türkiyede sanırım 970 avroya alınabiliyor.
Bu fiyatlar zaten spot piyasada Pentax makina ve objektif bulunmamasının nedeninide açıklıyor.Spot ürün getiren firmalar Pentax TR nin kazandığından daha fazla kazanmaya alıştıkları için bu kadar az kar onları kesmiyordur.
spotlar genelde uzakdogudan getiriyorlar, en azindan burada oyle, ancak garanti olmuyor. Uzakdogudaki pentax fiyatlarini bilmiyorum ama spot`a dusmemesinin nedeni urune olan talep sanirim. sonucta fabrikalar spot piyasayi istemeseler olmaz. bu biraz deterjan firmalarinin ayni urunu farkli markalarla ayri fiyatlardan cikartmasina benziyor. Firmalar spot piyasaya hakim saticilara sinirli anlasmalarla mal saglarlar bu adamlarda bir sekilde bunu dunyaya dagitirlar. sonucta maddi imkani sinirli tuketici de mala ulasabilir. Ama urettigini satiyorsan hatta yetisemiyorsan spot piyasayi kullanmana gerek yok.
hemen belirteyim k10d hepsiburada.comda stoklara girmiş.
fiyatları.
k10d body = 769 € + KDV
K10D 18-55 = 869 € + KDV
k10d 18-55+50-200 = 1.049 € + KDV
http://www.hepsiburada.com/department.aspx?Categoryid=1100603
Sevgili AS,
Exif bilgilerini üzerine eklemeyi beceremedim, 161. sayfada ayrı bir dosya olarak ekledim. Yorumlarınızla artık kadrajda istediğim objenin tamamının nasıl net görünmesini sağlayacağımı anlamayı umuyorum. 3000den fazla fotoğraf çektim, tamamına yakını az ışıklı ortamda... istediğim alan derinliğini alabildiğim fotoğraf sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Dijital fotoğraf makinaları çıktı mertlik bozuldu. Filmli zamanlarda olsaydık, benden fotoğrafçı olmazdı herhalde... Yoksa... gerçekten istediğim gibi bir fotoğraf elde etmek için, 1 milyon tane mi çekeceğim? Ben de sabır var, makinanın ömrü kaç poz?
Arkadaşlar merhaba,
Fotoraflarınızı ve yorumlarınızı zevkle ve heyecanla okudum, seyrettim. İnceleme gibi bir topik oluşturmuşsunuz. Ben de acizane fotoraf eklemek istedim ancak bir türlü başaramadım. Yardımcı olursanız memnun olurum.
Hamsiköy, merhaba.
bu işte uzman değilim ama işine yarayacağını sandığım bir iki teorik bilgiyi paylaşmak istedim.
Net alan derinliği birden fazla faktöre bağlı olabiliyor.
1. Objektifin diyafram açıklığı (ne kadar açıksa o kadar az net alan derinliği oluyor)
2. Netlenen cismin objektife uzaklığı (ne kadar yakın ise o kadar az net alan derinliği)
3. Objektifin odak uzaklığı (ne kadar yüksek ise o kadar az net alan derinliği)
kolay gelsin.
Matematiksel formülünü merak edersen BU LİNK' te
#erex' tarafından 26.02.2007 21:39:34 tarihinde düzenlendi.
Hisli selam.
Yurt dışında spot piyasa nasıl oluşuyor bilmiyorum ama Türkiyedeki durumu şöyle özetliyebiliriz.
TR ithalatçısı bir firma ,yurt dışında 10 ytl.ye satılan bir ürünü yetkili ithalatçısı sıfatıyla getirtip TR de 20 liraya satıyor.Yani ürün değerinin iki katına satılıyorsa spot çalışan firmalar yine yurt dışından kaçak yollarla TR ye soktuğu aynı ürünü oradan 10 ytl. ye alıp burada 15 ytl.ye sattığı zaman ithalatçı firmanın kazandığı paranın yarısını kendisini hiç bir yükümlülük altına sokmadan kazanabiliyor.
Bu sayede o ürünün spot piyasada her türlü aksesuarı fotoğraf makinası için konuştuğumuza göre her çeşit makinası,lensi filtresi v.b. ürünlerinin bulunabilirliği artıyor ve yüksek kar marjı nedeniyle her yerde bulunması mümkün oluyor.Çünkü ürünün yurt dışı fiyatıyla TR arasındaki fiyat farkı çok fazla.
Peki bu spot ürün satan firmalarda niye Pentax ürünleri bulunmuyor.
K10D nin Almanya satış fiyatlarını sen yazdın.K10D neredeyse Almanyada satılan fiyata burada satıldığı için Spotçu firma bu ürünü getirse ne kazanacak.Hiç bir şey.
Bu firmalar TR de para kazanamıyacağı bir ürünü ,objektiflerini v.s. aksesuarlarını niye getirsin.
Sonra bu ürünü almak için bu tür firmalara giden tüketiciye o ürün yaramaz sen bunu al dendiğinde asıl niyetin ne olduğu ap açık ortaya çıkıyor.
hamsikoy selam.
Fotoğraflarını çekerken kullandığın objektifin diyafram değerlerini sürekli göz önünde tutmaya çalış.Örnek olarak vereyim kullandığın lensin max. diyafram açıklığı F/2.8 ise fotoğraflarında bu değeri kullanmamaya çalış.
Bunun 1-2 stop üstünden itibaren lensten en iyi verimi almaya başlarsın.
Ayrıca F/11 gibi diyafram değerlerinin (sayısal olarak) üzerine çıkmamaya çalış.O değerlerinde üzerinde'de fotoğrafta softlaşma ile karşılaşmaya başlarsın.
Makinanda otofokusu kullandığını tahmin ettiğim için back fokus hatasını önlemek için AF point'i tek nokta olarak seç ve odaklamanı o noktayı baz alarak yap.Yoksa makinalar en yakın noktayı fokuslama yönünde hareket ettikleri için netliği tam tutturamazsın.
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2457627 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1404822 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1198714 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0582320 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1166806 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0196403 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -