Fotoğrafçılık Forumları
Kral Çıplak(mı)?
arkadaşlar digitale 4 sene evvel başladııııık.ya 1 300d aldım 2 ay kullandım kullanmadım kart okuyucusu arızası verdi, hoooop servise.2 adet 400d aldım 4 ay geçti geçmedi ikiside er99 lens arızası verdi ikiside hooop servise.şu anda canon 1d mark2 kullanıyorum 2 sene olmadı daha pil arızası var,pili içinde bırakınca 1 gecede bitiriyor pilin yenisi ne kadarmı? 450 tl.
ya geçen ay emektar filimli canon a1'imi sırf denklanşör sesini dinlemek için çıkardım ,sildim,sevdim.Kullananlar bilirler A1in çekim sesini,bilmeyenler bilenlere sorsun.Çıkardım zoom ogjektifleriini,makrosunu.DAyanamadım taktım filmleri kullanmaya başladım yine,aman allahım ne alan derinlikleri ne görsel ziyafetler,fotoğraf çektikçe zevk almalar,sonuçlar nasıl çıkacak diye heyecanlı beklemeler ve kusursuz baskılar.Ogjektiflerini elime alıyorum,metal ,sağlam,netlikler keskin .15 senelik ama tıkır tıkır 1 gram oyanama gevşeme yok .digital ogjektifleri elime alıyorum plastik ,basit,ne net oldukları belii ne başka birşey.3 aylıklar ama hepsi gevşemiş.
Arkadaşlar sizlere sormak istiyorum herşey kötüyemi gitti,kandırıldıkmı?kral çıplakta kimse söyleyemiyormu?
#erkan77' tarafından 14.03.2010 10:40:33 tarihinde düzenlendi.
vay be !! baya bi baba tartismayi kacirmisim, üzüldüm...
foruma girince analog kısmına bakar çıkarım genellikle çünkğ diğer başlıklarda bilenler çok zaten diye düşünürüm. ama meğersen buralarda da analog tartışmaları oluyormuş.
antika mesajların çok doğru ve herşeyi açıklıyor. özellikle 2. ve 3. mesajlar çok iyi.
analog / dijital tartışması çok su götürür. özetle bence kral ne çıplaktır ne de sanıldığı gibi pembe incili kaftan giymektedir. ne bilim üstte t-shirt altta jeans gibi birşeyler giymektedir heralde
aynı fotoğrafçının elinde aynı konunun fotoğraflanacağını dğşğnerek şöyle bir genel kıyaslama ortaya kayayım:
manzara/mimari=
Crop Sensör + Kit Lens (örneğin EOS 400D + 18-55) Filmli SLR + Standart Lens + Velvia + İyi Taratma (Canon A-1 + 1,8/50mm + Velvia 50 + Nikon Coolscan yada başka "Film tarayıcısı"
Fullframe + Prime Lens (EOS 5D + 17-40 L) Filmli Makine + Standart Lens + Velvia + İyi Taratma
Fullframe + Prime Lens (EOS 5D + 17-40 L) Orta format + Prime Lens + Velvia + Kaliteli Taratma
Orta format dijital Orta format film
Orta format dijital büyük format film
büyük format dijital yok
yüksek ISO gerektiren her türlü çekim:
dijital analog
genel olarak da:
analog ucuz sağlam (mekanik) demir zevkli fakat
masraflı kullanımı zor
dijitalse pahalı plastik elektronik olduğu için her an bozulabilir fakat pratik kullanımı kolay masrafsız
itirazı olan varsa tartışabiliriz.
İstanbul'da film. Şehir dışı, yurt dışı film.
İstanbul'da dijital. Şehir dışı yurt dışı dijital.
Sapık krala ölüüm...Kral ölmeden yoksul halka rahat yok arkadaşlar...bence kral külotlu..
Renkleri tutturmak dijitalde nedense bu kadar kolay olmuyor
sanırım çoğu kişi kendi banyosunu kendi yapıyor ama yine de şunu sormak istiyorum:filmimizi gönül rahatlığıyla banyoya verebileceğimiz nereler var?
Ben Sirkeci'de renkli negatif ve diaları Kristal Foto'da banyo ettiriyorum. Ama Sirkeci'de pek çok güvenilir yer var. Diğer arkadaşlar söylerler. Bir de Şehremini'de Nur Fotoğraf da eğer banyo etmeye üşenmezse düzgün sonuçlar çıkarıyor. Ama banyo konusunda çok nazlılar.. Aynı gün alabilmek için dil dökmek gerekiyor.
S&B banyosunu ise bildiğim kadarı ile Sirkeci dışında artık yaptıramıyorsunuz. Kristal ve bazı diğer lab.lar s&b banyoya devam ediyorlar. Ama evde de biraz tecrübe ile yapılabiliyor..
Arkadaşlar,
Artık alışkanlık oldu bende, 2.el satış sitelerinde filmli makinaları takip ediyorum, almaya niyetim olmasa bile kolleksiyoncu mantığıyla ne var ne yok, bu da neymiş diye hep bakar oldum. ( Glorfindel, bu durum sana tanıdık geldi mi ? )
Neyse, gözüme bazen Canon EOS makinalar takılıyor, Avrupda'da Amerika'da ve Asya'da farklı isimlerle piyasaya sürüldüğü için bir türlü ezberleyemiyor, her seferinde arayarak buluyordum ilgili modelin özelliklerini.
En sonunda Canon'un sitesine girip tek tek bakarak bence önemli özellikleri belirten bir tablo hazırladım, bunda 4-5 ay evvel. Böylece bir bakışta ilgili modelin özelliklerine ulaşıyordum.
Şimdi bu tabloyu sizinle paylaşıyorum, belki başkaları da yararlanır, hatta eksik yada yanlış bilgilerin tamamlanmasında yardımcı olanlar çıkar :
http://fotograf-sss.blogspot.com/2010_05_01_archive.html
İlgili olabilecek konular
-
Arabic Ve Kraliyet Motif Vektörelleri
23 Nis. 2016, 13:30 prodersler
0144923 Nis. 2016, 13:31
zbkdygn -
Lüks Ve Kraliyet Vektörel Desenleri
16 Kas. 2015, 14:03 prodersler
0153316 Kas. 2015, 14:04
zbkdygn -
-