erkan77
erkan77 (üye)
İzmir / Stüdyo Fotoğrafçısı

Kral Çıplak(mı)?

arkadaşlar digitale 4 sene evvel başladııııık.ya 1 300d aldım 2 ay kullandım kullanmadım kart okuyucusu arızası verdi, hoooop servise.2 adet 400d aldım 4 ay geçti geçmedi ikiside er99 lens arızası verdi ikiside hooop servise.şu anda canon 1d mark2 kullanıyorum 2 sene olmadı daha pil arızası var,pili içinde bırakınca 1 gecede bitiriyor pilin yenisi ne kadarmı? 450 tl.
ya geçen ay emektar filimli canon a1'imi sırf denklanşör sesini dinlemek için çıkardım ,sildim,sevdim.Kullananlar bilirler A1in çekim sesini,bilmeyenler bilenlere sorsun.Çıkardım zoom ogjektifleriini,makrosunu.DAyanamadım taktım filmleri kullanmaya başladım yine,aman allahım ne alan derinlikleri ne görsel ziyafetler,fotoğraf çektikçe zevk almalar,sonuçlar nasıl çıkacak diye heyecanlı beklemeler ve kusursuz baskılar.Ogjektiflerini elime alıyorum,metal ,sağlam,netlikler keskin .15 senelik ama tıkır tıkır 1 gram oyanama gevşeme yok .digital ogjektifleri elime alıyorum plastik ,basit,ne net oldukları belii ne başka birşey.3 aylıklar ama hepsi gevşemiş.
Arkadaşlar sizlere sormak istiyorum herşey kötüyemi gitti,kandırıldıkmı?kral çıplakta kimse söyleyemiyormu?

#erkan77' tarafından 14.03.2010 10:40:33 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Mart 2010, 10:32 - İp: 88.***.**5.157
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

antika;

Evet Sanlı fotoda yaptırdım. Öncekilerle arada kesinlikle fark var ama yine de istediğim düzeyde değil. Amacım elbette 1-2 lira kar etmek değil. Hem makineye alışma dönemi olduğu için hem de pahalı olanlarla aradaki farkı anlayabilmek açısından ucuzlarla başladım. Elimdekiler bitince Fujiyi de deneyeceğim.

Tarih: 24 Mart 2010, 17:17 - İp: 88.***.**6.195
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Birşey soracağım, fotoğraflar taranırken herhangi bir müdahale yapılabiliyor mu? Keskinliği fazla geldi bana bu fotoğrafların. Bu arada bir bilgi vereyim, banyo sırasında pozlamaya müdahale edemiyorlarmış.

#bitpire' tarafından 24.03.2010 17:25:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 24 Mart 2010, 17:22 - İp: 88.***.**6.195
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Bitpire,

Bunlar oldukça keskin görüntüier, daha ne olmasını arzu ediyorsun anlayamadım. %100 büyütüp gren görünüp görünmediğine bakıyorsan, hemen söyleyeyim, gren var, benimkilerde de var. Gren var ama detay da var, filmin özelliği bu. Daha granüler, daha detaylı birşeyler istiyorsan Velvia 50 olayına girmen gerekecek.

Bu arada renk ve tonların zahmetsizce nasıl yerine oturduğuna da birinci elden şahit olmuşsundur. Aynı işi dijitalde yapana kadar insanın göbeği çatlıyor.

Tarih: 24 Mart 2010, 17:33 - İp: 88.***.**3.107
glorfindel
glorfindel (üye)
İstanbul / Amatör

bitpire, eline sağlık. antika'ya katılıyorum. Fotoğraflar gayet keskin, çok doğru pozlanmış ve renk skalası yerinde fotolar bunlar.

Tarama sırasında müdahale edilebiliyor evet ama fotoğraf stüdyolarında ettiklerini düşünmüyorum. Evde yapılan taramada ise her türlü ayar yapılabilir.

Fujicolor gerçekten güzel renk veren bir film. Ama nedense Kodak Color Plus 200'ün renklerini de beğeniyorum ben. Velvia ise apayarı bir konu.. Ona girersek ebay'e servet bırakırız.. (Hele ki Kodachrome var ki.....ya da vardı ki diyelim.....)

Tarih: 24 Mart 2010, 18:24 - İp: 193.***.**7.122
sabanersan
sabanersan (üye)
Bursa / Meraklı

takip etme gayretim,katkıda bulunmayı söyledi..zorlu bir o kadarda güzel bir yol..praktica varken,biraz daha tembel işi oyuncak aldık..nikon f5..ikisi fuji ikisi kodak..18-55 dx lens..24-85 ile iki makara dia istanbul dan henüz gelmedi..bir makara s-b şehit oldu.....banyo işine bir çözüm bulmamız lazım..sonrada tab etme arzusu baş gösterecek....öylesine güzel bir fasid daireki...

Tarih: 24 Mart 2010, 21:16 - İp: 88.***.**0.91
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Bitpire,

Mesajı aynı anda atmışız, görmemişim.

Sorsan söylerdim (aslında daha önce sormuştun da ben yanıtlamayı unutmuştum )

Adamın banyo esnasında görme şansı yok "az pozlanmış biraz daha" falan gibi. Eğer önceden söylersen "makina bozukmuş 1 stop eksik pozlanmış" falan diye "push processing" yapılabilir, sonuç ISO 100'lük değil de 200'lük gibi gürültülü olacaktır. O kadar gürültüye razıysan zaten tarama esnasında yapılabilir. Bir diğer husus bunun bütün film şeridi için yapılması gerektiği. Tabii sen filmi kuşbaşı doğranmış teslim edersen, o zaman mümkün.

Keskinlik konusuna gelince. Ortada yapay bir keskinlik göremedim, en azından buraya yüklediğin boyutta. Yapay keskinlik kendisini yüksek kontrastlı kenarlarda yapay gölgeler şeklinde belli eder. İstersen PS'de (veya GIMP'de) bir resmi yapay yoldan keskinleştirince ne olduğunu iyice bir incele, aynı defoların burada olup olmadığına bir bak.

Tarayıcının "bayer patern"e ihtiyacı yok, üç rengi ayrı ayrı tarayabilir, dolayısıyla keskinliğin artması çok normal. Eğer bu keskinlik seni rahatsız ediyorsa resimleri istediğin zaman bulandırabilirsin.

Tarih: 24 Mart 2010, 22:02 - İp: 88.***.**4.94
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Belki de greni gözüm keskinlik olarak algılıyor olabilir. Şimdi tekrar baktım da
T-Yaman'ınkiler de aynı şekilde fazla keskin geldi gözüme. Biraz bulanıklaştırdım fotoğrafları sanki daha iyi oldu gibi. Bu arada katılım da artıyor. Şaban bey elinize sağlık.
Şimdi şu Slr'de biraz ustalaşayım, ben işi daha da geriye götürüp filmli kompaktı tedavüle çıkarmayı düşünüyorum.

Tarih: 25 Mart 2010, 10:54 - İp: 88.***.**6.195
glorfindel
glorfindel (üye)
İstanbul / Amatör

Bunun sonu orta formata gider, haberiniz olsun

Tarih: 25 Mart 2010, 12:06 - İp: 193.***.**7.122
sabanersan
sabanersan (üye)
Bursa / Meraklı

bugün gelmiş dialar..fuji 400 asa iyi görünüyordu..kodak 1600 asa epey koyu çıkmış..yüksek asa diye diyaframı epey kıstım,diyafram önnecikli çekim olduğuna göre enstantane hızını düşürerek dengelemeliydi.....dianın tarihi geçeli epey olmuştu(12 sene kadar) sağırlaşmış olabilir dedi arkadaş..bir-kaç kuş çekimide vardı...eh diyecek kadar oluverdiyese yetecek bana..diaları tanımadı tarayacağımız alet..bir daha tek tek uğraşacaklar..bir tarayıcı edinme durumu çıkacak ortaya..

Tarih: 25 Mart 2010, 21:46 - İp: 88.***.**6.55
okiii
okiii (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaşlar aşağıdaki linkteki fotoğrafı bir fotoğrafçı
Makinaentax 645N
Objektifentax SMC-FA 85mm f/1.4 IF çekmiş gerçekten çok güzel renkler..

http://www.fotokritik.com/2195351 büyük hali seçeneğinden bakın..

Tarih: 27 Mart 2010, 00:43 - İp: 78.***.**8.86