Fotoğrafçılık Forumları
Kral Çıplak(mı)?
arkadaşlar digitale 4 sene evvel başladııııık.ya 1 300d aldım 2 ay kullandım kullanmadım kart okuyucusu arızası verdi, hoooop servise.2 adet 400d aldım 4 ay geçti geçmedi ikiside er99 lens arızası verdi ikiside hooop servise.şu anda canon 1d mark2 kullanıyorum 2 sene olmadı daha pil arızası var,pili içinde bırakınca 1 gecede bitiriyor pilin yenisi ne kadarmı? 450 tl.
ya geçen ay emektar filimli canon a1'imi sırf denklanşör sesini dinlemek için çıkardım ,sildim,sevdim.Kullananlar bilirler A1in çekim sesini,bilmeyenler bilenlere sorsun.Çıkardım zoom ogjektifleriini,makrosunu.DAyanamadım taktım filmleri kullanmaya başladım yine,aman allahım ne alan derinlikleri ne görsel ziyafetler,fotoğraf çektikçe zevk almalar,sonuçlar nasıl çıkacak diye heyecanlı beklemeler ve kusursuz baskılar.Ogjektiflerini elime alıyorum,metal ,sağlam,netlikler keskin .15 senelik ama tıkır tıkır 1 gram oyanama gevşeme yok .digital ogjektifleri elime alıyorum plastik ,basit,ne net oldukları belii ne başka birşey.3 aylıklar ama hepsi gevşemiş.
Arkadaşlar sizlere sormak istiyorum herşey kötüyemi gitti,kandırıldıkmı?kral çıplakta kimse söyleyemiyormu?
#erkan77' tarafından 14.03.2010 10:40:33 tarihinde düzenlendi.
Nick,
O fotografı bir daha çek. Bunu yaparken de şu hususlara dikkat et :
1. Ciddi flare yemişsin, sağ üst köşede açıkça görünüyor. Sert güçlü bir ışık kaynağını (yani burada güneş oluyor bu) kadraja almasan bile, buradan gelen ışık bir şekilde lensin iç katmanlarına kadar işler, diaframı da geçtikten sonra çarptığı her cam yüzeyinde böyle gölgeler yapar. ( Diaframın 6 kanatlıymış bu arada ) Bu kontrolsüz ışık dağılarak filmin (veya sensörün) her tarafını aydınlatır, dolayısıyla kontrast düşer. Çaresi basittir : Sol elini güneşe siper edersin veya parasoley kullanırsın.
2. Diaframı kıs, F8'e kadar kısabilirsin, diaframı kıstıkça keskinlik artar. Yalnız bu 35mm'lik formatta F8'den daha da fazla kısma, diffraction yüzünden görüntü yine bulanmaya başlar. 50mmlik lens kullandığına göre 1/60sn.den daha yavaş perde hızına düşmeyecek şekilde diaframı kısabilirsin. (28mm lens için 1/30sn, 100mm lens için 1/125sn)
3. Bazıları böyle manzaralar için degrade filtre önerir ama ben kullanmadım, sonucu bilmiyorum. Ben olsam kadrajı gökyüzü resmin en fazla 1/3'ünü kapsayacak şekilde daha aşağıya çekerdim. Böylece gökyüzünden gelen aşırı ışıktan kurtulup, yerdeki detayları daha iyi yakalardım, kontrastı arttırırdım.
4. Bir coğrafya parçası sırf o gün sen orada olduğun için, o anda fotograf çektiğin için en güzel yüzünü sergilemez. Her yerin en güzel göründüğü bir saat veya mevsim vardır, bazı takıntılı insanlar işte tam o saati bulmak için yıllarca gözlem yapabilirler. Akşam yada sabah saatlerini tercih et, güneş ne kadar yatay geliyorsa, iyi görüntü yakalama şansın o kadar artar.
5. Resimlerini www.imageshack.us adresinne yükleyerek doğrudan forum sayfalarında görüntülenmesini sağlayabilirsin.
Arkadaşlar (özelliklele de Antika) ayıp olmuyor mu? Dijital topiğinde insanı gaza getirmeyi size hiç yakıştıramıyorum, ayıp bu yaptığınız
Bu arada ben de Fujicolor 100 renklerine hastayım, siyah beyazda da ilford Pan 100 tek favorim.
#t_yaman' tarafından 24.03.2010 09:33:24 tarihinde düzenlendi.
Ooo topik coşmuş. Fotoğraflar süper. Bence bu topiği Analog bölümüne taşımayalım. Amaç filme olan ilgiyi arttırmak olduğuna göre hedef kitlenin sularında dolaşmak lazım. Arkadaşlar şu tarayıcı olayına mı girsem diye düşünüyorum da benim de konu hakkındaki bilgim örneğini verdiğiniz meslek erbabları düzeyinde Mesela şöyle sorular sorsam; şimdi bu negatifleri tarattığımızda dijital ortama taşımış oluyoruz değil mi? Peki bu ortamdan alınan baskı kalitesi ile dijital öncesi çağlardaki direkt negatiften alınan baskı kalitesi arasında bir fark oluyor mu? Burada tarayıcının çözünürlüğü mü belirleyici oluyor? Başka parametreler de var mı? Soru 2: Bu tarayıcıların sarf malzemeleri oluyor mu, bunların maliyetleri nedir? Soru 3: Şöyle bir tarayıcı Tıklayınız bu iş için yeterli midir?
bitpire merhaba,
Yanıtlar şöyle;
* Evet, negatifleri tarayınca artık dijital oluyorlar.
* Bu taramadan alınacak baskı ile dijital öncesi çağın baskıları arasında fark olacak elbette ama, zaten istesen de artık eski yöntem baskı yaptıracak yer bulamazsın. Her yer negatifi tarayıp dijitalden baskı aldığı için aynı yani.
* Linkteki tarayıcıya baktım. Evet mantık bu tip aletler. Flat tarayıcı, içinde negatif ya da dia tarama aparatı olacak ve tarayacaksın. Ama aşağıdaki linkte bu tarayıcı ile taranmış fotolar var. Ben çok beğenmedim açıkçası.
Çok aceleci olmadan biraz araştırma ile uygun birşey bulunabilir bence. Canon ve Epson'lara bakmanı öneririm.
http://www.flickr.com/search/?ss=2&w=all&q=HP+G3110&m=text#page=0
Bir iki soruya yanıt vermemişim.
Tarayıcının çözünürlüğü baskı için belirleyici ama bu rakam ne kadar yüksekse o kadar iyidir demek değil. Ben Canoscan 8800f kullanıyorum. 4800 ile 9600 dpi arası çözünürlükler gerçekten çok abartı ve saçma. 130 megapixel fotoğraf ile ne yapacağım? Bir jpeg dosyası 50MB.. Büyük baskı alınacaksa 3200 dpi yeterli. Her türlü normal kullanım için de (internet ya da A3'e kadar baskı için ise) 2400 dpi bana yetiyor. Bu şekilde 7.5 megapixellik dijital fotoğraf elde edilebiliyor. 3200 dpi'da ise 13,5 megapixel alınıyor. İhtiyaca göre belirlenir.
Diğer yandan tarayıcının sarf malzemesi yok. Aldıktan sonraki tek gideri elektrik. Başka birşey yok.
Son bir düşüncem de 9600 dpi gibi değerler aslında yazılımla sağlanıyor gibi geliyor bana. Yani aslında cihaz 4800 dpi en fazla tarayabiliyor da sonrasını yazılımla büyütüyor diye düşünüyorum. Zaten dediğim gibi, bina duvarına baskı almayacaksak ne işimiz olur 130 megapixel ile?
glorfindel teşekkürler, bütün sorularımı yanıtlamışsın. Bir de şöyle bir ürün var, bu daha iyi gibi. tıklayınız. Tabii burada şunu düşünmek lazım. Eğer alırsam bu tarayıcıyı negatifleri taramak dışında bir amaç için kullanmayacağım. 36'lık bir film 3-4 liraya taradıklarını hesaba katarsak bir tarayıcı parasına dışarıda yaklaşık 100 makara film taratmak mümkün. Bu durumda evdeki negatif stoğuna bakmak lazım. Eğer kayda değer miktarda taratacak nostalji bulabilirsem mantıklı olur da, sırf bundan sonra çekeceğim filmler için kullanacaksam gereksiz bir masraf olur diye düşünüyorum.
Tamam şimdi oldu. V350 güzel makinedir.
http://www.flickr.com/search/?q=epson%20v350&w=all
Diğer yandan Mediamarkt'ta 299TL'ye Canoscan 5600f satıyorlardı. O da iyi cihazdır.
http://www.flickr.com/search/?q=epson%20v350&w=all
Ama işin masraf tarafında haklısın. Düzenli bir film tüketimi varsa ya da olacaksa tarayıcı doğru bir yatırım. Çünkü Sirkeci'de renkli banyo 2TL, S&B banyo 3.5TL. Taramayı kendin yaptığında hem daha kaliteli tarama yapıyorsun hem de yüksek adette daha hesaplı oluyor. Ama yılda 20 makara film tüketirim diyorsan hiç değmez elbette. Bu hesapları iyi yapmak lazım..
Pardon 5600f için aynı linki vermişim..
http://www.flickr.com/search/?q=5600f&w=all
Yeni mahsul. Yalnız istediğim kaliteyi yakalayamadım. Sizin fotoğraflardaki netlik yok benimkilerde. Büyük ihtimalle filmden kaynaklanıyor, yılmak yok tabii denemelere devam.
[/IMG]
[/IMG]
[/IMG]
[/IMG]
[/IMG]
#bitpire' tarafından 24.03.2010 16:35:08 tarihinde düzenlendi.
Bitpire,
Sanırım SanlıFoto'nun işi bu banyo ve tarama, öncekiyle arada dağlar kadar fark var, kontrast falan süper. Aslına bakarsan ucuz DNP Centuria'dan beklemediğim bir performans. ( 4 sene önce Konica, "Centuria" filminin üretim ve isim haklarını DNP'ye devretmiş) Yine de ben olsam olayın toplam maliyeti düşünülürse filmden tasarruf etmeye değmeyeceği için FujiColor'dan vazgeçmezdim. Banyo masrafları ve zahmeti düşünülürse, SB film de kullanmazdım, renkli çekip gerekenleri SB'ye dönüştürürdüm.
İlgili olabilecek konular
-
Arabic Ve Kraliyet Motif Vektörelleri
23 Nis. 2016, 13:30 prodersler
0144923 Nis. 2016, 13:31
zbkdygn -
Lüks Ve Kraliyet Vektörel Desenleri
16 Kas. 2015, 14:03 prodersler
0153316 Kas. 2015, 14:04
zbkdygn -
-
Dx de Hangisi Kral Sigma17 70 2. 8c Vs Nikon16 85