netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar bu da k10d ile sisde çekilmiş bir foto.

Tarih: 26 Şubat 2007, 00:27 - İp: 88.***.**8.32
asinan
asinan (üye)
Sakarya / Amatör

Yardımcı olan bütün arkadaşlara teşekkürler. Aslında ben sigmanın 50-150 2.8 sabit diaframlı objektifini bekliyorum. İnşallah pentax uyumlusuda çıkar.

Tarih: 26 Şubat 2007, 00:28 - İp: 88.***.**5.249
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Amati, senin siste çekilmiş ağaca bittim.
Benim fotoğrafların hiç birinde alan derinliği bu kadar olmuyor. Bu makara fotoğrafı f:5.6'da çekildi, 70mm'de çekmek bu kadar mı etkiler? Sen makroları hangi diyafram açıklığında çekiyorsun?
Benim fotoğraflardaki sığlık(!) lensten mi, benden mi kaynaklanıyor? Yoksa makinamın bazı ayarlarını mı değiştirmeliyim?

70mm
1/4
5.6
Multisegment metering
ISO 100
SR on

#hamsikoy' tarafından 27.02.2007 19:20:12 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Şubat 2007, 01:21 - İp: 88.***.**3.26
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

30 mm
f: 2.8
1/6
ISO 400

Tarih: 26 Şubat 2007, 01:44 - İp: 88.***.**3.26
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

53 mm'de f:2.8. Yetersiz ışıkta, flash ve tripod kullanmadan nasıl fotoğraf çekilir? (Hele bir de konu mankeni kıpırdayıp duruyorsa?) Deneyimlerinize göre bu fotoğrafta diyafram açıklığı ne olmalıydı?
İç mekanda alan derinliğini artıracağım deyince elimin titreme sınırını aşıyorum. Nefesimi tutsam bile, kalp atışlarımla makinanın hareket ettiğini hissedebiliyorum. Tireşim önlemenin etkili olduğu sınır nedir? (poz süresi ve titremenin şiddeti açısından)
Oyuncak müzesinde bazı meraklılar tavan arasına girmiş, birisi de kafasını tavana çarpmış yaygara kopunca hepimiz oralara çıktık. Asma kilitli Gırgırı görünce çektim resmini.

#hamsikoy' tarafından 26.02.2007 15:40:01 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Şubat 2007, 01:53 - İp: 88.***.**3.26
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

mini bisikletler hoş olmuş

Tarih: 26 Şubat 2007, 01:58 - İp: 85.***.**9.250
asinan
asinan (üye)
Sakarya / Amatör

amati ağaç gerçekten güzel olmuş, keşke toprakla beraber alsaydın kadraja.

Tarih: 26 Şubat 2007, 09:13 - İp: 88.***.**9.210
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

Benim merak ettiğim birşey var.
Genel olarak Pentax'ın Türkiye'deki fiyatlarının canon ve nikon'a göre daha insaflı olduğunu biliyoruz. ve $-euro farkını düşünmezseniz rakamsal fiyatlar da abd fiyatlarına yakın seyrediyor.
örneğin k10d abd fiyatı 920$ iken türkiyede 930euro + kdv tutuyor.
yada 70-200mm lens abd fiyatı 210$ iken türkiyede 279 euro + kdv tutuyor.
ama anlamadığım ve izah da edemediğim bir durum var. o da 18-55 kit lensin fiyatı.
bu lens abd'de tek başına 85-110$ arası değişen fiyatlara satılıyor. eğer k10d body ile alırsanız da 70$ fark veriyorsunuz. görüldüğü gibi ayrı yada makine ile birlikte aldığınızdaki fark fazla değil.
türkiyede ise sadece lens 215 euro+kdv gibi gerek yurtdışına gerekse bir kit lense göre oldukça pahalı bir fiyattan satılıyor. üstelik de body ile birlikte alındığında ödenen fark olan 115-130 euro + kdv de ise fiyat yarıya iniyor. merak ediorum, bu lensi bu kadar pahalı yapan şey nedir. evet kit lensler arasında en kalitelilerinden biri ancak yine de çok pahalı değil mi sizcede?
cumartesi günü elimdeki k10 body'ye sigma 17-70 buluncaya kadar acaba geçici olarak bir 18-55 mi alayım diye düşünmüştüm. ancak 460 YTL gibi bir fatura çıkınca direkt vazgeçtim. spot sigma 17-70'i yaklaşık 560 YTL'ye (400$) alabilirken 18-55'e 460 YTL vermek bana hiç akıl karı gelmedi. sonuçta bu 2 lens arasında abd'de 4 katından fazla fark olduğu halde türkiye'deki fark çok çok az.

Tarih: 26 Şubat 2007, 11:20 - İp: 81.***.**7.88
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili asinan, amati ile empati kurduğumda o ağacı çektiğimi düşününce karnıma ağrılar girdi, mutlaka kadraja almak istemediği bir şeyler var alt tarafta... Geniş açıyı genellikle bu yüzden sevemedim. Makinayı elime alınca bütünü değil, sadece konunun en güzel bulduğumm kısmını çekmek isteği duyuyorum. Zevk yada kişilik meselesi herhalde...

Tarih: 26 Şubat 2007, 15:53 - İp: 213.***.**1.171
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Ahmet evet sisli fotoğrafın çok güzel ,sis doğal bir efekt vermiş.

Hamsiköy fotoğrafların exif leri üzerlerinde olsaydı flu luğun sebebini daha iyi anlardık.

melrock Pentax ın fiyat politakalarını detaylı bilmesemde de şunu söyliyebilirim.
Bükey fotoğrafçılık Pentax ürünlerini Amerikadan değil bağlı olduğu Almanya (Avrupa) dan getirtiyor.
Yazdığın fiyatların Almanyada ki karşılıklarını bilmiyorum ama karşılaştırma yapacaksan Türkiye ve Almanya arasındaki fiyatlarla yapmalısın.
Çünkü ABD fiyatları ile Almanya fiyatları arasında da farklılıklar var.İngiltere de fiyatların Almanyadan daha yüksek olduğunuda İlker den duymuştum.
Sanırım ithalatçılar bulundukları yerde fiyatlarını belirlerken bir takım verileri göz önüne alıyorlardır.

Bükey in Ürünlerini Pentax ın Avrupa merkezi Almanyadan getirttiğini düşünürsek TR fiyatlarının Almanyanın üzerinde olması gerekir.Bence burada bakmamız gereken Türkiye ve Almanya arasındaki fiyat farkının fahiş olup olmadığıdır.

#as' tarafından 26.02.2007 16:40:11 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Şubat 2007, 16:37 - İp: 88.***.**9.134