panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Yalçınlar, Dikkat Edin, Önemli..

BTH nickli arkadaşımız Yalçınlar'dan bir sony A100 alıyor, sıfır..
Eve gelip ilk çektiği fotoğrafı bilgisayarına atınca, fotoğraf sayacının 5539 dan başladığını görüyor. Yani makineyle 5539 poz fotoğraf çekilmiş diye düşünüyor. Benden yardım istiyor. Ben de olay benle alakalı olmadığı halde, konuyu buraya taşıyıp, YALÇINLAR firmasını eleştiriyorum. Mağdurun yanında olmalı insan her daim..

Ve devreye konuyla alakasız olan BURKAY girerek beni kınıyor, ayıplıyor. Ben de ona; YALÇINLAR firmasıyla yakın olduğu için, bu firmayı savunduğunu söylüyorum.

BTH Yalçınlar'ı arıyor. Ama YALÇINLAR ilk gün makineyi değiştirmeyi kabul etmiyor. Sonra Burkay Yalçınlar'ın merkezini arayıp, burda açılan bu konudan haberdar ediyor.Bu haberdar etme olayından 1 gün sonra YALÇINLAR makineyi değiştirmeyi kabul ediyor.
Yani konu, BURKAY ve YALÇINLAR işbirliğiyle çözülüyor.

Ve BTH nickli arkadaş rahatlıyor. Makineyi değiştirmekten de vazgeçiyor.
Ama sayacın neden 5539'dan başladığı netleşmedi tabii.. Hafıza kartı problemi dedik artık tahminen..

Şimdi bu başlığı değiştirip güncellemek durumundaydım ve öyle yaptım.

YALÇINLAR değişimi kabul etti. tamam bu güzel..
Ama keşke bunu ilk gün yapsaydı.

BURKAY onları arayıp ta;

"Hakkınızda böyle bir şikayet konusu açıldı" diye haberdar ettikten sonra değil de, ilk günde değişimi kabul etselerdi, çok şık olacaktı.

ŞİMDİ ÇOK ÖNEMLİ :

SIFIR MAKİNE ALACAK OLAN TÜM ARKADAŞLAR.. MAKİNENİN HERŞEYİNİ KONTROL EDİN. KUTUSUNU AÇIP AKSESUARLARINI TEK TEK KONTROL EDİN.

VEEEE.. MUTLAKA AMA MUTLAKA SAYACINA BAKIN. Kaç fotoğraf çekilmiş o makineyle inceleyin.

Uyarıyla da olsa, değişimi kabul eden YALÇINLAR'a yine de teşekkür ediyorum.

Ama.. hem YALÇINLAR, hem de tüm firmalardan makine alacak arkadaşları da UYARIYORUM.

..

#panctom' tarafından 02.05.2008 16:57:12 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Nisan 2008, 00:55 - İp: 88.***.**5.98
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

vitrin malı oldugu için musteriler incelerken vs. cekim yapılmıstır buyuk ihtimalle ama yuh 5000 kusur cekim.
arkadasın makineyı acilen geri vermesini tavsiye ederim
a100 -a200 arasında cok bır fıyat farkı yok nedense a200 alması daha mantıklı olur..
enazından 5000 fotograf cekcek kadar sure olmadı cıkalı
terbiyesizlige bak ya.

Tarih: 29 Nisan 2008, 01:40 - İp: 88.***.**6.154
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Ben de zaten cevabımda geri iade etmesini yazdım bu arkadaşa gaijin..

yazık yahu..!

Hadi müşteriler gelip 1-2 çekse bile 200-500 pozu geçmez..

artı bu satıcılar, müşteriye fotoğraf çekme izni vermiyor ki!!
ben kaç kez istemiştim, hep reddettiler pozametre artar diye..

resmen KULLANILMIŞ bu makine..

Bu arkadaş ilerde makineyi satacak olsa mesela, talip olan kişi hemen "kaç poz çektiniz" diye soracak..

E daha şimdiden 5500 çekmiş makine..

YUH YANİ YUH...!!

Tarih: 29 Nisan 2008, 02:02 - İp: 88.***.**5.98
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Bir konuya başlık atarken son derece dikkatli davranmak ve tek taraflı yargıya dayanmamak zorundayız.

Yalçınlar bu ülkede köklü bir geçmişe sahip fotograf sektörünün önde gelen bir firmasıdır.

Gecenin bir yarısı buraya bir hışımla başlık atmaktansa sabahı bekleyip makinenin satın alındığı mağaza görevlisinden de konu dinlenip ona göre konuyu irdeleyen bir yazıyı kaleme almak çok daha şık olurdu.

Bu haliyle ben bu başlığı ve bu başlığı atan site üyemizi ayıplıyorum.

Tarih: 29 Nisan 2008, 03:01 - İp: 88.***.**8.15
bth
bth (üye)
Eskişehir / Doğa Fotoğrafçısı

Desteğiniz için çok teşekkür ederim Panctom. İlk fotoğraf makinem olduğu için alırken sadece dışına baktım.Aklıma hiç fotoğraf sayacına bakmak gelmedi.Bakmak gelse dahi nasıl bakılcağını bilmiyordum.Fotoğraf makinesini 18-200 lens ile birlikte aldığımda çok sevinmiştim. Ama sevincim kursağımda kaldı.Şu anda okula gidiyorum.Aldığım şubedeki çalışanın ismini biliyorum arayıp soracağım.Size ilk çektiğim fotoğrafın linkinide veriyorum.

http://img222.imageshack.us/img222/864/dsc05540uq9.jpg

Döndüğümde durumu yazacağım.

#bth' tarafından 29.04.2008 08:30:07 tarihinde düzenlendi.

#bth' tarafından 29.04.2008 08:32:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Nisan 2008, 08:26 - İp: 88.***.**7.154
chiris
chiris (üye)
İstanbul / Amatör

Aynı marka ve aynı olayı ben yaşadımmmm arkadaşlar...

Olay aynen söyle ilk makinemi Sony DSLR A100 olarka sectım pıyasayı arastırdım hem guvenılır fırma hemde uygun fıyat olarak Sonynın bır magazasını buldum fakat bır kısmını kredı kartından cektırıcegım ıcın o banka sony bayınde gecmıyordu .. o yuzdn en uygun yalcınlar kalmıstı .. Ve makına alırken cok uyarıldım ıkı sey onemlıdır toz ve darbeye maruz kalmaması cok hassastır bu yonlerden dedıler bende bunu dusunerek en buyuk yalcınlar bayı etılerdekı oldugu ıcın oraya gıttım AÇILMAMIŞ kutusundan cıkarılmamıs ıstedıgım ozellıkle belırttım ellerınde o esnada bir tane vardı oda dıger yalcınlardakı gıbı ellerınde tek dedıler vıtrınde durmasna rağmen sonuçta TEŞHİR ÜRÜNÜDÜR ben bile bakarken cıkardı vitrinden kim bilir kaç kişi baktı alete ve masaya koyarken cogu kısı dıkkatsız olabılıyor bunu belırttım depodan baktılar bır tane var dedıler sız 1 saat sonra gelebılırsenız bız getırtelım dedıler... okey dedık yemek yedık dısarıda bızle ılgılenen cocuk aradı urununuz geldı dıye yalcınlara donmemız 10 dk almadı gıttıgımızde baska bır gorevlı cocuk paketleyıp ıslemı yapmaya basladı.. ben yanlışlık olamasın urunu bı kontrol edelım dedım.

Vitrindeki baktıgım utunu sılıp verebılırler dıe kuskulanmıstım A100 lerde bılyosunuzdur kı deklanşör düğmesının oldugu yer parlak malzemeden yapılma oraya parmak ızı bırakmıstım kutudan bugulayınca orayı parmak ızım capraz koydugum seklıyle belırdı tekrar ve nedense bızımle ılgılenen eleman yoktu ortalıkta onu sorduk bı ısı vardı kem kum ettıler baktılar olmadı cıktı geldı cocuk

- aa olurmu efendım arkadaslar bılmedıgı ıcın buradakı paketı vermısler dedıler ve depodan gelen alet A100 ıcın ayrılan vıtrının ıcıne gırmıs ...

neyse dedım salaga yatıyolar bosverdım..Ee bastan kıllandım bı kere o kutuyuda actırdım eksık bısey cıkmasın dıe sonra donup kanıtlayamamda ... ve ınanırmısınız pısman oldum ben A100 body+standart objektıf alıcakken ıcınden paketın Body artı Geniç açı 200 mm objektıf cıktı salaklar neredeyse actırmasam 1.000 YTL zarara giriceklerdi...ıyıkı baktırdınız dıo bıde cocuk bana e bız tabı ıyıce gerıldık objektıfı degıstırmesı gerekıo bende el degmemıs ıstedıgım ıcın onuda getırtmeye kalktılar sız yarın tekrar gelın dedıler ... iyi tamam dedım bıraktık cıktık oradan da almadım....

Senın dedıgın gıbı arkadasına uzuldum aynı olay ben yasadım belkıde bende alsaydım o urunu kullanılmıs alıcaktım bende evde farkedıcektım... 2-3 aptal calısanı yuzunden yalcınların adı kırlenıo cok kaybederler bu sekılde hemde çooookk... o gun aklıma geldıkce sınırlenırım bende... işin kotusu eve goturdukten sonra cekmedım dese kanıtlayabılırmı...

Bence oncekı cekımlerın tarıhlerı degıstırelmıyorsa onun alımındna once olmussa kanıttır bu gerı goturup ıyadesını ısterım yada sıfır benım gıbı acılmamıs urun ıstesın belırte belırte.... boyle bırakmasın sakın

Tarih: 29 Nisan 2008, 10:05 - İp: 81.***.**7.164
chiris
chiris (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın burgay;

eklemış olduğunuz yoruma bıre bır katılıyorum ama bir açıdan Yalçınlar köklü bir kuruluştur ve dediğiniz gibi önde gelen önemli bir kuruluştur.... olayı yaşayan arkadaş görüştükten sonra sabahı bekler oyle kaleme alırım demıssınız burada ustte tesaduf sankı aynı marka urunu alırkan yasadıklarımı kaleme alıp paylastım sızlerle .... sıze katılmadıgım nokta acılan forum baslıgı ve yorum sert yada kırletmeye yonelık bır yorum degıldır... Evet bu durumda 2-3 gereksız hareket eden anlamsız yalanlarla urunu sıfırms gıbı kakalamaya calısan mentalıteyle yaklasan calısandır ama bunun zararını elemanlar cekmez fırma ceker.. cunku o calısanları alan kısı fırma yetkılısıdır, dolyısıyla fırmadır. Sizinle aynı fikri paylaşırken malesef ki bu kadar buyuk fırmada su forumda bıle bunu gorunce sasırdım 2 kısı var bu forumda su anda kım bılır kac kısı daha yasamıstır. TEKNOSA da telefon garantılerı bakımından bır olay yasandı ve 1 grup tuketıcı bırlesıp sıkayet ettıler gazeteye cıktı artık dolaylı yoldan degıl dırek garantı verıyorlar.. Yanı boyle yasadıgımız durumlarıda karalama kırletme kampanyası yapmadan dobra bır sekılde ıfade etmemız gerek.. durumun yumusatılıcak tarafı yok cunku 5000 poz cekılıo makınadan ve sıfır dıye satılıyor sahtekarlıga gırer bu ve sız konuyu acan arkasımızı ayıplıyorsunuz. bence tebrık edın.. Çünkü benım basıma gelen sansızlıktır dıyordum bu olayı gorunce demekkı yalcınlar kurulusunun haberı yok calısanları kafalarına gore hareket edıyorlar ve bu fırmaya zarar verıyorlar.. halada yalcınlardan alısverıs yaparım garantılı bır marka oldugu ıcın...

Bu konuyu actıgın ıcın tesekkur ederım arkadasım sana boylelıkle sansızlık degılmıs benım basıma gelen bısey alırken dahada dıkkat edıcem aldıgım urune buradanda bunu anladım

(Not:Bundan sonra Forumu okuyan arkadaşlar yanlış yoruma kapılmasın garant kapsamında yalcınlarda sorun yasamazsınız fakat her nereden alırsanız alın TEŞHİR ÜRÜNÜ açık ürün almayın sakın)

Tarih: 29 Nisan 2008, 10:35 - İp: 81.***.**7.164
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Burkay, sen o firmayla sıkı fıkı dostsun anlaşılan..
burada aldatılan bir genç arkadaş var!

sen de onları savunuyorsan, bugüne kadar sana duyduğum saygı da SIFIR'a İNMİŞTİR!!

Ben seni ayıplıyorum!

Aldatan dostun bile olsa, aldatılanın yanında olmak mertliktir!
Yanlışı yapan dostun da olsa, dostuna karşı durman gerekir!!

Tarih: 29 Nisan 2008, 14:28 - İp: 88.***.**5.98
alikatip
alikatip (üye)
Ankara / Amatör

Her ne kadar Yalçınlar'da -özellikle satış danışmanı olarak -çalışan kişilerin (tecrübelerime dayanarak) elle tutulur bir açıklama yapamayacağını düşünsem de , arkadaşın durumu satın aldığı mağazaya bildiridikten sonra alacağı cevabı merak ettim doğrusu...
Üzüldüğüm nokta ise şu cümle oldu:
Birde bukadar fotoğraf çekilmiş olması herhangi bir sorun yaratır mı?
Arkadaş halen iyi niyetini korumakta,eğer makineyi DEMO ürün olarak normalden daha ucuz fiyata aldı ise bence durum normal,eğer böyle birşey yok ise bu kadar çok fotoğrafın çekilmiş olması Yalçınlar için sorun yaratmalı...

Tarih: 29 Nisan 2008, 15:18 - İp: 85.***.**0.102
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

evet alikatip..

bu kadar iyi niyetli bir arkadaş yani.. bu benim üzüntümü ve öfkemi arttırdı daha çok..

BURKAY'a bir sözüm daha var:

Ya bu arkadaş hiç anlamasaydı, pozmetre denen şeyin bilincinde olmasaydı?

ne olacaktı?????????????????????????

Yalçınlar bunu belki telafi edecek, belki etmeyecek!

Ama burada iyi niyetli genç bir arkadaş kandırılmıştır.

Ve bu yanlışı yapanın yanında yer alan burkay, sen de yanlışsın!

Tarih: 29 Nisan 2008, 15:36 - İp: 88.***.**5.98
chiris
chiris (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar burada size bir makına alıp 1 hafta ceksem 15-20 poz ve bunu kanıtlayarak sıze kullanılmamıslıgını gorsenız dahı kımse o aletı ben elden satarken 1. el muamelesı yapmaz 1 poz ceksem bıle hatta urunu alıp ambalajını acıp kullanmadıgım halde sıfır desemde herkez hak verırkı satmak ıstedıgım urune hepınız burada 2. el muamelesı yaparsınız... şimdi buy durumun karsınına bır yetkıl fırmayı koyun bunun affedılır tarafı varmıdır.. 500 - 5000 poz mıktarı degıl... Bu kadar cok cekım ıkı turlu olur;

1. Firmada ıstısna yapar musterılerıne magaza ıcınde bır ıkı poz cektırır... bu kadar pozlanmanın alma suresı ne kadar surer kac kullanıcının elı deger bu durumda herkez 5 poz cekse 1000 kişi yapar bu herkezde bakarken cekıcek degıl şimdi sorarım bu ürün satılırmı Teşhir vitrin ürünü bile denemez. Bu koşullarda ise (Satılamaz - 2. el ürüne girer)

2. Bir müşteri alır çekimler yapar sureklı cekım yapsa bıle 1-2 hafta urunun onda kalması demektır... Yani bir önceki müşteri iyadeye gitmiştir böyle ise...Şatış şartnamesınde boyle bır durumda geri iade edilen bir ürün merkeze bidirildikten sonra depoya geri gönderilir tekrar rafa konmaz, konulup tekrar satılamaz.

Son bir ihtimal daha çıkartıyım ben size mağaza içinde ürün satılana kadar çalışanlar öğle aralarında yada kendi aralarında kendi çekimlerini yaparlar ürün satılana kadar bu bile uzun sürer..

ki bu 3 ihtimalde satıcının müşterinin güvenini sarsıcak durumlardır ve ürünün sıfır fiyatından alınmışşsa sıfırmış gibi gösterilmesi bana göre dolandırmaktan farksızdır... Bu marketten aldığınız ambalajı yırtılmış bir paket draje sakın paketi değill milyarlık bir ürün... Küçük meblalı ürünlerde belki yumuşak davranılır bazı şeyler suistimal edilebilir ama bu kadar çok kullanılmış ve yüksek bir mebal ödenen bir üründe bu insanların gözüne batar...

Tarih: 29 Nisan 2008, 15:51 - İp: 81.***.**7.164