Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoclub - İzmir Toplantıları
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
Merhaba.üzülürek bu akşam ve bundan sonraki çalışmalarda ne yazık ki yer alamayacağım.sebebi bir ay öncesine kadar kolum kırıktı ve ne yazık ki gittiğim son kontrolde tam bir iyileşmenin sağlanamadığı görüldü ve bu sebeple bu akşam tekrar hastaneye yatmam gerekiyor.ve yarın kolumdan ameliyat olacağım.sizlere iyi çalışmalar dilemek istiyorum.
geçmiş olsun
Sakız Adası'nda yapmış olduğumuz ilk toplantıda.....eğitim verilecekse, bunun mutlaka kulüp geleneksel toplantı günlerinin dışında bir gün verilmesinin daha yararlı olacağını, bu şekilde ilginin ...sadece bir kesim üzerinde toplanmasının önlenip, her üye için ortak gündem oluşturmanın çok çok daha faydalı olacağını vurgulamıştım.
Ve....aynı anda toplanmak mecburiyeti doğarsa, eğitim grubunun ayrı bir köşede çalışmasının, eğitim grubunda olmayanların konu ve eğitim şekline müdahale etmemelerinin gereğini ve önemini de ayrıca ifade etmiştim.
Ben bu önerimi tekrarlamak istiyor...ve, eğitim grubunun artık faaliyete geçmesini, kulüp üyelerinden ayrı bir yerde çalışmalarını, çalışmalarının verim getirmesi ile doğru orantılı olarak, diğer kulüp üyesi arkadaşları ile aynı ortamda, aynı konular üzerinde ve aynı fotografik dili kullanabilir olarak.....toplantılara müdahil ve söz sahibi olmalarını daha uygun görüyorum.
Yine ilk gün yaptığımız ( 4 kişilik ) toplantıda ifade ettiğim gibi...eğitimin geleneksel toplantılarda verilmesinin, üye artışı yerine kan kaybı getireceğinin kaçınılmaz olduğunun bir defa daha dikkatlere alınmasını rica ediyorum.
Toplantılarımızda, fotoğrafa yeni başlayan veya başlayacak arkadaşlarımızın çok ileri konulara dair...kulaktan dolma sorularının, işlerine şu an için hiç yaramayacak meraktan doğan sorularının cevaplandırılması....beklentilerin dışına çıkmamıza neden olmakta ve eğitimin net bir dil ile başlamasına engel olmaktadır.
Günler önce yapmış olduğum '' Kozbeyli / Yeni - Eski Foça '' uygulama teklifim ve buna bağlı olarak arzuladığım sıkı çalışma.......bu nedenle, eğitim grubunun hep karışık gündemlerde zaman harcaması nedeni ile bir türlü çalışma tezgahına oturtulamamaktadır.
Oysa......Netfoto, bizden icraat, verim ve sonuç beklemektedir.
Bunlar da, kulüp başkanımız Fikret beye sunacağımız fotoğraflarımız ve sıkı/disiplinli çalışmalarımız neticesinde katlayacağımız üye sayımız olmalıdır.
Bu konunun detaylarını son olarak......bu akşam toplantımızda görüşerek, kalıcı bir çözüm/karar ile hayata geçirmemizde büyük yarar olduğuna inanıyorum.
Ve.....bunu sadece bir bilgi, fotoğrafa yeni başlayan arkadaşlarımıza katkı olması amacı ile yazıyorum.
Bu akşam Kadir beyin yapacağı sunum, eğitim grubumuz için bulunmaz bir nimettir.
Bir SlideShow'dur. Format gereği tartışmaya kapalı olmalı ve az zamanda çok eser izlenmelidir.
Pro SlideShow olarak düşünür ve bu format üzerinden fayda süzecek olursak.............
- Bir fotoğraf 15 saniye izlenmelidir
- 15 san. X4=1 dakika
- 4X60 dakika=240 fotoğraf
Demek ki.......Kadir Beyin sunacağı 200 fotoğraf, 1 saat içinde rahatça izlenebilecek ve bizlere azami fayda sağlayacaktır. Bu sunum sessizce izlenmeli, arada yorum yapılmamalı ve kulüp üyesi ( Pro ) bir sunum olduğu için....sonunda, eser sahibine fotoğrafları hakkındaki genel görüşler bildirilmeli ve azımsanamayacak olan katkısından dolayı teşekkür edilmelidir.
Ayrıca.....ne bu sayfa ( forumda ) ne de toplantılarımızda, daha önceden yapıldığı gibi olumsuz cümleler ve olumsuz ifadeler kullanılmamalıdır.
Bu işe varım...dediğimiz ilk andan, görevimizi sonlandıracağımız son ana kadar......her hareketimizin Netfoto camiasını çok yakından ilgilendirdiği ve yazacağımız olumsuz cümlelerin yine bu güzide camiayı derinden yaralayabileceği asla unutulmamalıdır.
Fikret beyin teklifi bence çok cazip toplantıları belli bir saat dilimi sunum ve klüp gündemi,belli saat dilimi teknik konular ve eğitim programı çerçevesine oturtturursak daha fazla verimlilik elde etmiş oluruz. bence bu akşam bu konuyu NETleştirelim.
27 Aralık 2009 Kozbeyli - Foça Fotoğraf uygulama çalışmamız için otobüs hareket güzergahımız;
08:00 Konak - Sabancı Kültür Merkezi önü hareket,
08:30 Karşıyaka iskele karşısı
08:45 Bostanlı iskele karşısı
Katılımcı listemiz
fdiker -
fotosafaripro - Sabancı Kültür (2 kişi)
ummu_5 - Sabancı Kültür
apsaras - Karşıyaka İskele
chase - Sabancı Kültür
1349 - Sabancı Kültür
f.baykal - Sabancı Kültür
spartakist - Sabancı Kültür
esinkargin - Bostanlı İskele
2 arkadaşımız erken kalkmıştı nicklerini hatırlayamadım.
Katılmak isteyen arkadaşlar isimlerini listeye ekleyebilirler. Cuma günü akşamına kadar sayıyı netleştirirsek sevinirim. Sayı olarak az kişi olursak 14 kişilik bir araçla gidebilriz.
benide ekleyebilirsiniz fikret bey
akrep035 - Sabancı Kültür
27 Aralık 2009 Kozbeyli - Foça Fotoğraf uygulama çalışmamız için otobüs hareket güzergahımız;
08:00 Konak - Sabancı Kültür Merkezi önü hareket,
08:30 Karşıyaka iskele karşısı
08:45 Bostanlı iskele karşısı
Katılımcı listemiz
fdiker -
fotosafaripro - Sabancı Kültür (2 kişi)
ummu_5 - Sabancı Kültür
apsaras - Karşıyaka İskele
chase - Sabancı Kültür
1349 - Sabancı Kültür
f.baykal - Sabancı Kültür
spartakist - Sabancı Kültür
esinkargin - Bostanlı İskele
akrep035 - Sabancı Kültür
2 arkadaşımız erken kalkmıştı nicklerini hatırlayamadım.
Katılmak isteyen arkadaşlar isimlerini listeye ekleyebilirler. Cuma günü akşamına kadar sayıyı netleştirirsek sevinirim. Sayı olarak az kişi olursak 14 kişilik bir araçla gidebilriz.
Hafta Sonu Fotograf Uygulamalasına katılamayacağız..
Sanırım Çarşamba toplantılarına da katılamayacağız.
Hanım darbe uyguladı galiba, Kadir...
-------------------------------------------------------
Bu arada sabah farketmemişim, Orhan bey gerçekten çok üzüldüm... Her zaman dediğim gibi önce sağlık. İlerleyen zamanlarda inşallah sizi tekrar aramızda görürüz.
Evet, Orhan bey çok değerli bir fotoğraf dostumuz. Kendisini, sağlığına kavuşmuş olarak tekrar aramızda görmek istiyoruz.
Geçmiş olsun Orhan bey...sağlık haberlerinizi bekliyoruz.
İlgili olabilecek konular
-
İzmirde Fotoğraf Makinası Tamiri
04 Ağu. 2008, 21:03 tanyeri
112766911 Ağu. 2024, 16:36
medicuscurat -
-
İzmirde Ücretsiz Fotoğrafçılık Kursu !
09 Mar. 2010, 22:42 eda_duman
4586229 Eyl. 2017, 17:16
asglbstnc -
İzmirde Eğitim Veren Özel Gün Fotoğrafçısı