panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Yalçınlar, Dikkat Edin, Önemli..

BTH nickli arkadaşımız Yalçınlar'dan bir sony A100 alıyor, sıfır..
Eve gelip ilk çektiği fotoğrafı bilgisayarına atınca, fotoğraf sayacının 5539 dan başladığını görüyor. Yani makineyle 5539 poz fotoğraf çekilmiş diye düşünüyor. Benden yardım istiyor. Ben de olay benle alakalı olmadığı halde, konuyu buraya taşıyıp, YALÇINLAR firmasını eleştiriyorum. Mağdurun yanında olmalı insan her daim..

Ve devreye konuyla alakasız olan BURKAY girerek beni kınıyor, ayıplıyor. Ben de ona; YALÇINLAR firmasıyla yakın olduğu için, bu firmayı savunduğunu söylüyorum.

BTH Yalçınlar'ı arıyor. Ama YALÇINLAR ilk gün makineyi değiştirmeyi kabul etmiyor. Sonra Burkay Yalçınlar'ın merkezini arayıp, burda açılan bu konudan haberdar ediyor.Bu haberdar etme olayından 1 gün sonra YALÇINLAR makineyi değiştirmeyi kabul ediyor.
Yani konu, BURKAY ve YALÇINLAR işbirliğiyle çözülüyor.

Ve BTH nickli arkadaş rahatlıyor. Makineyi değiştirmekten de vazgeçiyor.
Ama sayacın neden 5539'dan başladığı netleşmedi tabii.. Hafıza kartı problemi dedik artık tahminen..

Şimdi bu başlığı değiştirip güncellemek durumundaydım ve öyle yaptım.

YALÇINLAR değişimi kabul etti. tamam bu güzel..
Ama keşke bunu ilk gün yapsaydı.

BURKAY onları arayıp ta;

"Hakkınızda böyle bir şikayet konusu açıldı" diye haberdar ettikten sonra değil de, ilk günde değişimi kabul etselerdi, çok şık olacaktı.

ŞİMDİ ÇOK ÖNEMLİ :

SIFIR MAKİNE ALACAK OLAN TÜM ARKADAŞLAR.. MAKİNENİN HERŞEYİNİ KONTROL EDİN. KUTUSUNU AÇIP AKSESUARLARINI TEK TEK KONTROL EDİN.

VEEEE.. MUTLAKA AMA MUTLAKA SAYACINA BAKIN. Kaç fotoğraf çekilmiş o makineyle inceleyin.

Uyarıyla da olsa, değişimi kabul eden YALÇINLAR'a yine de teşekkür ediyorum.

Ama.. hem YALÇINLAR, hem de tüm firmalardan makine alacak arkadaşları da UYARIYORUM.

..

#panctom' tarafından 02.05.2008 16:57:12 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Nisan 2008, 00:55 - İp: 88.***.**5.98
bth
bth (üye)
Eskişehir / Doğa Fotoğrafçısı

Eskişehirde malesef yalcınlar yok.Asla kavgacı bir tavır takınmam.Çünkü haklı olduğum konuda haksız duruma düşmeyi istemem.Sütten ağzım yandı yoğurdu üfleyerek yiyeceğim.Artık alacağım şeyleri satıcıya güvenerek değilde kendime güvenerek yani inceleyerek alacağımı çok iyi öğrendim.Makineyi kullanmayıda az çok öğrendim.Birdahakinde sayaca ilk başta bakıcam İyi geceler sayın Chiris

#bth' tarafından 30.04.2008 00:23:05 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 30 Nisan 2008, 00:21 - İp: 88.***.**9.125
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

Yanılmıyorsam 900 ytl üzeri alışverişlerde tüketici hayeti işlem yapamıyor dava açmanız gerekiyor. Olaya ise gerçekten üzüldüm. Bir firmanın büyüklüğü hizmetinden anlaşılır mağaza sayısı yada ürün fazlalığı ile değil. Madem Yalçınlar bu kadar büyük firma göstersinler bakalım büyüklüklerini, şahsi fikrim ise maalesef tıfıl kalacaklar bu konuda. İnşallah gönlüne göre çözümlenir kardeş.

Tarih: 30 Nisan 2008, 00:33 - İp: 88.***.**3.235
ceyx
ceyx (üye)
Ankara / Amatör

valla okudukça kıllandım yalçınlardan (ankara) ordan makina almayı düşünüyodum şu an vaz geçtim sayılır insanlar ticaret yapmayı çoktan bırakmış günümüz türkiyesinde anca nasıl kandırırımın peşindeler ya

Tarih: 30 Nisan 2008, 00:44 - İp: 85.***.**0.186
chiris
chiris (üye)
İstanbul / Amatör

drk_m; bu durumun tüketici heyetine kadar gitmez gidiceğini sanmam garantide veririm iadeyı alırlar para ıadesı yapmasalarda baska marka urun yada yenı bır urunle degısım olur..

ceyx;
Yalçınlar temınat konusunda emın ol guvebılecegın markalardandır kıllanılıcak durum yok durum anlasıldı cunku benım olayımda arkadasın olayıda aynı etıler subesındekı calısan elemanlardan kaynaklı olan bırsey... Türkiye de bı yalcınlarda degıl teknolojık donanımlı yada hassas aletlerde bu bır cok yerde yasanan bısey.. Türkiye de malesef bır eksık var fırmaların bır turlu oturtamadıgı musterıne tanıtım amaclı koydukları Teşhir urunlerınıde satmaları yurt dısında teshır urunlerı satılmaz her bayıye tanıtım amaclı bedave verılır.. satılma durumu soz konusu olursada defolu mal statusu gıbı ıslem goruyor dusuk fıyata satılıyor..Ulkemızde bunu oturtamadılar bır turlu... Alıcağın makına en uygun fıyata oradaysa sana ıkı seye dıkkat et derım bırısı kapalı acılmamıs urun al dıgerı ıse alıcagın urunu aceleye getırme evde uzun uzun zamanım olur ıncelerım deme orada ıcıne gırene kadar ıncele sıfır acılmamıs oldugundan emın ol ve garantı sartları kosulları vede degısım surecını mutlaka ogren... Son olaran ıstanbuldan alıcaksan etiler yalcınlardan alma :D

Tarih: 30 Nisan 2008, 01:16 - İp: 81.***.**7.164
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Eger kullandığınız CF kartı daha önce başka makinede kullanılmış ise, makinenizde gösterdiği sayı yanlış olabilir.
Sadece Sony servisi gerçekten ne kadar kullanıldığını size söyliyebilir. Hemen moralinizi bozmayın.
Cvarınızda bir servis varsa en doğru bilgiyi size verir.

Tarih: 30 Nisan 2008, 01:23 - İp: 85.***.**2.170
ceyx
ceyx (üye)
Ankara / Amatör

verdiğin öneriler için teşekkürler Chiris mutlaka dikkat edicem inşallah sorunsuz bir alış veriş yaparım

Tarih: 30 Nisan 2008, 01:25 - İp: 85.***.**0.186
patirot
patirot (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

Yalçınlar mı ? amannn diyorum aman çok canım yandı ve beni yalançıymışım suçladılar 2 yıldır asla çevremde kim varsa tanıdığım asla diyorum onların dışında gidilicek daha çok güvenilir firmalar var kendilerini fotoğrafçılıkta tek mi sanıyorlar ne ?

Tarih: 30 Nisan 2008, 09:39 - İp: 78.***.**0.244
eskidost
eskidost (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

bende D200 aldım adam kredi kartını slipten çekmeden kutuyu açmadıı ölede olması lazım...

Tarih: 30 Nisan 2008, 11:24 - İp: 85.***.**4.223
sincap14
sincap14 (üye)
İstanbul / Amatör

Merhabalar,

Yalcinlar'dan uzun süredir alışveriş yapıyorum.Üniversitede başladığım fotograf serüvenimde, hala yanımda kalan ender kurumlardandır.Yazılanları okuyunca çok sasirdim. Zaman zaman kusurlu urun.. vs konularında ben de sorunlar yaşadım.Hepsinde de problemim çözümlendi.Yaşadığınız örneğin istisna olduğunu düşünüyorum.Kaldı ki bu tur durumlarda birebir değişim yapıyorlar.Etiler mağaza müdürü Burak Bey'le hukukumuz vardır.Buna istinaden durumu kendisine sordum.Ürünü her koşulda geri alabileceklerini hatta sizin de bu konuda bilginiz olduğunu söylediler.

Eğer ortada bir "kazık" atma durumu olsa, sayacları sıfırlayabilirlerdi. Bunu her fotografcı bilir. 5000 rakamı da bana hiç mantıklı gelmedi açıkcası. Bende hafıza kartı takılıp birşeyler gösterildiğinde, teknik birşeyler olmuştur. Ama çokda bir fikrim yok.

Ancak ben de tüketici olarak ve benzer sorunla karşılamamak adına yalcinalr'la konustum. Bu durumlarda her kosulda iade alabileceklerini belirttiler. Sizin bilginiz yoksa buradan size de bilgi ulaştırmış olayım.

Dediğim gibi ben de zaman zaman teknik sorunlar yasadım ancak her seferinde bir şekilde yardımcı oluyorlar.

not: makineye talibim bu arada :-)
Sevgiler

Tarih: 30 Nisan 2008, 15:32 - İp: 193.***.**3.133
bth
bth (üye)
Eskişehir / Doğa Fotoğrafçısı

Bugün yalçınları aradım ve sayın sincap14 ünde dediği gibi makineyi iade alabileceklerini ve makinede asla okadar fotoğraf çekilmesinin imkansız olacağını söylediler.Sorunun sayın fdemirhan ın dediği gibi daha önce takılan eski bir hafıza kartından dolayı olacağını öğrendim servisten.Öğrendikten sonra yalcınları arayıp.Durumu anlattım makinemi iade etmeyeceğimi söyledim tekrar bana öyle bir durum olmayacağını söyleler.Bende onlar teşekkür ederek telefonu kapattım.

Amacım asla bir firmayı kötülemek falan değildir.Umarım yanlış anlaşılmayız.

Yalcınlara iade alabileceklerini söyledikleri için ve bana yardımcı oldukları için teşekkür ederim.

Hepinize saygılarla

İyi günler...

Tarih: 30 Nisan 2008, 17:05 - İp: 88.***.**0.159