Fotoğrafçılık Forumları
Kral Çıplak(mı)?
arkadaşlar digitale 4 sene evvel başladııııık.ya 1 300d aldım 2 ay kullandım kullanmadım kart okuyucusu arızası verdi, hoooop servise.2 adet 400d aldım 4 ay geçti geçmedi ikiside er99 lens arızası verdi ikiside hooop servise.şu anda canon 1d mark2 kullanıyorum 2 sene olmadı daha pil arızası var,pili içinde bırakınca 1 gecede bitiriyor pilin yenisi ne kadarmı? 450 tl.
ya geçen ay emektar filimli canon a1'imi sırf denklanşör sesini dinlemek için çıkardım ,sildim,sevdim.Kullananlar bilirler A1in çekim sesini,bilmeyenler bilenlere sorsun.Çıkardım zoom ogjektifleriini,makrosunu.DAyanamadım taktım filmleri kullanmaya başladım yine,aman allahım ne alan derinlikleri ne görsel ziyafetler,fotoğraf çektikçe zevk almalar,sonuçlar nasıl çıkacak diye heyecanlı beklemeler ve kusursuz baskılar.Ogjektiflerini elime alıyorum,metal ,sağlam,netlikler keskin .15 senelik ama tıkır tıkır 1 gram oyanama gevşeme yok .digital ogjektifleri elime alıyorum plastik ,basit,ne net oldukları belii ne başka birşey.3 aylıklar ama hepsi gevşemiş.
Arkadaşlar sizlere sormak istiyorum herşey kötüyemi gitti,kandırıldıkmı?kral çıplakta kimse söyleyemiyormu?
#erkan77' tarafından 14.03.2010 10:40:33 tarihinde düzenlendi.
glorfindel, hayırlı olsun, güle güle kullan. Benim sana tavsiyem, ne alacaksan al ama elindekileri satma. K100D'ni unutma, unutturma
Burası çok güzel olmuş Şimdi benim de birkaç sorum olacak ama hikâyeyi en baştan anlatayım;
3-4 ay evvel evime hırsız girdi ve canon 40D makinemi çaldı (selamlar kendisine). Sonra dedim artık okul bitene kadar çekmem herhalde fotoğraf falan... Neyse günlerden bir gün (takriben 2 ay evvel) peder bey hayyam'dan minolta 600si diye bir makine almış kendisine filmli. Dedim sen ne ettin babo... Filmliye karşı önyargımız var ya... Sonra birkaç kere ben de çektim. Baya sardı. Şimdi ben de bir filmli makne almayı düşünmekteyim. Canon eos 5'i gözüme kestirdim FF'yi dijitalde deneyemedik analogta deneyelim diye...
sorular:
1. Canon eos 5 nasıl bir makinedir? kullanan var mı?
2. Makinenin FF olması sebebiyle kullanılacak film farklılık gösterir mi? Yani her zaman kullanılan filmler ( hani fotoğrafçıya girip ver bi 36'lık dediğimiz filmler...) kullanılabilir mi?
3. Peder beyin fotoğrafları tarattığı yer fotoğrafın -çok afedersiniz- ebesiyle pek bir yakından ilgileniyor. Çok güzel tarama yapan yerler nerelerdedir?
#nurullahte' tarafından 18.04.2010 13:42:22 tarihinde düzenlendi.
bitpire selamlar.. Uff dogru soyluyorsun. K100D'yi gercekten unutmadim. Satsam zaten MZ 50 + 35-80 + 50 mm'yi kaca gidecek? 150 - 200 TL. Dogru, dursun. Evin her kosesinden bir makine cikiyor diye hanim iyice ayar olmaya basladi ama, olsun.
nurullahte, once gecmis olsun. O 40D' yi calan arkadas hayrini gormesin diyelim..
EOS 5 gunumuzun 5D Mark II'si oluyor herhalde. Top gibi makinedir. Normal 35mm film kullanir. Canon"un tum EF serisi lensleri ile uyumludur. EF-S lensler kullanilamaz.
Guzel tarama yapan yer ben bulamadim. Sonunda gittim kendime tarayici aldim. Simdi kendim tariyorum guzel oluyor
Evin her kosesinden bir makine cikiyor diye hanim iyice ayar olmaya basladi ama, olsun. Sorunlar ortak demek ki.
Cumartesi günü Minolta'ya 100 Asa Illford Delta B/W'ı takıp klasik mekanlarda turladım. Sonunda aradığım kaliteyi buldum. Bir önce yüklediğim fotoğraflarla karşılaştırıldığında fotoğrafçı, banyo yapılan yer ve tarayıcı değişmediğine göre makinenin de kaliteye etki etmeyeceğini varsayarsak geriye fark yaratabilecek iki parametre kalıyor. Objektif ve film. Bu durumda Tamron 28-200'ün Pentax 28-80'den daha keskin bir lens olduğu ve/veya Illford'un kaliteli bir film olduğundan söz edebiliriz. Cumartesi günü kapalı havada ve çoğu odak uzunluğundan daha düşük hızlarda elde çekim olmasına rağmen fotoğraflar bence gayet net ve keskin çıktı. Maliyet biraz artıyor tabii. Taramayı kendim yapmama rağmen film 6.5 banyo da 3.5 olmak üzere 10 liraya mal oluyor ama siyah-beyazın tadı da bir başka oluyor. Renkli çekip sonradan S/B yapılan fotoğraflarda bu tonlar ve doygunluk olmuyor bence ne dersiniz. Birbirine çok benzeyenler haricinde hepsini yüklüyorum. Sıkılan bakmasın. Bu arada K100D'yi de elime almaz oldum. Pillerini çıkarayım bari.
#bitpire' tarafından 19.04.2010 13:25:15 tarihinde düzenlendi.
Ohh bee. Gözüm gönlüm açıldı valla. Ellerine sağlık.. Olmuş işte..
Siyah beyaz konusunda bir tavsiye. Ben filmleri ebay'den alıyorum. Kullandığım film de Lucky SHD 100. 10'lu paket halinde Kore'li bir satıcı gönderiyor. Nakliye dahil 20$'a geliyor. Yani makarası yaklaşık 3TL. Film banyosunu da evde yapmaya başladım zaten. Tarama da evde.. Böyle olunca hiç derdim kalmadı valla.
Lucky SHD 100'den gerçekten çok memnun kaldım. Tonlar, kontrast falan çok iyi.
http://www.flickr.com/search/?q=lucky%20shd%20100&w=all
Örnek fotolar yukarıda.
Diğer yandan hafta sonu acayip bir deneme yaptım. Holga 135BC makine ile 1TL'ye aldığım Capital marka 400 ASA bayat (Renkli C41) film kullanarak çekim yaptım. Sonra gittim bunları siyah beyaz kimyasalı ile banyo ettim. Çok acayip sonuçlar çıktı. Photoshop'ta grunge effect diye birşey yapılır. Manuel olarak da yapmayı başardım (şans faktörü çok fazlaydı gerçi )
O deneme ve açıklamalrı da aşağıda.
http://forum.netfotograf.com/dia_film.asp?msg_id=44066
Tekrar eline sağlık. Beğendim gerçekten.
Bitmemişti. Tamamlıyorum.
#bitpire' tarafından 19.04.2010 13:31:24 tarihinde düzenlendi.
glorfindel sağol. Bu sefer gerçekten benim de içime sindi. Yaa şu banyo olayı çok zahmetli mi? Burada anlattıklarınızdan hiç bir şey anlamadığım için bana uzay mekiği imal etmekle aynı zorluk derecesinde görünüyor. Karanlık oda, kimyasallar, dereceler vs. acayip gözümü korkutuyor. Evden kovulma tehlikesini saymıyorum bile Yok yok ben kaşınmaya başladım yine.
İlgili olabilecek konular
-
Arabic Ve Kraliyet Motif Vektörelleri
23 Nis. 2016, 13:30 prodersler
0144923 Nis. 2016, 13:31
zbkdygn -
Lüks Ve Kraliyet Vektörel Desenleri
16 Kas. 2015, 14:03 prodersler
0153316 Kas. 2015, 14:04
zbkdygn -
-
Dx de Hangisi Kral Sigma17 70 2. 8c Vs Nikon16 85