erkan77
erkan77 (üye)
İzmir / Stüdyo Fotoğrafçısı

Kral Çıplak(mı)?

arkadaşlar digitale 4 sene evvel başladııııık.ya 1 300d aldım 2 ay kullandım kullanmadım kart okuyucusu arızası verdi, hoooop servise.2 adet 400d aldım 4 ay geçti geçmedi ikiside er99 lens arızası verdi ikiside hooop servise.şu anda canon 1d mark2 kullanıyorum 2 sene olmadı daha pil arızası var,pili içinde bırakınca 1 gecede bitiriyor pilin yenisi ne kadarmı? 450 tl.
ya geçen ay emektar filimli canon a1'imi sırf denklanşör sesini dinlemek için çıkardım ,sildim,sevdim.Kullananlar bilirler A1in çekim sesini,bilmeyenler bilenlere sorsun.Çıkardım zoom ogjektifleriini,makrosunu.DAyanamadım taktım filmleri kullanmaya başladım yine,aman allahım ne alan derinlikleri ne görsel ziyafetler,fotoğraf çektikçe zevk almalar,sonuçlar nasıl çıkacak diye heyecanlı beklemeler ve kusursuz baskılar.Ogjektiflerini elime alıyorum,metal ,sağlam,netlikler keskin .15 senelik ama tıkır tıkır 1 gram oyanama gevşeme yok .digital ogjektifleri elime alıyorum plastik ,basit,ne net oldukları belii ne başka birşey.3 aylıklar ama hepsi gevşemiş.
Arkadaşlar sizlere sormak istiyorum herşey kötüyemi gitti,kandırıldıkmı?kral çıplakta kimse söyleyemiyormu?

#erkan77' tarafından 14.03.2010 10:40:33 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Mart 2010, 10:32 - İp: 88.***.**5.157
glorfindel
glorfindel (üye)
İstanbul / Amatör

yalan yok bitpire, banyo olayı çok kolay değil. Ama 2-3 kez yaptıktan sonra alışılıyor. Ben malzemeleri Pamuk Ticaret'ten aldım. Şehabettin Bey'ler sağolsunlar detayı ile anlatıp yazdırıyorlar ne yapılacağını. Malzemeler zırt pırt bitecek sanmıştım ama oldukça uzun gidecek malzemeler. Yani yatırım kısmı (banyo tankı, termometre ıvır zıvır) çıktıktan sonra (ki onlar da çok büyük maliyet değil) sarf malzemeleri öyle 2-3 haftada bitecek gibi değil.

Bence youtube'da biraz izle. "How to develop b&w" gibi birşeyler yazınca zilyon tane video çıkıyor zaten. Ama oradaki olayları ezberleme sakın. Çok değişik uygulamalar var.

Gerçekten yapmaya niyetlendiğinde dediğim gibi Şehabettin Bey'ler detayı ile anlatıyorlar, olmazsa ben de yazar gönderirim istersen.

Ama evden kovulma tehlikesi yüksek. İlk başta ev ahalisine sempatik bile gelebilir ama bir süre sonra uyuz olmaya başlarlar baştan söyleyeyim

Tarih: 19 Nisan 2010, 19:11 - İp: 193.***.**7.122
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

heh hee glorfindel sen acayip birşey yaparsın da ben yapamaz mıyım Dün akşam ebayde bakınırken bir tane mint condition iddiasında olan Canon A-1 gördüm. fd 50 f:1.8 ile son bid 75 USD idi. Sonlanmasına da 3-4 saat vardı. Laf olsun diye 76 USD girip yattım. Sabah kalkıp bir baktım bende kalmış. Neyse shippinle beraber 150 TL gönderdik, bakalım nolacak. Turşu kuracağım bu gidişle. Beni de durdurun

Tarih: 20 Nisan 2010, 20:54 - İp: 94.***.**8.214
glorfindel
glorfindel (üye)
İstanbul / Amatör

hehehehehe hayırlı olsun, güle güle kullan...

çok iyi yapmışsın. zamanında dünya paralar olan makineler bugün komik fiyatlara alınabiliyor. Filmin ömrü bitmeden sonuna kadar keyfini çıkaralım... Gelsin makinen, yeni fotoları bekliyoruz artık..

Tarih: 20 Nisan 2010, 21:26 - İp: 92.***.**8.52
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Hakkaten öyle. Yaşasın teknoloji. Hadi oğlum daha hızlı ilerle. 5 basamaklı kodları görmek istiyorum artık. Nikon D100.000, Canon EOS 350.000D gibi

Tarih: 21 Nisan 2010, 09:34 - İp: 213.***.**5.242
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Makinem geldi. Şansıma sanki hiç kullanılmamış gibi, en ufak bir çizik bile yok. Makine şu.

Klasik mekandan makineyle çektiğim birkaç tane de fotoğraf yüklüyorum.

Tarih: 3 Mayıs 2010, 16:24 - İp: 213.***.**5.242
glorfindel
glorfindel (üye)
İstanbul / Amatör

Çok şanslısın demek ki; tertemiz makine. Fotolardan da görüldüğü kadarı ile sorunsuz bir pozometresi de var. Keskinlik falan da gayet iyi. E daha ne olsun. Aldın klasik kült makineyi.. Hayırlı olsun, iyi günlerde kullan..

S&B filmlerim azalmıştı, sipariş vermiştim yeniden. Onlar da gelmiş. Bu hafta yine biraz s&b çalışma yaparım. Aaaa, ben EOS 300V ve EF 70-300 ile çektiğim s&b fotolardan yüklemedim değil mi? Akşama biraz yükleyeyim bari. (70-300 aldığımı söylemiş miydim?)

s&b işi süper oldu yaa. Filmleri ebay'den alıyorum, banyo+tarama evde. Sirkeci'ye bile gitmeme gerek kalmadı. Bir tek baskıyı dışarıda yaptırıyorum o kadar.

bitpire, banyo olayında bir gelişme var mı? (Gaz vermek gibi olmasın da. )

Tarih: 3 Mayıs 2010, 18:20 - İp: 193.***.**7.122
glorfindel
glorfindel (üye)
İstanbul / Amatör

Buyrun bakalım tazelerden..

Canon EOS 300V + Canon EF 70-300 + Lucky SHD 100 S&B film + Evde film banyosu + Canoscan 8800F tarayıcı

Bazı fotoğraflarda banyodan kalma su izi duruyor. Photo flo'yu mu yanlış kullanıyorum acaba? Neyse, o da süsü olsun

Sevgili bitpire, madem analog makinelere bu kadar yatırım yaptın, bu kadar uğraşıyorsun, film banyosunu da tavsiye ederim artık sana..

(Not: Sen bana uyma, dertsiz başına dert alma )

Tarih: 3 Mayıs 2010, 20:04 - İp: 217.***.**6.135
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Teşekkürler glorfindel. Valla sıfır gibi makine. Pozometre de gayet düzgün çalışıyor. Banyo işini şimdilik askıya aldım. Ev zaten makine doldu, bir de banyoya başlarsam hanım evi stüdyoya çevirme planları yapıyorum zannedebilir. Senin S/B'ler de süper. Fakat tipler hep tanıdık, Eminönü-Sultanahmet güzergahında bütün satıcıları ezberledim artık.
Keskinlik olayına gelince, anladığım kadarıyla senin fotoğraflar tarayıcıdan çıktığı hali. Ben Raw alışkanlığımı filmde de devam ettiriyorum. Tarattıktan sonra önce auto levels yapıp sonra da Usm uyguluyorum. Benimkilerin keskinliği oradan geliyor .Seninkilerin üç tanesine izninle aynı işlemi uyguladım. Nasıl oldu sence?

#bitpire' tarafından 04.05.2010 10:49:23 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 4 Mayıs 2010, 10:40 - İp: 213.***.**5.242
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Tarih: 4 Mayıs 2010, 10:46 - İp: 213.***.**5.242
glorfindel
glorfindel (üye)
İstanbul / Amatör

Teşekkürler bitpire. Elbette senin düzelttiklerin daha doğru. Ben sadece çıplak halini göstermek istedim. Ben genelde arşivlerken orjinal hali ile tutuyorum. Baskı alacağım zaman ise, hafif ton düzeltmesi, leke, toz temizleme ve keskinleştirmeyi yapıp o şekilde baskıya veriyorum. Dediğim gibi banyo lekelerini bile silmedim

Eminönü - Sultanahmet tarafı acayip hakkaten. Neyse ki seviyorum oraları. İnsanları ezberlediğim gibi durumları, diyalogları bile ezberledim neredeyse.

Tekrar teşekkürler.

Tarih: 4 Mayıs 2010, 13:17 - İp: 193.***.**7.122