netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

warwick, ben testlerdeki puanlara hiç bir zaman bakmadım, çünkü bir özelliğe verilen 82 yada 84 puan tamamen kişinin o anki hissiyatına bağlı. Bu hissiyat çok değişik etkenlerden çok fazla etkilenebiliyor. Daha doğrusu bütün yarışmalarda birinci olan yerine elenenin daha iyi olduğunu düşündüğümüz olmuştur.
Makina alırken o makinanın özelliklerine bakarak beklentilerini karşılayıp karşılamadığı, olmazsa olmaz dediğin özellikler varsa onlara bakmak en doğrusu herhalde.

Tarih: 27 Şubat 2007, 14:15 - İp: 213.***.**1.171
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

hamsiköy, eğer alan derinliğini öğrenmek istersen şöyle birşey yapabilirsin.
öncelikle makineyi bir tripod'un üzerine kur. sonra fotoğrafını çekeceğin bir obje belirle. evdeki bir eşya, vazo vs yada portre çalışması olarak bir insan olabilir. sonra bu objeyi, kullanacağın lense göre örneğin 24-70mm'de 70mm ile çek. Ancak çekimi, kopmopizyonu ve ayarları değiştirmeden birkaç defa tekrarla. önce en açık diyaframı kullan. yani sendeki objektifte f/2.8'i. sonra f/5.6 gibi ortalama bir açıklıkta çek. Sonra f/8-9 gibi bir açıklıkta ve son olarak da f/13-15 gibi bir diyafram değerinde. eğer istersen f/22 gibi en kapalı değerleri de çekebilirsin. sonra bu resimleri bilgisayarda karşılaştır. sanırım o zaman alan derinliğinin nasıl etkilendiğini daha iyi anlayacaksın.
bu arada tüm çekimlerini tripod üzerinde ve 2sn gecikmeli ayarda çekersen makine sarsıntılarından kaynaklanabilecek netsisliklerin önüne geçmiş ve sadece farklı diyafram değerlerinin fotoğrafa etkisini görmüş olursun.

#melrock' tarafından 27.02.2007 14:18:00 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Şubat 2007, 14:16 - İp: 81.***.**7.88
warwick
warwick (üye)
Yurtdışı / Amatör

hamsikoy ve tolgi
sizleri cok iyi anliyorum ve hak veriyorum ancak bu kadar okunan bilinen bi dergi(bilinmesede olur ya) nasil olupda d40 gibi olabilicek en giris seviyesi manuel focuslu basic bi makinayi k10d den iyi der. Kim alir bundan sonra o dergileri? Yani iste yine ayni seye geliyoruz ozman yani adamlar bi nevi d40 d200 gibi cekiyo diyo. e ozmanda nie alsin millet. Yani garip iste benim burada sorgulamak istedigim k10d kotumu yok canon iyimi degil aslinda. yani kagit uzerinde zaten pentax cok iyi bu belli, ama bu adamlar istedikleri zaman d40la daha guzel foto cekebiliyorsa, ortalama bir kullanici icin makinelere daha fazla para vermenin anlami ne?

Tarih: 27 Şubat 2007, 15:40 - İp: 137.***.**8.155
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

warvick, yanlış şurada: bir kişinin kişisel yorumunu, kişisel algısını genellemek doğru olmaz. Genel bir sonuç için makinayı değişik işlerde, değişik ortam şartlarında kullanan, değişik özelliklere sahip on binlerce kişinin yorumunu toplayıp meta-analiz çalışması sonuçlarına bakarsak belki bir genelleme ve doğruluğuna güvenilir bir sıralama yapabiliriz.

Tarih: 27 Şubat 2007, 16:07 - İp: 213.***.**1.171
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Arkadaşlar Pentax K10D incelememizin eksik fotoğraflarıda tamamlandı.
İnceleme CD si bugün Fikret beye gönderildi.
Sanırım en geç hafta sonuna siteye yükleme işi de tamamlanır.

K10D incelememiz Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanacak.
Galeri bölümünde Hüsnü arkadaşımın Afrika fotoğraflarından 15 tanesi yer alırken (Orijinalleri Jpeg) ,diğer fotoğraflar ben ve sitemizin diğer K10d kullanıcılarının çekimleri ile toplam 40 fotoğraftan oluşmaktadır.Galeri fotoğrafları her türlü ISO değerinin görülebilmesi için çekimlerde K10D nin 100,200,400,800,1600 ısoları kullanılmıştır.

Galeri bölümüne gönderdikleri fotoğraflardan dolayı ime (İlhan),amati (Ahmet) arkadaşlarımıza teşekkür ederim.

Ayrıca K10D ürün incelememize katkılarından dolayı İlker (Dadanagast) arkadaşımıza,incelemeyi İngilizceye tercüme eden cfiliz (Cem) arkadaşımıza da teşekkür ederim.

Galeri bölümündeki fotoğrafların tamamı Pentax Objektifler ile çekilmiş olup çekimlerde kullanılan objektifler aşağıda sıralanmıştır.

Galeri Fotoğraflarının çekiminde kullanılan objektifler.

Pentax smc P-DA 18-55mm f/3.5-5.6 (Kit lens)
Pentax smc P-DA 50-200mm f/4-5.6 ED (Kit lens)
Pentax smc P-D FA 100mm f/2.8 Macro
Pentax smc P-DA 14mm f/2.8 ED IF
Pentax smc P-FA 31mm f/1.8 AL Limited

Vatana millete hayırlı olsun.

Not: Sitemizin yurt dışındanda takip edileceği düşüncesi ile Fikret bey forum sayfalarına ( DSLR/LİKE SATIN ALMA REHBERİNE) İngilizce dil seçeneği koymayı planlamaktadır.

#as' tarafından 27.02.2007 16:53:10 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Şubat 2007, 16:48 - İp: 88.***.**0.158
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

Sonunda nihayet
Başta As olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.
Elinize sağlık

#melrock' tarafından 27.02.2007 16:53:49 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Şubat 2007, 16:52 - İp: 81.***.**7.88
as
as (Üye)

melrock ben teşekkür ederim.

Arkadaşlar sitemizin yurt dışı ziyaretçi trafiği son zamanlarda oldukça artmıştır.
Özellikle İngiltere ve Almanya dan sitemize giriş sayısındaki bu artışın İngilizce K10D incelemesinden sonra daha da artacağı beklendiği için sitemizin bağlantı hızlarında da iki misline yakın iyileştirmeler yapılmıştır.
Sizleri bu konuda da bilgilendirmek istedim.

Tarih: 27 Şubat 2007, 17:05 - İp: 88.***.**0.158
as
as (Üye)

Pentax K10D ile ürün çekim örneği.

Pentax K10D

Lens:Sigma 17-70mm.

17mm.
F/4.5
1/45sn.
ISO 200
DESEN

Tarih: 27 Şubat 2007, 17:29 - İp: 88.***.**0.158
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Adnan abi merhaba.
Adımı da vererek bana emeğimden dolayı teşekkür etmişsin.Senin bu iş için ne kadar uğraştığına ve harcadığın emeğe bizzat şahit olan biri olarak,alt tarafı yolladığım bir kaç fotoğraf için beni onure etmen beni çok mutlu etti.Eminim çok güzel olmuştur.Merakla okumayı bekliyorum.Ellerine sağlık ve inceliğin için tekrar teşekkürler abi.
Emeği geçen,ilgi alaka gösteren tüm dostlara teşekkürler.

Selamlar.

Tarih: 27 Şubat 2007, 20:19 - İp: 85.***.**2.61
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

hamsiköy,asinan beğeniniz için teşekkürler.Sis fotoğrafı ile ilgili yorumlarınızı ancak okuyabildim.
hansiköy aynen dediğin gibi kadraja girmesini istemediğim çalılıklar vardı

hamsiköy,alan derinliği ile ilgili ingilizce ders notlarım var.İlgilenirsen sana yollarım abi.
Arkadaşların da dediği gibi,
1.diyafram
2.konuya olan uzaklığın
3.konunun arkasındaki fon yada fonu oluşturacak objelere uzaklığı
gibi birkaç etken var.Ama bana sorarsan erexin bahsettiği alıştırmaları yaparken konunun arkasında olabildiğince boş alan olmasına ya da arkasındaki fon ile arasının en az 50cm olmasına dikkat et.Daha rahat çözeceğini düşünüyorum.
Bir de özellikle macro çekrken hele de konuya çok yakın isen konuya paralel olmaya ve olabildiğince f16 ila f40 aralığında da denemeler yapmaya çalış.
Acizane paylaşıyorum,bildiklerini okuma geç kardeşim.

Selamlar.

Tarih: 27 Şubat 2007, 20:29 - İp: 85.***.**2.61