panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Yalçınlar, Dikkat Edin, Önemli..

BTH nickli arkadaşımız Yalçınlar'dan bir sony A100 alıyor, sıfır..
Eve gelip ilk çektiği fotoğrafı bilgisayarına atınca, fotoğraf sayacının 5539 dan başladığını görüyor. Yani makineyle 5539 poz fotoğraf çekilmiş diye düşünüyor. Benden yardım istiyor. Ben de olay benle alakalı olmadığı halde, konuyu buraya taşıyıp, YALÇINLAR firmasını eleştiriyorum. Mağdurun yanında olmalı insan her daim..

Ve devreye konuyla alakasız olan BURKAY girerek beni kınıyor, ayıplıyor. Ben de ona; YALÇINLAR firmasıyla yakın olduğu için, bu firmayı savunduğunu söylüyorum.

BTH Yalçınlar'ı arıyor. Ama YALÇINLAR ilk gün makineyi değiştirmeyi kabul etmiyor. Sonra Burkay Yalçınlar'ın merkezini arayıp, burda açılan bu konudan haberdar ediyor.Bu haberdar etme olayından 1 gün sonra YALÇINLAR makineyi değiştirmeyi kabul ediyor.
Yani konu, BURKAY ve YALÇINLAR işbirliğiyle çözülüyor.

Ve BTH nickli arkadaş rahatlıyor. Makineyi değiştirmekten de vazgeçiyor.
Ama sayacın neden 5539'dan başladığı netleşmedi tabii.. Hafıza kartı problemi dedik artık tahminen..

Şimdi bu başlığı değiştirip güncellemek durumundaydım ve öyle yaptım.

YALÇINLAR değişimi kabul etti. tamam bu güzel..
Ama keşke bunu ilk gün yapsaydı.

BURKAY onları arayıp ta;

"Hakkınızda böyle bir şikayet konusu açıldı" diye haberdar ettikten sonra değil de, ilk günde değişimi kabul etselerdi, çok şık olacaktı.

ŞİMDİ ÇOK ÖNEMLİ :

SIFIR MAKİNE ALACAK OLAN TÜM ARKADAŞLAR.. MAKİNENİN HERŞEYİNİ KONTROL EDİN. KUTUSUNU AÇIP AKSESUARLARINI TEK TEK KONTROL EDİN.

VEEEE.. MUTLAKA AMA MUTLAKA SAYACINA BAKIN. Kaç fotoğraf çekilmiş o makineyle inceleyin.

Uyarıyla da olsa, değişimi kabul eden YALÇINLAR'a yine de teşekkür ediyorum.

Ama.. hem YALÇINLAR, hem de tüm firmalardan makine alacak arkadaşları da UYARIYORUM.

..

#panctom' tarafından 02.05.2008 16:57:12 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Nisan 2008, 00:55 - İp: 88.***.**5.98
bth
bth (üye)
Eskişehir / Doğa Fotoğrafçısı

Hepinize iyi akşamlar.

Öncelikle makineyi 27.04.2008 tarihinde Yani bu pazar saat 14:00 15:00 arasında aldığımı belirteyim. Tam olarak faturada saat yazmadığı için emin değilim.Makineyi alırken bana bu vitrin ürünü şukadar poz fotoğraf çekildi bunu bilerek alın diye bir durum olmadı.Kendi sitelerindeki reklamdada stoklarla sınırlıdır haricinde birşey yazmıyordu.

Bugün öğlen birkaç kez aradıktan sonra bana makineyi satan satış elemanı ile konuşma fırsatım oldu.Durumu anlaşılır bir şekilde anlattım.Bana biraz beklememi söyledi. Bende telefonda cevap için bekledim.

Bana cevabıda: Makinenizi vitrinden verdim.5000 küsürden başlaması size daha önceden fotoğraf çekildiğini göstermesin burada bazı makineler 10000 dende başlayabiliyor.Siz sony servisini arayın isterseniz onlarada bu cevabı alıcaksınız.(Konuşmayı özetledim ama kendimden eklediğim hiçbir kelime yoktur.)

Bende tamam araştıracağım size yarın telefon ederim dedim ve kapattım.

Sony servisini arayıp soracağım ve yarın tekrar arayacağım.

#bth' tarafından 29.04.2008 21:15:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Nisan 2008, 19:05 - İp: 88.***.**9.125
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

hadi 5000 tamamda kusurat ne iş..
bi kişide cıkıp yogurdum eksi dese dişimi kırcam

Tarih: 29 Nisan 2008, 19:49 - İp: 78.***.**7.22
dewilturk
dewilturk (Üye)
Yurtdışı / Meraklı

Ilginc bir durum.Bildigim kadari ile Yalcinlar fotograf sektorunde on siralarda bulunan bir firma...
Bugun bu basligi okudukdan sonra cok genis satis agi olan bir firmada butun Sony urunlerini inceledim tanitim amaci ile kullanilan hic bir modelde DSC00500 uzerinde cekim sayisi ile karsilasmadim...Wiena Sony bayi ile yapdigim konusma sonucu DSC00002 den basladigini ogrendim....

Tuketici kanunlarina gore Faturali malzemelerin 15 is gunu icerisinde geri verilmesi mumkun degilmi acaba turkiyede ?

Arkadaslar birde bukadar fazla poz cekilmesinin makine ve goruntu kalitesine bir etkisi varmidir ? dez avantajlari nelerdir.

#dewilturk' tarafından 29.04.2008 20:07:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Nisan 2008, 19:50 - İp: 217.***.**3.133
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

sevgili BTH..

HİÇ AMA HİÇ BEKLEME..

Vakit çok değerli şu an senin için.. kanuni olarak iade hakkın var. yarın harekete geç ve bu işi bitir. olmadı yarın tüketici hakem heyetine başvur!

böyle saçmalık olmaz! hiçbir makinenin poz sayacı 5539 dan başlamaz!

bu düpedüz dolandırıcılık.. şu an vakit aleyhine işliyor, yarın hallet derim. yoksa bunlar der ki; "müşteri kendisi 5500 poz çekmiş"

ayrıca teknik bir konuda öneri;

a100 ile a200 arasında çok az fiyat farkı var. a200 öneririm sana.. birkaç üstünlüğü var a100 e oranla..

Tarih: 29 Nisan 2008, 21:13 - İp: 88.***.**9.197
bth
bth (üye)

Herkese yorumları için teşekkür ederim.

Panctom sizede ayrıca teşekkür ediyorum.

Yarın ilk işim Yalçınları aramak olucak.Eğer olumsuz bir olay olursa direk valilikteki tüketici hakem heyetine gideceğim.Makineyi istanbuldan aldım ancak eskişehirdeyim bu durumun bana sakıncası olabilirmi bilginiz varmı?

Tarih: 29 Nisan 2008, 21:22 - İp: 88.***.**9.125
chiris
chiris (üye)
İstanbul / Amatör

bth fature ile gittiğin sürede değişimim başka bir Yalçınlar şubesinden de yapabilirsin bu tür buyuk fırmaların olumlu yonlerınden bırıde budur..

Senin yapman gereken bu işi telefonda yapma dewilturkun dedıgı gıbı 5000 2000 3000 gıbı rakamla baslamaz yazılım sıstemlerı yarı bılgısayar donanımlı parcaların tumu (fotolarda sonucta yarı bılgısayar sayılır) başları 1 yada 0 ıle baslar hele kusuratla hıc baslamaz... Forumlarda bir çok insan urun alıp sorunla karsılasınca canı sıkılarak halledıyo 3-4 ay sonra baska bı sorunlada karsılasabılırsın urun arıza verebılır bılemezsın su anda elınde bulunan urun senı rahatsız edıosa ıcınde sıkıntı yaratıosa ne cozum ne aletın saglamlıgı acısından kontorle gonderılmesı gıbı bı yola gıtme onerırlerse yapman gereken ya ıadesını ısteyıp baska bır A100 bulmak (baska bır tane getırtelım derlerse onuda kabul etme bana oldu teşhir urununu paketledıler ıstemedıgım halde) yada bencede en mantıklısı A100 yerıne 100-150 ytl fark var sanırım A200 e yonelmen...

İadesini istemen durumunda senı gerı cevırme gıbı bı lukslerı olamaz ortada suphelı bır durum var kusursuz bır urunu bıle tuketıcı hakkındır bu senın belırlı surede ıcerısınde ıadesını yapabılırsın yalcınlarınkını ogren 14 gunse o sureyı gecırırsen hak taleb edemezsın.. unutma kı cozum yoluna gıder ve bu ıslem uzarsa hala aldıgın fatura uzerınden ıade suren ısler o sureyı gecırmemen gerekır .. Telefonda konusma cunku yuz yuze karsılıklı gorusursen daha etkılı olur... Az para degıl urunden bı kere suphelenılmısse o urun ıcını sureklı sıkıcaktır... odeme durumlarındada nakıt odeme yapmıssan fatura dusulur odemenı gerı alırsın Kredı kartı ıse postıjden tekrar gecırıp kartını ıslem ıptalı yapılır banka odemeyı ıptal eder... bu kadar basıt ..

Birde merak ettıgım sen ılla A100 um olsun mu dıyorsun...

Tarih: 29 Nisan 2008, 22:39 - İp: 81.***.**7.164
bth
bth (üye)

Merhabalar Chiris

Öncelikle sizede çok teşekkür ederim.

İlla a100 üm olsun demiyorum.Biraz maddi durumumla alakalı nede olsa öğrenciyim.Ben bu makineyi 18-200 lens ile birlikte 1000ytl ye aldım.6 taksit ile ödeyeceğim.Yinede duruma göre davranacağım.Ben geçen hafta istanbuldaydım. İstanbulda iken foruma girdiğimde a100 ün indirime girdiğin yazılmıştı onu gördüm.Beylikdüzü migrostaki yalçınlara gittim.Orada kalmamıştı.Bana etiler yalçınlarda olduğunu söylediler.Bende oraya gittim ve aldım makineyi.Ve durum şu anda böyle.Yüz yüze görüşmem imkansız.O yüzden telefon ile görüşmeye mecburum.

Saygılarla...

Tarih: 29 Nisan 2008, 22:58 - İp: 88.***.**9.125
chiris
chiris (üye)
İstanbul / Amatör

Akmerkezin karsısındakı etiler yalcınlardanmı aldın su 3 katlı olan.... bu forumda benım basıma gelen olayı yazdım bu baslıktakı ılk mesajım bı okusana orayı....benım basıma gelen olay nerede gelmıss... ve o olayı yasadıktan bır gun sonra eksık cıkan parcanız geldı dıe aramıslardı benı ben Mecidiyekoydekı profılo alısverısmerkezındekı yalcınlardan aldıgımı soyledım oraya gıttıgım bı bayan hem ılgılendı kıllandıgım ıcınde depodan getırttıgım urunu calısanla bırlıkte gıdıp bızzat aldım.. ertesı gun olayı yasadıgım yerdekı yalcınlardakı esmer saclarının kenarları seyrelmıs orta boylu bı cocuktu aradı aldım ben dedım en ıyısını yapmıssınız emre bey dedı .. bu cumleyede sasırmıstım... ılk mesajımı bı oku ıstersen basımdan gecen yanlıslıkla gelen pakette sozde (Body + 18-200 genıs acı objektıf cıkmıstı)... gercı ben alalı makınayı 6-7 ay oluyor

Tarih: 29 Nisan 2008, 23:10 - İp: 81.***.**7.164
bth
bth (üye)

Evet akmerkezin oradaki 3 katlı yalcınlardan aldım. Sizin olayı okudum.Çok ilginç bir durum.Yarın sabah arayıp makinemi değiştirmelerini yada iade edeceğimi söyleyeceğim.Kabul etmezlerse tüketici hakem heyetinin yolu gözüküyor benim için.

Tarih: 29 Nisan 2008, 23:23 - İp: 88.***.**9.125
chiris
chiris (üye)
İstanbul / Amatör

akmerkezın oradakı yalcınlardan alısverıs yapanlar genelde zengın ınsanlar ve ıstedıklerı urunlerı bılenler konusmuolar alıyolar ve cıkıolar ıncelemıyolar bıle ... dıger bı musterı portfoyude orada coktur bıseye heves eder ama gıder fıkırlerını sorar alır ve cıkar ne neymıs onceden pıyasa arastırması yada bılgı edınmezler satın alıp fazla konusmadan ode cık olayı cok yasanır orada ... bu davranıs yalcınlarlık bı durum degıl etıler muhıtı dıe oradakı elemanların sattıkları urunlerde kımse sorgulamadan alıo her sekılde satarım kafa yapısı....

Bu yapıcagını yaparkende makınanı degıstırmelerını ıstedıgınde oradan alma baska bır A200 varsa eskısehırde telefon gorusmesınden sonra bunu eskısehırdekı yalcınlardan urunu ıade edıcegını soyle yada A100 u varsa oradan alıcagını.. ama konusurken kendınden emın ve kararlı bır sekılde konus kavgacıda olma, degıstırmıyceklerı gıbı bır dusunceyede kapılma degısım yada ıade almamaları gıbı bır durum soz konusu bıle degıl.. ıade yada degısım olur o dert degılde ıste sonrakı degısım urununde mumkunse urunu makınadan anlayan bırıyle gıt yada sıfır acılmamıs kutu oldugundan emın ol

Tarih: 29 Nisan 2008, 23:42 - İp: 81.***.**7.164